Zpřísnění zákona o zbraních

SansLogique

Příspěvek#346 » stř 17. srp 2016, 10:45

mikymoto - a nenapadlo tě, že nikdo nemusí být ten zlej? Prostě třeba už je děda mentálně mimo, třeba jenom nárazově, nepoznává členy rodiny, nebo si naprosto chybně vykládá jejich chování (nutěj ho dělat něco, co se mu nelíbí, třeba jíst, pít, chodit na záchod nebo tak).

mikymoto

Příspěvek#347 » stř 17. srp 2016, 10:50

audis píše:A) Děda přijde na policii a rika: děti mě sikanujou a vydiraji. Chci jenom, abyste si to napsali do knihy, že jsem tady byl to rict, kdyby se něco posralo. Jo pane, to my tady neděláme, to musíte na město a kdo ví, jestli vám vyhoví.

B) děda po sebrani zbraní rika:děti mě sikanovaly, vyhrozovaly a tohle si zrovna vymyslely, aby dosáhly svého. A proč jste to šikanování a vyhrožování nehlasil?

A kolik znáš prarodičů, kteří si jsou stěžovat na vlastní potomky na úřady/policii? Naprostá většina z nich to nehlásí i v případech, kdy na nich dojde k násilí. Ještě jedou "postaru" - špinavý prádlo se pere doma. Je určitě nějaký procento, který s tím hlášením problém nemá, ale většina mlčí.

To ale neřeší ten hlavní problém tohoto tématu - NIKDO z diskutujících nemá informace zevnitř, tak proč hned rychlé soudy, kdo za to může?

mikymoto

Příspěvek#348 » stř 17. srp 2016, 11:04

>SansLogique
Ano, to je taky možnost (mimochodem jsme to sami v rodině zažili). Ale stále opakuji to samé, viz příspěvek výše. Furt se řeší, kdo za to může a nikdo přitom neví kde je pravda, tak proč se vynášejí soudy?

audis

Příspěvek#349 » stř 17. srp 2016, 11:20

Mikimoto :
v tom milý pane pointa nebyla. Pointa byla, když si jdu stěžovat, stížnost odmítnou. Když se po průseru nebo při vlastní škodě obhajuji a nestěžoval si, prohlašují že jsem si stěžovat měl. S touto pointou mám zkušenosti. Pokrytci polycejni.
Naposledy upravil(a) audis dne stř 17. srp 2016, 11:22, celkem upraveno 1 x.

SansLogique

Příspěvek#350 » stř 17. srp 2016, 11:22

Bych to viděl na podnět pro LEX, aby zkusili zjistit od PČR, jaký byl důvod pro zásah. Počty a druhy oznámení atd.

iloveguns

Příspěvek#351 » stř 17. srp 2016, 19:12

Teď to bylo ve zprávách v TV. O tom, zda dotyčný napřed obdržel výzvu k odevzdání zbraní, tam zmínka nebyla, zato záběry zásahové jednotky, jak k němu lezou zvenku oknem po žebříku, tam byly. Podle všeho si někdo z jeho okolí stěžoval, že se s nimi pořád hádá a že má doma lovecké dlouhé zbraně.

soumrak

Příspěvek#352 » stř 17. srp 2016, 22:51

Zjistit pravdu je problem i pro policii a jelikoz pripadne navraceni zbrani a vysvetleni situace, ci sebrani zbrojaku nebude medialne dostatecne zazivne, tak se ji pravdepodobne nedozvime ani my.
Obrazek si muzeme udelat jenom z kusych informaci a pocitu, ktery v nas vyvolaji. Osobne ve mne tento pripad nevyvolava paniku "policejni sikany a zamerneho odzbrojovani svevuli policie" a to z tech duvodu, ze se udajne jednalo o opakovane incidenty a drzitel zbrojniho prukazu je clovek vysokeho veku. Ja o tom rozhodovat a mit na stole podobny pripad, tak bych rozhodl stejne. Klidne se do mne obujte, ze vek nehraje roli, ale kdo z vas nevidi, ci nezna podobnou situaci treba s rizenim auta, kdy ma vek svuj nezanedbatelny vliv na rozhodovani pod stresem.

iloveguns

Příspěvek#353 » čtv 18. srp 2016, 08:00

Divné pocity ve mne vyvolává zejména zásahová jednotka rozdělená do dvou skupin. Jedna skupina kukláčů jde z jedné strany s beranidlem na dveře a druhá skupina současně po žebříku leze oknem. A jdou na osmdesátiletého myslivce, který má doma lovecké zbraně, brokovnici a kulovnici.

Enerccio

Příspěvek#354 » čtv 18. srp 2016, 08:14

taky me zajima kdo zaplati ty dvere a trezor (pokud ma)? A kdo ochrani dvere pred zlodeji nez se vymeni?

Sedmej

Příspěvek#355 » čtv 18. srp 2016, 08:19

Enerccio: doufám, že si to zaplatí sám, kdo by to platil? pokud se choval jako idiot, neuposlechl nějakou výzvu k odevzdání, tak holt jeho problém (pokud to nebylo jinak, ale myslet si to nemám zatím důvod).

iloveguns

Příspěvek#356 » čtv 18. srp 2016, 08:29

Podle dostupných informací tomu důchodci žádnou výzvu neposlali ani nepředali, prostě rovnou nastoupila zásahovka.

donovanstangiano

Příspěvek#357 » čtv 18. srp 2016, 08:58

Tak na základě toho zprasku můžou policajti (potažmo zásahovka) vtrhnout do domu bez nějakých validních právních podkladů (zatím to tak vypadá = soudit se můžete až potom) a tady se tomu tleská.
Chčijou nám na hlavy a už se to ani nesnaží vydávat za déšť. Ale ovce spokojeně bečí. Směňujete falešné pocity bezpečí za svobodu a tak je to bohužel se vším.

SansLogique

Příspěvek#358 » čtv 18. srp 2016, 09:01

Ono to zasílání výzvy v takovým případě je z principu blbost. Ovšem útok zásahovky na barák "dědka myslivce nad hrobem" tímhle stylem mi přijde taky jako neadekvátní.

Sedmej

Příspěvek#359 » čtv 18. srp 2016, 09:03

iloveguns: já předpokládal, že mu dali šanci otevřít dveře dobrovolně a hlavně k celému zákroku měli důvod. tak jsem to myslel. pokud se ukáže, že to celé bylo neodůvodněné, beru to co jsem napsal zpět.

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#360 » čtv 18. srp 2016, 09:21

To je nejlepsi, jak se zatim nic nevi, a uz tu mistni forum-warriors presne vedi, co a jak...

a) bud doslo k vyzve a dedek neuposlechl - v tu chvili mohlo dojit i k necemu jako: "kdo mi strci palici do baraku, tomu ji ustrelim"... Tak se hold tukalo na dvere beranidlem a proslo se i oknama (taky se mohlo prochazet zdi) - v tomhle pripade je zasahovka naprosto regulerni, protoze, panove, jestli si to neuvedomujete - zasahovka je v tu chvili naprosto nejbezpecnejsi postup pro vsechny (kdyz tam vbehne banda opancerovanejch frajeru, vyjdou dost pravdepodobne vsichni zivi vcetne dedka).

... 24 moznosti mezi tim ...

z) nedoslo k vyzve a policie totlne selhala v krocich, ktere mela udelat, vcetne rozhodnuti jit rovnou se zasahovkou na dedka, kterej nebyl ani doma

A pak je tu dalsi vec - jestli tam vtrhla zasahovka, znamena to, ze mozna taky hrozilo BEZPROSTREDNI RIZIKO a pak cele to nema nic spolecneho se zmenou zakona...
Takze klid a vyckejme na informace... Budou ;-)

Zpět na