Paranoidni pacifisti na zastupitelstvu

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2233

Příspěvek#16 » stř 9. lis 2016, 07:34

Tak jak na to přišli, že ji má, když jí, podle Vás, nebylo vidět ?

Už tu bylo několik debat, že viditelné nošení je i to, že když se ohnu, natáhnu, zakloním a podobně, tak že vidět je. Ale že to stále ještě je skryté nošení. Takže vidíte, že není a že to, asi, někomu vadí.

Přesně tohle je ta situace, kdy zbraň patří do nějaké ne zcela "zbrojní" tašky. Leda by jste čekali, že na zastupitelstvo zaútočí teroristé ....



Chip
Příspěvky: 641

Příspěvek#17 » stř 9. lis 2016, 08:33

Říká jedno staré čínské přísloví: jdes li sousedovým zelným polem, neohybej se aby sis zavazal tkaničku. :-) Človek si proste musí dávat pozor , když nosí zbraň. Obzvláště když je v takříkajíc nepřátelském prostředí. Možná nešlo ani tak o samotné nošení zbraně, jako o malou politickou roztržku mezi dvěma politickými oponenty obecniho zastupitelstva. Trošičku pritopit protistraně se vždycky hodí...:-) .

Uživatelský avatar
jirka87
Příspěvky: 262

Příspěvek#18 » stř 9. lis 2016, 08:34

Mě hlavně štve, že se najde blbec, který je schopen z toho udělat takovou frašku, kterou ještě "vynese" ven. Tak prostě řeknu - jsem takový a makový, pistole sem podle mě nepatří, někam si to odneste apak budem pokračovat v jednání. Jenže když do toho vstoupí osobní hledisko, (pan A nesnáší pana B), tak ustupuje rozum a nastpují emoce a snaha toho druhého pošpinit, jak to jen jde = sdělí se to novinám či komu.

Kdyby měli víc práce, asi by neměli čas řešit nesmysly. Já se obávám, že velmi brzy, budeme tak leda držet. Nosit těžko. Je mi špatně z toho, kam to celé směřuje. A ne, nejde tomu nepřikládat váhu. Je to jako Puzzle a to má taky určitý očet dílků. Až je všechny seskládáte, tak je konec. Dokud nezapadne poslední, je to k ničemu. Ale až ten poslední zapadne, dějou se velké věci.

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1866

Příspěvek#19 » stř 9. lis 2016, 09:18

na druhou stranu proč se divíte? on ukázal pistoli na místě, kde to přece není vůbec vhodné. mě by se asi také nelíbilo jednat s člověkem, který bude mým protivníkem během jednání a ukáže, že má pistoli. a to nejsem nestřelecká veřejnost. :-)



pelanj
Příspěvky: 888

Příspěvek#20 » stř 9. lis 2016, 09:29

No, ať ozbrojený nebo ne, člověk by měl být především slušný. Člověka s legálně drženou zbraní bych se nebál.

Uživatelský avatar
P.V.
Příspěvky: 1299

Příspěvek#21 » stř 9. lis 2016, 09:47

O tom zda bylo vhodné mít u sebe zbraň nebo ne, by se dalo možná spekulovat, ALE porušil držitel zbraně něco? Vypadá to, že ne. Takže kdo jiný než politik (byť regionální) by měl respektovat zákon a právo a nezačít vyřvávat? Příště mu nařídí držet hubu, protože s jeho názorem nesouhlasí?



dvdmann
Příspěvky: 19

Příspěvek#22 » stř 9. lis 2016, 09:56

Tak pánové, dnešní ranní zprávy v rádiu Beat, moderátor Petr Šimáček: "Na dnešním jednání zastupitelstva v KV zažili pozdvižení. Podnikatel Kvasnička si přinesl pistoli." - Co k tomu dodat, honba za senzací nebo myšlenková demence moderátora výše uvedeneho rádia?

Uživatelský avatar
Petzold
Příspěvky: 1146

Příspěvek#23 » stř 9. lis 2016, 10:10

Je to jak píše Chip.....jeden ....t (současný jednatel městské společnosti) na jednání demonstrativně "jako nechá vidět" pistoli, nemenší ....t (odejitý bývalý jednatel městské společnosti) to hystericky zmedializuje, na jednání o navýšení penězovodu do společnosti, pro odstranění Černých Petrů vzniklých ve společnosti ....za bývalého jednatele :-)



hackerjack
Příspěvky: 357

Příspěvek#24 » stř 9. lis 2016, 11:26

Z toho článku není zřejmé, že Kvasnička nosil viditelně, nebo dokonce schválně viditelně. Klidně to mohla být součást nějakého plánu jeho oponenta(ů) v zastupitelstvu, jak přivést Kvasničku do potíží. A povedlo se, teď ho mediálně semelou.
Mně ale víc vadí, že se Kvasnička docela hloupě vymlouval - údajně měl prohlásit: ".. Zbraň mám jako hobby. Večer půjdu střílet, proto jsem si ji vzal s sebou.." To je prostě úplně špatná odpověď. Když chce večer jít střílet, tak nemusí přece přes den nosit. To je odpověď jako by se styděl za to, že nosí. Měl maximálně prostě a jednoduše vysvětlit, že nosí a proč nosí. Zákon je na jeho straně, nic špatného neprovedl.

Blbá varianta by byla, jestli tam tu pistoli přinesl a nechal vykouknout schválně.. ale to ví jen on sám.

Uživatelský avatar
Blacky
Příspěvky: 2518

Příspěvek#25 » stř 9. lis 2016, 14:24

To ej ale debilita. Udajne ten co nejvic jecel taky ma zbrojak. Dement.



sharkcom
Příspěvky: 53

Příspěvek#26 » stř 9. lis 2016, 15:51

Hold dementi... Ale až tam vlítne nějakej terorista s kalachem budou doufat že jim někdo pomůže...

Uživatelský avatar
P.V.
Příspěvky: 1299

Příspěvek#27 » stř 9. lis 2016, 15:59

Dětská policie.... :oops: :mrgreen:

Uživatelský avatar
oldlamehand
Příspěvky: 498

Příspěvek#28 » čtv 10. lis 2016, 10:46

To je přesně ten důvod, proč se snažit nosit nikoliv jen "skrytě" tak, aby byl nakrmen zákon, ale prostě co nejméně rozpoznatelně.
Člověk nikdy neví, kde narazí na někoho, kdo kvůli pistolce bude tropit scény. A je v podstatě jedno, že dotyčný třeba ani neporušil zákon.
Asi budu muset obzvlášť na léto přikoupit i nějakého menšího mazlíka než svůj G26.
Pokud mám na sobě svetr nebo mikinu, skryju ho v pohodě. Ale v samotném triku nebo košili při mé postavě i celkem malý G26 poměrně viditelnou bouli udělá. A vůbec nestojím o to, abych při návštěvě obchodu nebo třeba úřadu od někoho zažil podobný výstup jako tady pán na zastupitelstvu.



SansLogique
Příspěvky: 1007

Příspěvek#29 » čtv 10. lis 2016, 10:57

Tričko, kraťasy, G26 v IWB se sklonem 15 stupňů na 4 hodinách a ještě nikdo nikdy nezjistil, že mám u sebe zbraň, pokud jsem mu to sám neřekl.
To platí i o PPQ za stejných podmínek.
Nechápu, v čem je problém, pokud člověk není panáček Michelin.



cipis
Příspěvky: 2098

Příspěvek#30 » čtv 10. lis 2016, 13:50

Aha, takže když nevíš, tak jsi v pohodě, ale když víš, tak jsi pos... až za ušima? Tak proč nosíš? Vždyť sám děláš tedy něco, co sám nechceš ...
Tohle to tvoje je naprosto typický příklad, jak by se vůbec nemělo uvažovat. Klidně ať si ten člověk dojde na jednání s kalachem na zádech, klidně mu to držení povolím, když to má legálně. Když si nebudeme věřit v komunitě, tak jak pak má veřejnost věřit nám? Když samotní držitelé mají strach z druhých držitelů?
Že vleze do auta a přejede tě, to ti nevadí? To se nebojíš? Nebudeš mu kontrolovat doklady a alkohol v krvi prvně, než vleze do toho auta? Nebo se budeš bát si sednou k němu do auta?

Sedmej píše:na druhou stranu proč se divíte? on ukázal pistoli na místě, kde to přece není vůbec vhodné. mě by se asi také nelíbilo jednat s člověkem, který bude mým protivníkem během jednání a ukáže, že má pistoli. a to nejsem nestřelecká veřejnost. :-)

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů