Parlamentní volby 2017
- gogan
Příspěvek#1021 » čtv 26. říj 2017, 22:24
Sedmej píše:Golem: mě zase přijde úlet, když lidi hltající "pravdu" z Aeronetu a podobných "alternativních médií" kritizují zpravodajství na ČT.
Jak alternativní média, tak ty oficiální pokud komentují stejnou událost použijí fragmenty pravdy a pak ji obarvují ve prospěch svých cílů. Nejlepší asi je zkonzumovat oba zdroje a pak si vytvořit obrázek vlastní.
K té objektivitě mainstreamových médií ... slyšels za poslední dva roky redaktora nebo komentátora který by měl např. na migraci jiný názor než oficiální? Já ne, a to prostě není při tomto množství lidí statisticky možné, pokud neprobíhá nějaká selekce.
- Golem
Příspěvek#1022 » čtv 26. říj 2017, 22:27
Sedmej: tak hltat pravdu nejde ani z jednoho, obojí jsou tendenční média prodchnutá propagandou. Imho není od věci neorientovat se jenom na média, která říkají to, co bych rád slyšel, ale v rámci možností si alespoň občas poslechnout různé názory a zkusit se nad nimi zamyslet. No a potom je to samozřejmě o inteligenci a schopnosti kritického myšlení každého z nás.
- jhora
Příspěvek#1026 » pát 27. říj 2017, 06:51
Golem: Samozřejmě je to subjektivní. U svého kamaráda vycházím ze svých zkušeností a s tím co o něm vím. Jeden příklad za všechny - odešel z iDnes, protože na redaktory tlačili, aby sám sebe cenzurovali v určitých tématech (asi tušíš v kterých). Jinak Drtinová občas objektivní není, to je pravda, to nerozporuju. Jen mi přijde, že je to tím, že jde o její oblíbená témata - spojovat s tím ale Sorosovu neziskovku mi přijde přehnané, v tom spočíval můj nesouhlas. Člověk musí čerpat z více zdrojů, protože dokonale objektivní není nikdo. Zastávám ale názor, že bychom měli hledat zdroje, kde se objektivní být snaží, naopak nepopřávat sluchu zdrojům, o nichž je veřejně psáno že píšou podle zadání.
audis: Myslím že jsi to vystihl. Nepoužil bych slovo "výborně", ale mohlo to dopadnout mnohem hůř a nechybělo k tomu mnoho. Mám ale trochu obavu, aby to kvůli tvrdohlavosti ANO neskončilo předčasnýma volbama. To by mohlo dopadnout všelijak.
audis: Myslím že jsi to vystihl. Nepoužil bych slovo "výborně", ale mohlo to dopadnout mnohem hůř a nechybělo k tomu mnoho. Mám ale trochu obavu, aby to kvůli tvrdohlavosti ANO neskončilo předčasnýma volbama. To by mohlo dopadnout všelijak.
- pavelg
Příspěvek#1027 » pát 27. říj 2017, 07:06
Sedmej píše:Golem: mě zase přijde úlet, když lidi hltající "pravdu" z Aeronetu a podobných "alternativních médií" kritizují zpravodajství na ČT.
To je bohužel poměrně častý jev, kdy hltač jedné propagandy kroutí hlavou nad hltači jiné propagandy, aniž by si uvědomil, že na tom není o nic líp. To platí obecně.
V našem prostředí je ale častější spíš ten opačný případ, kdy hltači EU-propagandy a speciálně Sorosovek z ČT strašně pobouřeně reagují na propagandu z Aeronetu nebo Sputinku.
jhora:
Drtinová ale byla a nejspíš ještě je v představenstvu neziskovky-sorosovky. Na tom není co diskutovat, to ať si každý zhodnotí sám, jaké to má konsekvence a hlavně ať takový člověk měří potom stejným metrem ostatním.
- jhora
Příspěvek#1028 » pát 27. říj 2017, 07:21
pavelg: Však ano, myslím že v něm pořád je. Je to zajímavá informace a může mít vliv na to, co produkuje. Rozhodně neříkám, že ten fakt má někdo ignorovat, jen že mě osobně nepřijde jako nějak zásadní, ty věci kolem Sorose mi přijdou jako konspirační teorie založené na nepochopení toho, jak dělá svůj byznys (špinavá záležitost, ale zrovna v ČR mu to podle mě moc nefunguje a fungovat nebude). Ale v DVTV dělá i Veselovský a v Aktuálně je spousta dobrých redaktorů, takže jako celek je to pro mě zajímavý zdroj informací, které obvykle bývají celkem objektivní a vyvážené.
PS: psal jsem sice o denících, ale myslím že je dobré se mrknout i na jednotlivé redaktory - tak jak to tu teď rozebíráme. V dnešní době mají lidi různé motivace a názory a je potřeba si o nich udělat představu, aby se člověk nenechal nalákat na něco, co sice chce slyšet, ale přitom to není pravda.
PS: psal jsem sice o denících, ale myslím že je dobré se mrknout i na jednotlivé redaktory - tak jak to tu teď rozebíráme. V dnešní době mají lidi různé motivace a názory a je potřeba si o nich udělat představu, aby se člověk nenechal nalákat na něco, co sice chce slyšet, ale přitom to není pravda.
- pavelg
Příspěvek#1030 » pát 27. říj 2017, 07:46
jhora:
Soros - filantrop.. jojo, to je přesně slovník Daniely Drtinové a potažmo ČT. Kdykoliv tam je zmínka o jejich guru, vždy s hodnotícím dovětkem typu "známý filentrop, mecenáš a bojovník za demokracii".
Ty mi něco povídej o objektivitě
Jen tak pro zajímavost - ten tvůj kamarád je schopen čerpat informace přímo od zdrojů nebo prostě jen konzumuje data agentur v češtině/angličtině?
Soros - filantrop.. jojo, to je přesně slovník Daniely Drtinové a potažmo ČT. Kdykoliv tam je zmínka o jejich guru, vždy s hodnotícím dovětkem typu "známý filentrop, mecenáš a bojovník za demokracii".
Ty mi něco povídej o objektivitě
Jen tak pro zajímavost - ten tvůj kamarád je schopen čerpat informace přímo od zdrojů nebo prostě jen konzumuje data agentur v češtině/angličtině?
- jhora
Příspěvek#1031 » pát 27. říj 2017, 08:17
pavelg: Vyjasněme to - nejprve definice:
"Filantrop je člověk, který se angažuje ve filantropii, neboli někdo, kdo daruje čas, peníze a jiné hmotné statky na charitativní účely. Tento termín může být aplikován na kteréhokoliv dobrovolníka nebo dárce."
Tj. filantrop "by definition" Soros je. Já ovšem nepopírám, že je velmi zištný filantrop, že díky své podpoře neziskovek vydělává nakonec tuny peněz. Jeho spekulace s měnami je přece dobře známá a spekulace na měny států, kde dojde k převratu směrem k demokracii už mu vydělaly ohromné objemy peněz. Je potřeba vidět obě strany mince.
Jinak kamarád se opírá o hodně zdrojů. Původní zdroje v angličtině, jeho osobní kontakty ale i zmíněná data agentur. Dělá hlavně domácí zpravodajství, ale má hodně kontaktů v jiných zemích (některé i docela zajímavé). Cením si mimo jiné toho, že mi poctivě přiznává, kde informace vzal a jestli jsou přímo od zdroje, nebo skrz nějaký filtr v podobě agentury.
"Filantrop je člověk, který se angažuje ve filantropii, neboli někdo, kdo daruje čas, peníze a jiné hmotné statky na charitativní účely. Tento termín může být aplikován na kteréhokoliv dobrovolníka nebo dárce."
Tj. filantrop "by definition" Soros je. Já ovšem nepopírám, že je velmi zištný filantrop, že díky své podpoře neziskovek vydělává nakonec tuny peněz. Jeho spekulace s měnami je přece dobře známá a spekulace na měny států, kde dojde k převratu směrem k demokracii už mu vydělaly ohromné objemy peněz. Je potřeba vidět obě strany mince.
Jinak kamarád se opírá o hodně zdrojů. Původní zdroje v angličtině, jeho osobní kontakty ale i zmíněná data agentur. Dělá hlavně domácí zpravodajství, ale má hodně kontaktů v jiných zemích (některé i docela zajímavé). Cením si mimo jiné toho, že mi poctivě přiznává, kde informace vzal a jestli jsou přímo od zdroje, nebo skrz nějaký filtr v podobě agentury.
- pavelg
Příspěvek#1032 » pát 27. říj 2017, 08:46
Pak je tvým filantropem i kdekterý drogový dealer, oligarchové a papírově i všechny tajné služby.
Já jsem to bral ještě postaru - lidumil, člověk konající pro lidi skutečně prospěšné skutky, často na vlastní náklady.
A dal by se poslat odkaz na články toho kamaráda-novináře?
Já jsem se na ty zdroje a jazyky ptal i proto, že angličtina je sice nezbytný základ, ale pro pochopení kontextu je to u většiny zdrojů málo.
Co se dočteme v angličtině o své vlastní zemi? Zkusili jste to někdy někdo? Bývá to zajímavé zjištění, jak sebevědomě o nás tu a tam někdo ze zahraničí napíše. A mnohdy jako by člověk přímo tušil, který z místních progresivních pisálků to ve skutečnosti psal.
Ano, angličtina pomůže se orientovat v zemích, kde je mateřštinou, to je jasné, dále přinese možnost získat informaci z mainstreamu dříve, než ji přežvýkají lokální pisálci a samozřejmě se dostat třeba k informacích, které místní objektivní a filantropičtí novináři ignorují - např. tanečky kolem voleb v USA- výkladní to skříni Sorosovy ČT.
Ale (s velkou nadsázkou), angličtina a anglicky psaný mainstream včetně agentur, to je jako němčina za doby Protektorátu. Jestli chtěl občan Protektorátu nezávislé zpravodajství, musel sledovat neněmecké zdroje.
Mě třeba docela baví si číst komentáře v zahraničním tisku pod články, kde se píše o ČR nebo o V4. To pak se člověk dívá s velkým soucitem na ty rozhorlené aktivisty tvrdící, jak celý vyspělý svět hledí na ČR a jak bychom se měli stydět za Zemana nebo Maďaři za Orbána.
Českým progresivním pisálkům chybí jak vzdělání, tak pokora.
Já jsem to bral ještě postaru - lidumil, člověk konající pro lidi skutečně prospěšné skutky, často na vlastní náklady.
A dal by se poslat odkaz na články toho kamaráda-novináře?
Já jsem se na ty zdroje a jazyky ptal i proto, že angličtina je sice nezbytný základ, ale pro pochopení kontextu je to u většiny zdrojů málo.
Co se dočteme v angličtině o své vlastní zemi? Zkusili jste to někdy někdo? Bývá to zajímavé zjištění, jak sebevědomě o nás tu a tam někdo ze zahraničí napíše. A mnohdy jako by člověk přímo tušil, který z místních progresivních pisálků to ve skutečnosti psal.
Ano, angličtina pomůže se orientovat v zemích, kde je mateřštinou, to je jasné, dále přinese možnost získat informaci z mainstreamu dříve, než ji přežvýkají lokální pisálci a samozřejmě se dostat třeba k informacích, které místní objektivní a filantropičtí novináři ignorují - např. tanečky kolem voleb v USA- výkladní to skříni Sorosovy ČT.
Ale (s velkou nadsázkou), angličtina a anglicky psaný mainstream včetně agentur, to je jako němčina za doby Protektorátu. Jestli chtěl občan Protektorátu nezávislé zpravodajství, musel sledovat neněmecké zdroje.
Mě třeba docela baví si číst komentáře v zahraničním tisku pod články, kde se píše o ČR nebo o V4. To pak se člověk dívá s velkým soucitem na ty rozhorlené aktivisty tvrdící, jak celý vyspělý svět hledí na ČR a jak bychom se měli stydět za Zemana nebo Maďaři za Orbána.
Českým progresivním pisálkům chybí jak vzdělání, tak pokora.
- jhora
Příspěvek#1033 » pát 27. říj 2017, 08:58
Pokud to bereš podle toho obecného vnímání, tak ho samozřejmě za filantropa brát nemůžeme.
Odkaz na jeho aktuální článek ti pošlu do mailu, podle jména snadno dohledáš další (i jeho staré na iDnesu). Veřejně to sem dávat nebudu, nechci ho vystavit hejtu jen proto, že jsem ho tu pochválil.
Odkaz na jeho aktuální článek ti pošlu do mailu, podle jména snadno dohledáš další (i jeho staré na iDnesu). Veřejně to sem dávat nebudu, nechci ho vystavit hejtu jen proto, že jsem ho tu pochválil.
- gogan
- pavelg
Příspěvek#1035 » pát 27. říj 2017, 09:46
Díky...
Jak jsem tady nakousl ty anglicky psané texty z ČR o ČR, tak kromě těch klasických mutací novin třeba píše svůj blog Luboš Motl. https://motls.blogspot.cz/ je to osobní blog v pravém slova smyslu.
Anebo na druhé straně bylo zajímavé si přečíst postřehy o Norsku z pera tam žijícího Čecha
https://andrejruscak.blog.idnes.cz/
Ten se nakonec z Norska vystěhoval zpět do ČR, protože .. no ostatně si to přečtěte sami.
Já to tady nedávám kvůli reklamě, ale aby bylo vidět jak rozdílný může být pohled insidera od článku přeloženého z AJ z nějakého mainstreamového prorežimního plátku.
Jak jsem tady nakousl ty anglicky psané texty z ČR o ČR, tak kromě těch klasických mutací novin třeba píše svůj blog Luboš Motl. https://motls.blogspot.cz/ je to osobní blog v pravém slova smyslu.
Anebo na druhé straně bylo zajímavé si přečíst postřehy o Norsku z pera tam žijícího Čecha
https://andrejruscak.blog.idnes.cz/
Ten se nakonec z Norska vystěhoval zpět do ČR, protože .. no ostatně si to přečtěte sami.
Já to tady nedávám kvůli reklamě, ale aby bylo vidět jak rozdílný může být pohled insidera od článku přeloženého z AJ z nějakého mainstreamového prorežimního plátku.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí