střelnice: Libušín



COMBAT PPC 1500
Příspěvky: 1

Příspěvek#31 » ned 10. črc 2016, 08:32

Zdravím střelci,
srdečně vás zvu na střelnici Libušín a nabízím možnost vyjasnění některých zde diskutovaných záležitostí. Jako absolutní nesmysl mi připadá výrok, že si střelnice takto postavený provozní řád objednala.

Počet návštěvníků potvrzuje, že u nás panuje pohoda a každému rozumnému střelci vyjdeme v rámci možností vstříc.

Těším se na vaši návštěvu a zdravím

Zbyněk Ledvinka
předseda



MP
Příspěvky: 22

Příspěvek#32 » úte 31. led 2017, 21:09

Zdravím,
na střelnici jsem byl před x lety s kamarádem. Po cca pěti letech jsme tam opět ke konci roku zašli a byli jsme absolutně spokojeni. Od té doby ještě jednou a rozhodně opět vyrazíme. Se správcem slušná dohoda, že jsou tam daná pravidla a kde snad nejsou. Pokud se člověk chová slušně a respektuje jejich pravidla nechají vás tam v klidu zastřílet. Vzhledem k tomu, že podobných míst je dost málo vyplatí se je respektovat. Že mě zařadili do dvojky je mi úplně jedno:-)

Martin

Uživatelský avatar
ErikCartmen
Příspěvky: 54

Příspěvek#33 » stř 9. říj 2019, 22:05

https://kladensky.denik.cz/zpravy_regio ... 91009.html To jsem zvědav, jak tohle dopadne :((

Uživatelský avatar
jezekif
Příspěvky: 1550

Příspěvek#34 » čtv 10. říj 2019, 04:41

Střelnici zavřou, (je to jasně napsaný v tom článku) buď hned nebo za tři roky. Není v tom žádný zásadní rozdíl.

Uživatelský avatar
DZimmy
Příspěvky: 205

Příspěvek#35 » čtv 10. říj 2019, 12:18

Tak z toho je mi smutno. :/ Střelnice na které jsem si vůbec prvně zastřílel a poté i dělal zkoušky.
Nehledě na to, že pan Ledvinka je výborný chlapík.
I kdyby se to podařilo protáhnout na ty 3 roky, tak je to fakt škoda. :(

Němá někdo info jestli alespoň střelnice na Haldě zůstane? Mj. nikdy jsem tam nebyl. :P

Uživatelský avatar
DZimmy
Příspěvky: 205

Příspěvek#36 » čtv 10. říj 2019, 12:24

@COMBAT PPC 1500: Pokud bude nějaká petice, tak prosím o nasdílení. I když nejsem z Libušína, tak si myslím, že do toho můžu tak trochu kecat, jelikož střelnici slyším ze zahrady.
Poslouchám ji rád. :)

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#37 » čtv 10. říj 2019, 12:48

Škoda pěkné střelnice. Znám ji i provozovatele. Za chvíli nebude kde střílet. A to je vlastně cílem snažení rozhodujících orgánů.



ToF
Příspěvky: 306

Příspěvek#38 » čtv 10. říj 2019, 13:42

Fakt docela škoda, byl sem tam 2x, střelnice moc pěkná a hlavně tam moc nepruděj. Timhle tempem ze chvíli zbydou už jen krytý a to prostě neni ono. A taky bývaj dražší.

Tak třeba se jenom přestěhujou.



Phoenix
Příspěvky: 291

Příspěvek#39 » stř 16. říj 2019, 13:41

Hmmm, tak to je tedy mazec ,páč tam chodím dost často a mám to blízko :( Na Haldě je takhle dost plno a pokud Combat (Libušín) zavře, tak to bude na Haldě na pořadník :twisted: Jak se píše v tom článku,obec tam chce časem zřídit sběrný dvůr nebo mezideponii... :( no tak to tam bude teprve klid :lol:



Ledvinka
Příspěvky: 4

Příspěvek#40 » čtv 17. říj 2019, 09:18

Vážení členové zastupitelstva,

dovoluji si tímto navázat na zasedání ze dne 07.10.2019 a informovat Vás v souvislosti s blížícím se koncem nájemní smlouvy střelnice provozované Sportovně střeleckým klubem COMBAT Kladno také o následujícím:

S ohledem na vývoj ve věci musíme bohužel konstatovat, že starosta obce Libušín, pan Ing. Vladimír Eichler, nás zcela evidentně uvedl v omyl, když s námi dlouhodobě jednal o prodloužení nájemní doby dle nájemní smlouvy ze dne 22.05.2015, a přitom se nyní ukázalo, že pan starosta měl již v roce 2017 evidentní zájem na ukončení provozu naší střelnice, což bylo zmíněno i na zasedání zastupitelstva obce Libušín dne 07.10.2019. Jelikož jsme na základě jednání s panem starostou vycházeli z předpokladu, že doba nájmu naší střelnice bude prodloužena, neváhali jsme investovat do provozu střelnice a sanace okolí střelnice nejen náš čas, ale také nemalé finanční prostředky. Pokud by snad nedošlo k původně předpokládanému prodloužení doby nájmu o navrhované 3 roky, vznikne Sportovně střeleckému klubu COMBAT Kladno nikoli malá škoda, které bylo možné bez dalšího předejít.

Na zmíněném jednání dne 07.10.2019 se pan starosta sice snažil zaštítit se míněním obyvatel obce Libušín, bylo / je však zcela evidentní, že veřejnost, která se na zasedání dostavila, v žádném případě nepředstavovala co do názoru na naši střelnici reprezentativní vzorek obyvatel obce Libušín. Mezitím co obec Libušín má více jak 3.300 obyvatel, dne 07.10.2019 se zasedání zastupitelstva zúčastnilo pouhých několik málo desítek obyvatel. K tomu nebylo možné si nevšimnout, že zasedání se zúčastnili zejména známí nepřátelé naší střelnice.

Skutečné nepřátele naší střelnice lze sice spočítat na prstech jedné ruky, jejich hlas je však nejen nyní nejvíce slyšen. Tichá většina pak (jako vždy) mlčí. Je přitom evidentní, že valné většině obyvatel obce Libušín provoz naší střelnice nevadí, či provozu naší střelnice dokonce fandí. Mezi tuto tichou většinu přitom patří také bezprostřední sousedé našich nepřátel a častých stěžovatelů. Na tomto místě si dovoluji poukázat na článek pana Roberta Božovského, vydaný dne 8.10.2019 v deníku Mladá fronta DNES. Jedná se o krásný příklad výše zmíněného, tj. zcela neobjektivního popisu situace redaktorem, který nejenže prokázal základní neznalost předmětné problematiky, ale také postavil celý svůj článek pouze na výpovědi jednoho člověka, který je nejen nám, ale také svému širokému okolí znám svojí absolutní netolerantností a zákeřností.

Pokud se mám vyjádřit k otázce navýšení valů v bezprostřední blízkosti naší střelnice, pak uvádím, že se nezdá být pravdou, že panu starostovi nebylo / není nic známo o těchto stavebních úpravách. Sám pan starosta totiž v této záležitosti jednal se společností STRABAG, která právě na základě jednání s panem starostou přistoupila k navýšení zde zmíněných valů. (viz obrázek) Na tomto místě si také dovoluji poukázat na to, že tvrzené zvýšení hlukové zátěže nebylo k žádnému okamžiku prokázáno. Jak jsem již zmínil, provedli jsme opakovaně a vždy na naše (nemalé) náklady měření hluku, a k žádnému okamžiku nebylo prokázáno, že by naše střelnice porušovala stanovené limity, či se těmto limitům i jen přiblížila. Absenci hlukové zátěže Vám přitom potvrdí také občané obce Libušín (pokud tedy vyloučíme výše zmíněné chronické stěžovatele).

Ani co se týče bezpečnosti, nelze naší střelnici nic vyčítat. V rámci opakovaných kontrol ze strany Policie ČR a soudních znalců bylo zjištěno a doloženo, že naše střelnice splňuje veškeré bezpečností požadavky. Pokud pak „někdo“ poukazuje na střely na / v jeho majetku, pak je nutno zmínit, že v každém jednom takovém případě se jednalo o oblasti, kam již na základě fyzikálních zákonů není možné z naší v odpovídajícím úhlu střelnice dostřelit.

Vedle výše uvedeného nelze opominout ani přínos naší střelnice rozpočtu obce Libušín, kdy v případě, že provoz nebude ukončen, získá obec Libušín na nájemném v následujících třech letech přibližně 600.000,- Kč. Pokud by snad provoz naší střelnice byl ukončen, pak nejenže obec Libušín neobdrží výše zmíněné nájemné, ale bude také nucena vynaložit nemalé finanční prostředky na zabezpečení a ochranu předmětného areálu.

Zcela opominout nelze ani předpokládané, významné ekologické zatížení předmětných pozemků. Jak je Vám zajisté známo přebírali jsme předmětné pozemky v situaci, kdy tyto dlouhá léta sloužily jako tzv. černá skládka. Přestože jsme vynaložili nemalé prostředky na úpravu areálu, je pravděpodobné, že ekologické zatížení předmětných pozemků je nadále nemalé. Lze tudíž předpokládat, že příslušné státní orgány budou po obci Libušín požadovat nápravu situace. Náklady na obdobné sanace přitom obvykle činí i několik desítek miliónů Kč.

S ohledem na vše výše zmíněné se tak další provoz naší střelnice zdá být nejvhodnějším a pro obec Libušín nejekonomičtějším řešením. Z tohoto důvodu vás žádáme o prodloužení nájemní smlouvy o tři roky.

S pozdravem


SSK COMBAT Kladno, pobočný spolek PPC 1500
Zbyněk Ledvinka
předseda

Uživatelský avatar
ErikCartmen
Příspěvky: 54

Příspěvek#41 » čtv 17. říj 2019, 10:28

Držím palce, alespoň ty tři roky.



Ledvinka
Příspěvky: 4

Příspěvek#42 » čtv 17. říj 2019, 10:49

Díky moc a uvidíme.



Indian
Příspěvky: 1427

Příspěvek#43 » čtv 17. říj 2019, 12:54

Nojo, no. Pan místní starosta má asi zájem o ty pozemky. Mohlo by ho ale taky zajímat, že pokud tam byla skládka, tak by to taky jako stavební pozemek nemuselo mít žádnou hodnotu. Okolotohoto existuje řada zajímavých zákonných ustanovení. Kdysi jsem se kdesi také dočetl, že na místě bývalé skládky se nesmí stavět... ale nevím, kde to je psáno.
A voliče by mohlo zajímat, jaký v tom má pan starosta zájem.
U nás jeden takový před časem chodil po majitelích polí a vyzýval je ať mu je prodají, nebo alespoň obci. Všechny pozemky sousedily s aktuálními stavebními a evidentně se brzy promění na stavební pro výstavbu rodinnýách domků. Všichni ho poslali do háje. A od příštích voleb "dostarostoval"...



Ledvinka
Příspěvky: 4

Příspěvek#44 » čtv 17. říj 2019, 19:15

Pan starosta si neuvědomuje, že se jedná o navážku a ještě k tomu znehodnocenou černou skládkou.

Zbyněk Ledvinka

Uživatelský avatar
Igrlik
Příspěvky: 499

Příspěvek#45 » čtv 17. říj 2019, 20:10

Ako bolo naznačené v nalinkovanej novinovej správe, niekto zrejme chce ryžovať na smetisku! Uvedomujú si občania, že môžu vymeniť občasný hluk za permanentný smrad podľa toho, odkiaľ bude vietor fúkať? A pán starosta bude zrejme proti vetru... :evil:

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů