Co vzít do Německa
Co jinam nepatří...
- MM
Příspěvek#16 » čtv 4. srp 2016, 17:46
Plati to pri blizkosti hranic. Kufor otvorit musis (kontrola povinnej vybavy). Inak mozes zdvorilo trvat na tom ze s prehliadkou nesuhlasis. A ak pokracuju proti tvojej voli - ze ziadas to zaprotokolovat do protokolu o prehliadke - ze mienis podat staznost. Akonahle suhlasis / neprotestujes, je to pase.
Nejake informacie napr. tu :
https://www.billiger-mietwagen.de/magazin/blog/wissenswertes/verkehrskontrolle.html
https://anwaltauskunft.de/magazin/mobilitaet/verkehr/402/polizeikontrolle-das-sind-ihre-rechte
https://www.billiger-mietwagen.de/magazin/blog/wissenswertes/verkehrskontrolle.html
https://anwaltauskunft.de/magazin/mobilitaet/verkehr/402/polizeikontrolle-das-sind-ihre-rechte
-
SansLogique - Příspěvky: 1007
- SansLogique
-
janpolasek - Příspěvky: 123
- janpolasek
Příspěvek#19 » čtv 4. srp 2016, 18:56
To je teda jak v policejnim state. Zkontrolovat povinnou vybavu, alkohol u ridice atd., to beru. Ale napriklad bezduvodne prohlizet zavazadla normalne vypadajicim lidem, kteri se normalne chovaji, tak to podle me neni Ok. Netusil jsem, ze je to tam tak drsne. Hlavne ze si tam natahaji verbez z cele afriky, a lidi ze sousedni zeme jim vadi. K mistnim by si to asi nedovolili. Takze misto obusku poradny klic na kola.
-
SansLogique - Příspěvky: 1007
- SansLogique
Příspěvek#20 » čtv 4. srp 2016, 19:11
no tak my třeba máme v práci momentovej klíč, proti kterýmu jsou teleskop nebo bejsbolka dětský hračky
Ale měl jsem pocit, že původně tady nešlo o to, co vozit v autě, ale co tam nosit u sebe.
Což se pořád nějak nevytříbilo, vyjma pepřáku, schválenýho Dojčland sluníčkářskou kómis, takže asi bude stejně dost na nic.

Což se pořád nějak nevytříbilo, vyjma pepřáku, schválenýho Dojčland sluníčkářskou kómis, takže asi bude stejně dost na nic.
- SimonW
Příspěvek#23 » čtv 4. srp 2016, 20:25
Ja měl v DE v kempu po ruce horolezecké kladívko, a nemohlo to být podivné když jsem měl celý lezecký vercajk s sebou. Je to opravdu hrozné uvažovat čím se bránit. Na západ od nás a hlavně v bývalem fašistickém Německu ( oni nás taky pořád zařazují jako bývala komunisticka zemĕ) žijou lidé v totalitě ani o tom poradnĕ nevi.
- rcc
Příspěvek#24 » čtv 4. srp 2016, 20:35
No je vidět, že někteří ještě nezažili německou prohlídku. Trvá klidně přes půl hodiny a z auta vyložíte vše. Párkrát jsem ji zažil. V noci na silnici vedoucí lesem se přiřítil neoznačený Mercedes ML, modře zablikal a už to jelo. Kufr, kastlík spoulujezdce, kapsy ve dveřích, batohy, nákup... Po půl hodině jsem se zmohl akorát na Sie sind aber pünktlich, byť jsem měl říci genau.
Policista se usmál a pokračovalo se v prohlídce, včetně motoru. Takže bych doporučoval respektovat jejich zákony, byť si o nich můžeme myslet své. Pravda, co se týče směrem na západ, jsou to v obraně chudáci. Čekají je asi pěkné časy...

- Petzold
Příspěvek#25 » čtv 4. srp 2016, 21:33
Je fakt že v německém příhraničí nijak extrémně nejdou po autech s RZ z příslušného českého příhraničí (L,U,K, P,C)......... protože pendleři a nákupáři.... pokud nejdou najisto po dealerech perníku. Ve Frankfurtu nebo Brémách je to už jedno. V současné protiteroristické "hysterii" ale fakt není třeba riskovat vozit cokoliv nelegálního, stačí ťukanec na parkovišti u Aldi. Následných 24 hodin v CPZ s Turkama, "Syřanama" a Somálcema může křehkou českou náturu docela rozhodit. 

- BB
Příspěvek#27 » pát 5. srp 2016, 08:01
Přátelé, děkuji za konzultaci
Přibalím vojenskou lopatku a právě jsem z ESP objednal Spreje s označením TIERABWEHRSPRAY, AGAINST ANIMAL.
Poslal jsem jim dotaz a zde je vyjádření:
v Německu je možné použít pepřový sprej pouze proti agresivním zvířatům. Spreje musí být označené jako TIERABWEHRSPRAY, AGAINST ANIMAL apod. Můžete si tedy vybrat jakýkoliv sprej z naší nabídky, ale musí na něm být uvedeno toto označení. Samolepku TIERABWEHRSPRAY Vám na sprej můžeme nalepit – požadavek uveďte v objednávce.
Takovéto spreje je možné nosit bez jakéhokoliv schválení nebo povolení. Problémem může být pouze jejich nošení na demonstracích.
Složení klasického spreje a spreje proti psům je totožné.
tzn. můžu ho mít, ale nesmím ho na obranu pro ti lidem použít. Nicméně mě jde především o to když ho u mě najdou poliši.. Pokud budu nedej bože nucen řešit případ NO, nebo KN a toto mi pomůže, tak radši ponesu důsledky neoprávněného použití, než o5 stát jen v trenkách proti dvěma..

Poslal jsem jim dotaz a zde je vyjádření:
v Německu je možné použít pepřový sprej pouze proti agresivním zvířatům. Spreje musí být označené jako TIERABWEHRSPRAY, AGAINST ANIMAL apod. Můžete si tedy vybrat jakýkoliv sprej z naší nabídky, ale musí na něm být uvedeno toto označení. Samolepku TIERABWEHRSPRAY Vám na sprej můžeme nalepit – požadavek uveďte v objednávce.
Takovéto spreje je možné nosit bez jakéhokoliv schválení nebo povolení. Problémem může být pouze jejich nošení na demonstracích.
Složení klasického spreje a spreje proti psům je totožné.

tzn. můžu ho mít, ale nesmím ho na obranu pro ti lidem použít. Nicméně mě jde především o to když ho u mě najdou poliši.. Pokud budu nedej bože nucen řešit případ NO, nebo KN a toto mi pomůže, tak radši ponesu důsledky neoprávněného použití, než o5 stát jen v trenkách proti dvěma..
- Har.Megido
- Har.Megido
Příspěvek#28 » pát 5. srp 2016, 09:05
MM píše:Plati to pri blizkosti hranic. Kufor otvorit musis (kontrola povinnej vybavy). Inak mozes zdvorilo trvat na tom ze s prehliadkou nesuhlasis. A ak pokracuju proti tvojej voli - ze ziadas to zaprotokolovat do protokolu o prehliadke - ze mienis podat staznost. Akonahle suhlasis / neprotestujes, je to pase.
V tom druhém článku v bodě 4. k důkladnému prohledání auta píšou: Ausnahmen sind natürlich Durchsuchungen von Grenzbeamten 30 Kilometer vor und nach jeder Landesgrenze. Diese sind völlig legitim.
Tj. vykládal bych to tak, že v Německu je proti důkladné kontrole sice možné protestovat, ale ne v pásmu 30 km od hranice, kde policie prostě zákonný důvod mít nemusí. Spíše bych řekl, že by je odpor mohl dosti naštvat. Chytráky nemá rád nikdo, doporučil bych velmi trpělivě vše zotevírat a ukázat. Jejich hřiště, jejich pravidla.
Nečekal bych ani, že by se dále ve vnitrozemí nějaké důkladnější kontroly dělaly, navíc k nim policie potřebuje legitimníí důvod.
- MM
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX