V-ar plynový sportovní 18" special

Samonabíjecí pušky
Uživatelský avatar
OndrasFM
Příspěvky: 488

Příspěvek#16 » pát 21. čer 2019, 09:13

Ono právě ty detaily, zpracování, přesnost, preciznost dělá jméno. Pochopitelně nic převratného nevymyslí. Sám vlastním JP a určitě bych neměnil, ale stejně tak si umím představit i plyn od pana Vosátky, který jistě bude, je, skvělý a srovnatelný s JP.



Machead
Příspěvky: 911

Příspěvek#17 » pát 21. čer 2019, 11:39

Izer, potom tu ale nevrav nic o nejakom „vyvoji“ a reci v tom zmysle, ako keby Vosatko kompletne zmenil konstrukciu AR-15 na priamy odber plynov.

No tak si robi na CNC vlastny nosic zavornika. No a? Mozem si vybrat aky len chcem, od lacneho suntu po ultra odlahceny, lesteny od JP za riadne peniaze. Nic to nemeni na tom, ze Vosatko nic revolucne nevymyslel a nevyvinul. Proste standardny BCG mozno v lepsej kvalite, ktora zodpoveda top vyrobcom. Nic viac, nic menej.

Opat, nespochybujem kvalitu jeho prace (napr. voci pruserom s podobnym menom zacinajucim na P). Ale proste nemam rad, ak tu niekto pise o tom, ako keby Vosatko pomaly prisiel s revolucnym konceptom zbrane. No nie, urobil sportovy special s klasickou AR konstrukciou v slusnej kvalite povedzme na urovni JP. Proste nieco, co je tu desiatky rokov na trhu. Slusna, kvalitne spracovana puska za nekrestanske peniaze. Inovativny koncept ako povedzme medzi pistolmi Laugo Alien? To urcite nie.

Uživatelský avatar
jezekif
Příspěvky: 1550

Příspěvek#18 » pát 21. čer 2019, 13:45

No a pak už je to otázka kvality celku. Je Vosátkova plynovka materiálově a zpracováním na úrovni základních JP-ček, nebo je lepší? A o kolik? A nakonec zbývá, kolik jich chce vyrábět a kolik za to je zákazník ochotný dát. Je možné že mu lidi urvou ruce i varianty, že bude vyrábět jen pár kousků na zakázku, nebo upraví cenu ... Jeho práce, jeho starost ...



Machead
Příspěvky: 911

Příspěvek#19 » pát 21. čer 2019, 15:10

tiez si myslim ze je to skor praca na zakazku (ostatne vsetko od neho je). Vyhoda je ta, ze pusku naladi vkusu a potrebam kazdeho sudruha. Co u generickej JP apod. kto potrebuje musi doriesit dodatocne. Kazdopadne nastavenie gas bloku si predsa len riesi kazdy sam podla svojho streliva.



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#20 » ned 23. čer 2019, 18:04

Chtit po zakaznikovi takovy ranec za neco bez historie, kdyz doted valil pistovky, je usmevne. Mozna za par let, az mouchy vychytaji spolecne se zavodnima strelcema, ktere dotuje jeho naradim, proc ne.

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#21 » ned 23. čer 2019, 22:54

Za Aliena lidi ranec platí a to o jeho vyrobci krom toho že se zjevil na trhu a má dobre PR kde se odvolává na konstruktéra s historií neví nic. V tom to není. Spíš jde o to, že slušných DI je dost a v podstatě jde s dřívím do lesa a ještě mezi posledními... A PR opět skoro 0....Toť muj nazor.



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#22 » pon 24. čer 2019, 06:00

Alien je konstrukci uplne jinde nez zbytek, proto takovy zajem, ale popravde od lidi, kteri v mem okoli umi strilet a tim myslim fakt dobri zavodnici je ten zajem spise opatrny az skepticky(po tom,co si Aliena vyzkouseli).
Se zbytkem plne souhlasim.



Béďa
Příspěvky: 817

Příspěvek#23 » pon 24. čer 2019, 08:43

Je úsměvné že všichni vědí že je to předražené, snad ani nefunguje a prostě je to úplně mimo... sice ji viděl málokdo, specifikace nikdo přesně neví natož z ní nikdo z diskutujicich nestrilel...
Ono pokud chci opravdový závodní speciál tak v ČR zas tak široký výběr není...JP kdy dolarova cena oproti ceně vCZK je brutální.
VAR bych hodnotil až budu vědět její specifikace a budu simociz ní vystřelit...



izerS18
Příspěvky: 1255

Příspěvek#24 » pon 24. čer 2019, 09:03

Ano, PR co se tyce klasickych medii ma pan Vosatka slabe,velmi slabe. Jeho reputace jde ale po lidech, uzivatelich a o tu se sakra stara jeho servisem. Mne ted treba udelal V-AR v 308 s 12,5" hlavni. Proc? Protoze jsem ji proste chtel do 100m kam chodim nejvice. Pan Vosatka se toho ujal, vyzkousel ruzne typy streliva, ukonceni hlavne a mam ji uz doma. Nepotrebuji PR na FB, Instaci atd...pro me je zaklad osobni pristup, vyvoj.
U toho jsem prave videl, drzel a rozebral plynovku. Ti z vas, kdo ji chcete videt, je treba kontaktovat pana Vosatku proste.

Uživatelský avatar
Starosta
Příspěvky: 203

Příspěvek#25 » úte 9. čer 2020, 10:23

Zajímalo by mě, zda a kam se to posunulo za poslední dobu. Máte někdo zkušenosti, info o DI pušce, cenovku? Blíží se to už nějakému sériovému standardu se "sériovou kategorií" ceny?



zarozak
Příspěvky: 925

Příspěvek#26 » úte 9. čer 2020, 14:24

Na plynové AR není co vyvíjet,vše již bylo vymyšleno a vyvinuto. Vosátka ani žádný jiný výrobce u nás a možná ani jinde na AR nevyvíjí nic od píky dle vlastního patentu,ale obšlehne danou věc a možná tu a tam zmenší tolerance,zjednoduší si výrobu viz. absence FA assistu na jeho písťákách atd. hlavně to pořádně prodat jako naprostou revoluci/senzaci s vysokohorskou přirážkou,toť vše.
Internet je plný plánků,výkresů,blueprintů a beztak i CNC programů na výrobu kompletní AR v jakémkoliv provedení,kdo na to má potřebné strojní vybavení a disponuje všemi povoleními,nemá žádný problém něco takového z daného dostupného materiálu a bez nějakého vlastního vývoje vyrobit/obšlehnout/případně i drobně vylepšit. Ostatně konkrétně odvětví střelných zbraní je jedním z mála,kde už skutečně není co vymyslet,vše už někdo třeba i mnohdy před mnoha desítkami let vymyslel,testoval,zapatentoval,nechytilo se to atd. atd. Třeba i ten Alien přesto jak revolučně vypadá je jen skládanka nějaký starých vynálezů a patentů.........např. nízko položený lauf.......stačí se podívat na Browning 1900,Bayard 1908 atd. toto byla móda počátku minulého století,tak samo odběr plynů u pistole atd....... jen se to prostě tehdy nechytilo a teď to někdo oprášil a dotáhnul do konce nebo k dokonalosti.......ale opravdu žádné revoluce,žádný hvězdný vývoj

Proto nechápu u některých nejmenovaných výrobců AR 15,co na svých výrobcích už roky ladí aby to mohli dát do oběhu dle jejich vyjádření......podle mě jen planý kecy



Haluziak
Příspěvky: 278

Příspěvek#27 » úte 9. čer 2020, 14:40

Tak hlavně AR15 už vypršel patent takže kdo má licenci může sprostě obkreslit přímo od Stonera. Jediné lazení, které mě napadá je právě Gasblock, váha BCG váha bufferu, tvrdost pružiny bufferu. Ultra krátké AR15 byli ještě před "pár" lety nemyslitelné skrz spolehlivost.



izerS18
Příspěvky: 1255

Příspěvek#28 » úte 9. čer 2020, 15:22

No ja bych rekl, ze ladi vyrobni proces. Plan je jedna vec, druha vec je realna vyroba s danymi tolerancemi. Pak samozrejme neco umi 4 osy robot, ale 6 osy by byl jeste lepsi, ale zase drazsi. Tak bych rekl, ze je to o zvladnuti vyrobniho procesu a naladeni masiny. Trochu vidim do plastikariny. Udelat model je jedna vec. Pak to cele rozbehnout na masine, je vec druha.;-) Revoluci nikdo v usporadani komponent neudela, ale prijit na to, jak to co nejlevneji vyrabet (omezit lidskou praci, vse fakt vse strojove) aby to vydrzelo, to je kumst.
U pana Vosatky cekam exelentni zpracovani, tedy koupim pusku a jdu strilet, aniz bych musel tunit. Pro ty, co si radi hraji, stavi pusku dle sebe, tohle nebude. Z poslednich informaci, co mam, tak snad zari. Uvidime



Haluziak
Příspěvky: 278

Příspěvek#29 » úte 9. čer 2020, 16:08

IzerS18 proti tomu asi žádná námitka :)



antonspelec
Příspěvky: 1182

Příspěvek#30 » úte 9. čer 2020, 16:37

to izer: A cena? Aspon orientacne by me zajimalo...50k, 60k, 70k nebo vic?

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Jirka.V.ml, Sam Jr. a 15 hostů