Novela evropske smernice o zbranich
- mar.tan
Příspěvek#676 » čtv 14. črc 2016, 05:42
Dobrý den, děkuji Vám za Váš email.
Dnes výbor pro vnitřní trh a ochranu spotřebitele, jehož jsem členem, hlasoval o návrhu novely směrnice o kontrole, nabývání a držení střelných zbraní. I přes kompromisy, které se v minulých týdnech podařilo mezi jednotlivými frakcemi dojednat, se já osobně domnívám, že tato novela nepřiměřeně omezí legální držitele zbraní a poškodí český zbrojařský průmysl, což může vést až k propuštění lidí v tomto oboru. Takový návrh je pro mě nepřijatelný a proto jsem hlasoval proti návrhu směrnice. Bohužel nás s tímto názorem ve výboru nebyla většina, ale proti návrhu budu bojovat i nadále
děkuji Vám za zájem o tuto věc a zdravím Vás
Jiří Pospíšil
Odesláno z mého thl 5000 pomocí Tapatalk
Dnes výbor pro vnitřní trh a ochranu spotřebitele, jehož jsem členem, hlasoval o návrhu novely směrnice o kontrole, nabývání a držení střelných zbraní. I přes kompromisy, které se v minulých týdnech podařilo mezi jednotlivými frakcemi dojednat, se já osobně domnívám, že tato novela nepřiměřeně omezí legální držitele zbraní a poškodí český zbrojařský průmysl, což může vést až k propuštění lidí v tomto oboru. Takový návrh je pro mě nepřijatelný a proto jsem hlasoval proti návrhu směrnice. Bohužel nás s tímto názorem ve výboru nebyla většina, ale proti návrhu budu bojovat i nadále
děkuji Vám za zájem o tuto věc a zdravím Vás
Jiří Pospíšil
Odesláno z mého thl 5000 pomocí Tapatalk
- vsl
Příspěvek#678 » čtv 14. črc 2016, 17:06
KptJaros píše:http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Navrh-EK-na-odzbrojeni-lidi-dnes-odmitl-vybor-europarlamentu-Nesouhlasi-v-rade-bodu-444651
Opět: tohle je povrchní novinářská verze opisující PR. Výše odkazuji na tiskovou zprávu EP, podle které verze k hlasování EP bude obsahovat následující:
1. Zákaz zásobníků s kapacitou přes 20 nábojů (možná tedy vypadl limit jenom 10 pro dlouhé).
2. Zákaz dlouhých zbraní se sklopnou nebo teleskopickou pažbou, jejichž délka po sklopení je méně než 60cm (např. CZ Scorpion EVO).
3. Výjimky pouze pro sportovce v oficiálně uznaných klubech, kteří aktivně závodí.
Pokud jej komplet neodmítne plénum EP (což se nestane), následovat bude dojednávání kompromisu mezi špatně formulovanou verzí Rady a tímhle.
- JardaB
Příspěvek#680 » čtv 14. črc 2016, 17:44
Ja uz se v tom nevyznam vubec. Taky me mate, ze se stale resi neomezeni myslivcu a sportovcu, ale na to s...e bilej tesak, co drzeni zbrane pro obranu a noseni, tam omezeni nehrozi? Jen jsem postrehnul nejake utrzky informaci ale nic vic, ze by musel byt k takovemu ucelu prokazatelny duvod atp...
- MM
Příspěvek#681 » čtv 14. črc 2016, 17:53
Nevyzna sa v tom pomaly nikto - mal som snahu - sledoval som hlasovanie, mam poznacene cisla a preslo / nepreslo + k tomu mam stiahnuty voting list. Ale nosenie neriesili vobec. V jednom zo starsich dokumentov ale bolo, ze tieto veci zostanu v kompetencii clenskych statov. Ergo pokial sa ta nedotkne obmedzenie druhom zbrane, nosenie bude podla platnej ceskej legislativy. Aspon zatial. Ci presadili alebo nepresadili potrebu kazdych max 5 rokov to odovodnovanie potreby akejkolvek zbrane tiez netusim. Pockajme na nejaky prehlad.
- cipis
- Lynx
Příspěvek#684 » čtv 14. črc 2016, 23:35
http://zpravy.idnes.cz/nakladni-auto-na ... anicni_jav
Teď budu za hyenu, ale článek obsahuje zajímavý odstavec: "Pokud se zpráva o úmyslném útoku potvrdí, bude to ve Francii znamenat zcela novou fázi boje s terorismem. Doposud útočníci používali zbraně a výbušniny. Ty se EU snaží kontrolovat, ale těžko omezí nákladní auta. Masakr v tom případě bude ukázkou, že zákaz zbraní teroristy neodradí." Otevře to Bruselu oči?
Teď budu za hyenu, ale článek obsahuje zajímavý odstavec: "Pokud se zpráva o úmyslném útoku potvrdí, bude to ve Francii znamenat zcela novou fázi boje s terorismem. Doposud útočníci používali zbraně a výbušniny. Ty se EU snaží kontrolovat, ale těžko omezí nákladní auta. Masakr v tom případě bude ukázkou, že zákaz zbraní teroristy neodradí." Otevře to Bruselu oči?
-
hackerjack - Příspěvky: 357
- hackerjack
Příspěvek#686 » pát 15. črc 2016, 01:04
Lynx: samozřejmě, že nebudeš za hyenu. To je platný a logický argument. Jenže Bruselu to oči neotevře, oni vědí, že jejich argumentace kulhá na obě nohy, ale každá lež se hodí a nakonec zafunguje, když se bez ohledu na realitu opakuje dostatečně dlouho.
EU je nepotřebný moloch, svého druhu diktatura, ve které si několik jedinců realizuje touhu ovládat ty druhé a dokazuje si vlastní důležitost. Cena, kterou za to všichni platíme, je a bude vysoká. Každý diktátor chce u poddaných rozhodovat úplně o všem, protože jen on přece ví, co je pro každého nejlepší. I omezování nákladních aut (nebo něčeho jiného) se dočkáme, pokud se budou takové šílené útoky opakovat.
EU je nepotřebný moloch, svého druhu diktatura, ve které si několik jedinců realizuje touhu ovládat ty druhé a dokazuje si vlastní důležitost. Cena, kterou za to všichni platíme, je a bude vysoká. Každý diktátor chce u poddaných rozhodovat úplně o všem, protože jen on přece ví, co je pro každého nejlepší. I omezování nákladních aut (nebo něčeho jiného) se dočkáme, pokud se budou takové šílené útoky opakovat.
- kolombo
- cmk
Příspěvek#688 » pát 15. črc 2016, 06:44
cipis píše:Jinak ještě k těm 60cm - u nás je to nesmysl, protože u nás defacto neexistuje dlouhá zbraň, která by byla kratší 60cm. Cokoliv kratšího 60cm je u nás vedené jako krátkáA oni zakazují dlouhé
I zde je vidět naprostá debilita návrhů.
Pozor, oni totiz dlouhou definuji jinak nez my a je otazka, jak se k tomu nase vnitro postavi... Oni definuji jako dlouhou "zbrane urcene k vedeni strelby z ramene".
Takze treba CZ Scorpion EVO3, ktery nejdriv vyapadal jako celkem dobra "pojistka" proti navrhu komise ted vypada, ze to odskace podle verze rady a parlamentu

- cipis
Příspěvek#689 » pát 15. črc 2016, 10:06
No ale pozor, to je přesně to, co jsem psal 
My máme dlouhou a krátkou přesně podle centimetrů (krom pár nejasností typu sklopná/oddělitelná pažba, kdy se mění délka právě kolem těch 60cm).
No a pak máme také puška a pistole (zjednodušeno). A podle posledních informací je EVO klasifikováno jako "pistole samonabíjecí", byť má tu pažbu (ale sklopnou/oddělitelnou). V začátcích byla půlka EV jako puška samonabíjecí, včetně mého, ale to je už detail.
Nicméně tak jak tak je to bruslení a "ojebávání", jak se asi všichni shodneme. To už bude lepší ojebávka ve stylu armádní zálohy 4. cenové kategorie. Eh., ne cenové
Edit: Aha, tak jsem to tam předtím nedopsal nebo to napsal jinam, no prostě jsem myslel to samé, co ty, že záleží, jak je to definované.
Asi podobná interpretace "zbraní na lov škodné" a "22 ranné zásobníky", ikdyž tam evidentně mysleli malorážky. Ale zase by to posunulo střílení z malorážky na všechny dvorky, zahrady atd. bez střelnice. Myši a ostatní škodná je přece všude

My máme dlouhou a krátkou přesně podle centimetrů (krom pár nejasností typu sklopná/oddělitelná pažba, kdy se mění délka právě kolem těch 60cm).
No a pak máme také puška a pistole (zjednodušeno). A podle posledních informací je EVO klasifikováno jako "pistole samonabíjecí", byť má tu pažbu (ale sklopnou/oddělitelnou). V začátcích byla půlka EV jako puška samonabíjecí, včetně mého, ale to je už detail.
Nicméně tak jak tak je to bruslení a "ojebávání", jak se asi všichni shodneme. To už bude lepší ojebávka ve stylu armádní zálohy 4. cenové kategorie. Eh., ne cenové

Edit: Aha, tak jsem to tam předtím nedopsal nebo to napsal jinam, no prostě jsem myslel to samé, co ty, že záleží, jak je to definované.
Asi podobná interpretace "zbraní na lov škodné" a "22 ranné zásobníky", ikdyž tam evidentně mysleli malorážky. Ale zase by to posunulo střílení z malorážky na všechny dvorky, zahrady atd. bez střelnice. Myši a ostatní škodná je přece všude

-
SansLogique - Příspěvky: 1007
- SansLogique
Příspěvek#690 » pát 15. črc 2016, 10:46
Když se tu zmiňujou ty 22 ranné pušky, včera jsem jim napsal, cože to překládaj za kraviny a tohle je odpověď:
Dobrý den,
Překlad dělal Čech z angličtiny.
Mrzí mě, že odborné termíny nejsou v souladu s českou odbornou terminologií. Váš podnět k termínu malorážka předám. Pokud jsou v článku další nevhodně zvolené termíny, napiště mi je prosím. Děkuji.
S pozdravem xxxx
Tak že bych to ještě za nějaký bruselistickýho úředníčka s vyšším platem než mám já (tipuju) přeložil, no né?
Dobrý den,
Překlad dělal Čech z angličtiny.
Mrzí mě, že odborné termíny nejsou v souladu s českou odbornou terminologií. Váš podnět k termínu malorážka předám. Pokud jsou v článku další nevhodně zvolené termíny, napiště mi je prosím. Děkuji.
S pozdravem xxxx
Tak že bych to ještě za nějaký bruselistickýho úředníčka s vyšším platem než mám já (tipuju) přeložil, no né?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí