Vyhodnocování v ženských kategoriích

Moderátor: LOS vedení

Uživatelský avatar
Quirinus
Příspěvky: 346

Příspěvek#16 » pon 8. led 2018, 13:21

MiraStar, martin kovar: O jakých konkrétních závodech je řeč? Však ty medajle na závody, kde je ženám nedávají, jezděte rozdávat sami. Tomu se určitě žádný organizátor bránit nebude. Není třeba nikomu nic shora diktovat, tohle lze vyřešit vlastní dobrovolnou činností. ;-)



Ogres
Příspěvky: 35

Příspěvek#17 » pon 8. led 2018, 14:28

Jak tu padl názor, že muži vs. ženy jsou ve střelbě souměřitelní - co se týče tělesné konstituce, tak to podle mě není pravda. Pokud vím, tak všechny střelecké disciplíny mají kategorie rozdělené (např. malorážka, vzduchovka, trap, skeet atd.). U dynamické střelby to má ještě větší význam, přece jen průměrný chlap má větší sílu úchopu, větší hmotnost, rychlost běhu, lepší koordinace pohybu, orientace v prostoru, odhad vzdáleností atd. To se přece musí na výkonu projevit. Samozřejmě jsou mezi ženami výjimky, talentované střelkyně, které natrhnou zádel i chlapům. Ale myslím, že ženy si svou vlastní kategorii právem zaslouží.
Každopádně jestli můžu vyjádřit svůj názor, tak direktivně nařizovat vyhlašování ženských divizí není správná cesta. To bych nechal nadále v kompetenci pořadatelů.



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#18 » stř 10. led 2018, 20:51

Když byl problém pistole s malým kolimátorem, tak už vůbec nevidím cestu v separaci žen. Na 2. stranu tady se aspoň dalo rozumové zdůvodnění a ne jako to s kolimátorem - nevyhlásí takovou divizi, protože nejezdí na závody (co by tam taky dělaly takové zbraně, když v pravidlech jsou zakázané).



PaF
Příspěvky: 877

Příspěvek#19 » pát 12. led 2018, 22:57

Trpělivost, taky to přijde.
Laser prošel a naráz s ním noční závody střílí docela dost lidí, Včetně mne. A ejhle, přestože vidím prd na mířidla, dvě druhá místa v divizi, kterou nestřílím... nemusím totiž zaostřovat a čumím jen na terč a tečku na něm :-).
Cesta ke kolimátorům vede přes klubovky, kde to klidně organizátor může vyhlásit napříč divizemi - stejně jako ženy nebo seniory. Ale hold si to musí někdo nejdřív pořídit :-). Myslím, že kolimátor pomůže slepým krtkům, jako jsem já. Dobrý střelec, který dobře vidí, bude možná s kolimátorem i pomalejší.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů