Kluk agresivně bije holku - ZASTAT SE JÍ?

enerccio3

Příspěvek#226 » úte 17. kvě 2016, 21:43

nizsi soud mu dal 8 let za vrazdu, vyssi soud to hned smetl ze stolu jako NO. Nechci rict vice, ale cetl jsem rozsudky (oba jsou na netu) a to co kecal prvni soud, to byly fakt sracky. Pak to i vyssi soud razne smetl ze stolu.

Caroprd111

Příspěvek#227 » úte 17. kvě 2016, 21:44

Tak je sem dej. ;-)

Serz

Příspěvek#228 » stř 18. kvě 2016, 05:46

To byl ten taxikar z olomouce, pavel pliska?

sided
moderátor

Příspěvek#229 » stř 18. kvě 2016, 07:48

Pánové jste mimo, tahle debata patří spíš sem.

enerccio: ty jsi nepoučitelnej, co?

Hockeyista

Příspěvek#230 » čtv 19. kvě 2016, 07:23

wigum píše:Na ulici ležela holka a podle asi 8 čumilů vypadala divně. Až po několika minutách náhodná kolemjdoucí zavolala že na ulici tam a tam leží nějaká fetka a divně sebou škube. Po příjezdu sanitky se už neškubala. Byla totiž mrtvá. A teď pointa příběhu. Ta holka byla epileptička a dostala záchvat.
Jak jsem psal koukalo na ní asi 8 lidí, jako na divadlo a nikdo nic neudělal mimo tý pani co alespoň zavolala (bohužel pozdě). Takže Hokejisto a podobní, jak by se vám žilo, kdyby to byla vaše 23letá dcera vy jste věděli že umřela pro lidskou lhostejnost a banda čumilů na ní koukala jak na nějakou reality show?
A podobných případů jsem žažil daleko víc, nekončilo to vždy smrtí, ale i tak si mnohé oběti nesli následky na celý život.

Nezlob se, ale jsi úplně mimo. Zavolat záchranku (policii) někomu, kdo to potřebuje nebo případně poskytnout první pomoc, je přece úplně něco jiného než jít, nacpat se do rvačky a riskovat své zdraví, život nebo alespoň svobodu. Víc už se k tomu fakt nebudu vyjadřovat. Nemá to cenu.

vmartin

Příspěvek#231 » čtv 19. kvě 2016, 20:10

Myslím, že mimo není. Zabránit někomu v jednání po kterém budu muset možná někomu (v daném případě ženě) zavolat záchranku, anebo poskytnout první pomoc, vidím jako dost podobné. Jen u toho možná schytám, místo abych čuměl, natáčel anebo se díval jinam. Co si to tady furt nalháváte s tím, že Vás automaticky zavřou? Tak jenom čum, až pojedeš s ženou (matkou,sestrou,dcerou) jak ti jí nějaký blbeček fackuje,okrádá anebo třeba i něco horšího. To je opravdu takový rozdíl mezi tím, jestli je to žena (matka,dcera,sestra) tvoje, anebo třeba sousedova? Vy jste teda borci. Hlavně,že u sebe máte ty nadrcnuté, okamžitě připravené kvéry. No raději se už fakt nevyjadřuj, protože to fakt nemá cenu.

JardaB

Příspěvek#232 » čtv 19. kvě 2016, 20:16

Nemam dojem, ze to nekdo mysli az tak spatne, ale zalezelo by na konkretni situaci. Do cizich lidi ale nikdo nevidi, to je taky fakt.

Luky22

Příspěvek#233 » pát 20. kvě 2016, 06:47

vmartin: "Jen u toho možná schytám",

Pěstí do brady, nebo taky kudlu mezi žebra. Já bych to nebagatelizoval. Je třeba mít na paměti, že agresor je agresorem proto, že je psychicky labilní. Nebo dokonce psychopat. Takže pokud se budeš proti takovému bránit s ohledem na to, abys mu moc neublížil, možná skončíš na krchově. Pokud přitvrdíš a ublížíš mu, ví jen Bůh, jak to soudce vyhodnotí. Není to sranda ani pro policajty.

dave1354

Příspěvek#234 » pát 20. kvě 2016, 09:53

no tak asi jen blázen by čekal na policajty :(

Chip

Příspěvek#235 » pát 20. kvě 2016, 12:26

Rozdíl mezi pomocí poraněnému či nemocnému a překažením útoku opravdu je, protože to první není spojeno se nějakým výraznějsím rizikem pro toho kdo pomáhá. I Trestní zákoník umožňuje tuto pomoc neposkytnout, pokud je to spojeno s nebezpečím pro pomáhajícího. ( Zákon prostě nemůže nařizovat lidem aby se chovali jako hrdinové. :-) Nicméně, už staří římané říkali, " ne vše co je dovolené, je i čestné." Pokud jde o jev, kdy se na místě nachází větší množtví čumilů a nikdo neposkytne pomoc, není to nic nového. Psychologie tento jev označuje jako Bystander efekt. Existuje nepřímá úměra mezi množstvím lidí na místě a tím, že nám někdo z nich pomůže. Tj. Pokud narazíme v lese na ležícího člověka, je pravděpodobnost 80% že mu pomůžeme nebo aspoň zavoláme pomoc. Pokud je to na Václaváku, je tato pravděpodobnost cca 20%. Jednoduše každý spoléha na to, že to udělá ten druhý a nakonec to neudělá nikdo. Lidská psychika je prostě divná...

honzek86

Příspěvek#236 » pon 23. kvě 2016, 14:03

Luky22 píše:vmartin: "Jen u toho možná schytám",

Pěstí do brady, nebo taky kudlu mezi žebra. Já bych to nebagatelizoval. Je třeba mít na paměti, že agresor je agresorem proto, že je psychicky labilní. Nebo dokonce psychopat. Takže pokud se budeš proti takovému bránit s ohledem na to, abys mu moc neublížil, možná skončíš na krchově. Pokud přitvrdíš a ublížíš mu, ví jen Bůh, jak to soudce vyhodnotí. Není to sranda ani pro policajty.

Já myslím, že většinou pěstí do brady :) žil jsem 6 let v Ostravě, jezdil MHD a rvačky byly ve městě téměř na denním pořádku ... a řada z nich byla v tomto kontextu - že se někdo zastával holky/kamarádky/slabšího před ožralým obejdou. Nikdy jsem neviděl někoho tahat kvér, nůž nebo šroubovák, tím spíš, že by někomu skončil v břichu. Podle mě to tu někteří zbytečně přitahují za vlasy. Jasně, může se to stát, ale ta pravděpodobnost snad není taková, abych z toho dělal závěr, že to hrozí vždycky a tudíž raději budu stát stranou. Ve většině situací, které jsem zahlédl, figurovali psi, kteří štěkají, ale nekoušou. Většinou si dovolili na holku, ale když se objevil týpek s pádným slovem a ještě pádnější pěstí, odlezli po pár fackách někam do křoví a byl klid... Kudle v břichu jsem nikdy svědkem nebyl :) možná žiju v jiném státě ... ale některé tu popisované scénáře mi připomínají spíš ruskou vesnici nebo černošskou čtvrť v Brooklynu.

P.V.

Příspěvek#237 » pon 23. kvě 2016, 14:13

No naposled, co vím, vytáhla nůž v MHD o víkendu kolem 13h jedna napitá bezdomovkyně ...

Jirka-t

Příspěvek#238 » pon 23. kvě 2016, 14:24

honzek: Jenže to máš právě celé postavené na tom slově "většinou". Pak je tedy zbytečné vůbec nosit, protože většinou je to na pěsti a zbraň stejně vytáhnout nemůžeš. Jak se znám, já bych se do něčeho podobného namíchal, nedokázal bych stát jen tak bokem. Stejně tak mi je jasné, že je spousta ostatních lidí, kteří by stáli opodál, třeba právě s vidinou toho, že tentokrát by to byla menšina případů a život máš jen jeden a uložit pozici nelze...

pesi

Příspěvek#239 » pon 23. kvě 2016, 14:41

Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

honzek86

Příspěvek#240 » pon 23. kvě 2016, 15:23

pesi: tak bych asi shrnul toto celé téma...

Zpět na