Nenosím (denně) zbraň - důvody

Co jinam nepatří...


panTerek
Příspěvky: 20

Příspěvek#31 » čtv 1. srp 2019, 05:02

Nenosim protoze casto jezdim do prace na kole, 2-3x tydne chodim pred praci do takove trochu “punk” posilky, kde sou skrinky fakt spis pro pocit ze nemate veci jen tak na hromade pod lavickou :-D, obcas se cestou z prace stavim za kamarady, coz je spojeno s pivkem, proste nosit neni kdy... :-D

Uživatelský avatar
erteple
Příspěvky: 229

Příspěvek#32 » čtv 1. srp 2019, 09:42

Já bych téměř podepsal hned druhý příspěvek; většinou se necítím natolik ohrožen, nechodím po večerech ve tmavých uličkách a ani si nemyslím, že by si případný pachatel trestné činosti vybral zdravého, ne úplně špejli chlapa (jasně, stát se může a pak budu litovat. s tím holt počítám). Zbraň si vezmu, pokud jedu třeba do banky vybrat větší cash atd ale při cestě do práce, v práci (dobře zabezpečeno proti útoku) a z práce nevidím důvod. Stejně tak po cestě z hospody - těch 500m je hned za mnou a případné problémy s nošením pod vlivem / posuzováním NO-KN v opilosti atd, to si raději nechám ukrást těch 250,- Kč, co mi zbývají :-D

Dokonce ani nemám nic specifického na nošení, ale přemýšlím o nějakém tom PPKčku, to už se nosí lépe, než G17...



blesk76
Příspěvky: 3

Příspěvek#33 » čtv 1. srp 2019, 16:35

Nenosím, tam kde to zákon vyloženě zakazuje. Když si jdu sednout někam, kde budu pít alkohol. Tam kde nemůžu mít zbraň přímo pod kontrolou a nemůžu jí ani pořádně zabezpečit proti krádeži nebo odcizení (bazén, sauna, fitko, venkovní koupaliště). Jinak nosím zbraň co to dá až mi moje přítelkyně někdy z legrace říká, že jsem "nemocnej". V situaci, kdy nemůžu mít palnou zbraň u sebe přebírá roli náhrady teleskop a jednoruční zavírací nůž. Ten ostatně nosím pořád, protože je to skvělá záložní zbraň a hlavně všestranný nástroj.



koudak
Příspěvky: 328

Příspěvek#34 » čtv 1. srp 2019, 18:52

Multitool mam u sebe vzdycky (mimo zahranici, kde zacinaji i mensi noze byt problem). Zbran nenosim vicemene jenom do prace (trochu seda zona, zakon bych sice neporusil, ale neni v mym zajmu si zneprijemnovat pracovni zivot).
Jinak nosim vsude kam zakon umoznuje. Jak nekdo psal vyse, tak alkohol by byl dalsi arguement, ale ja osobne radsi nebudu pit nez abych si nevzal zbran. Lepsi byt pripraven podle me.



bitkar
Příspěvky: 302

Příspěvek#35 » pát 2. srp 2019, 11:28

Indian: jaly je spojeni vnoucat a nenoseni? Nejak mi unika duvod. Naopak je koho chranit navic pripadne, a to treba i pres psem.



Radhagupta
Příspěvky: 117

Příspěvek#36 » pát 2. srp 2019, 13:43

Běžně zbraň nenosím, neb se necítím ohrožen (mám nůž a rychlé nohy). Ale když jdu někam ven s děckama, tak vždy. A to od doby, kdy na mě u lesa mimo civilizaci útočil vzteklý vlčák (bez majitele) a já v jedný ruce 5 letý, v druhý 3 letý děcko a k tomu kočárek s kojencem. Fuj, nikdy více. S děckama vždy!



Sody
Příspěvky: 316

Příspěvek#37 » pát 2. srp 2019, 16:02

Taková malá řečnická. Co se stane se sluchovou soustsvou takhle malých dětí v případě výstřelu/ů v bezprostřední blízkosti?

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2966

Příspěvek#38 » pát 2. srp 2019, 16:17

Nic.
A vůbec, lepší živé dítě s podezřením na horší sluch, než unesene / pokousane/ postrelene / porezane / pobodane / dítě.

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#39 » pát 2. srp 2019, 16:49

Nosím pokud možno co nejčastěji. Výjimku tvoří hospoda, kdy počítám s konzumací alkoholu. I návštěva veřejného bazénu (nenosím) . Jinak nosím různě - za pasem, u kotniku, v "kabelce". Nosim tak často proto, abych si zvykl. Nebydlím ve městě s vysokou kriminalitou, ani v takové nebezpečné lokalitě, ale už se mi stalo, že o moje zdraví a možná i život usiloval nějaký debil na čtyřkolce, který na mne opakovaně najížděl a snažil sem mne skopnout za jízdy z kola. V neděli o půl 7 ráno, když jsem jel do práce. Bylo to cca 300 metrů od domu. Druhý útok reálně hrozil když jsem šel vynést odpadkový koš. Od domu cca 15 metrů. Shodou okolností taky v neděli před půl 7. Chystal jsem se do práce a narazil na (asi) ožralé 3 bukanýry kteří demolovali plastové odpadkové koše. Já jen v teplákách a tričku, nic u sebe. U toho druhého případu by bylo použití střelné zbraně patrně nepřiměřené. Zůstalo to v hypotetické rovině, neboť to naštěstí skončilo jen slovním vyhrožování a vulgaritami. Tyto dva osobní zážitky mě přesvědčily, že k útoku na zdraví a život dochází v tu nejméně vhodnou a zcela nečekanou chvíli. A protože vím, že k obraně není vždy vhodné použít pistoli, nosím s sebou taktické pero, které jsem již několikrát využil. Na psaní. Jednou málem i na rozbití okénka u auta po nehodě, ale nakonec k tomu nedošlo. Také nosím i "švycara" (nůž). Taky často využíván na krájení (nejen) jídla, ale vzhledem k jeho univerzálnosti využívám i jiné jeho "železa".



Radhagupta
Příspěvky: 117

Příspěvek#40 » pát 2. srp 2019, 20:13

Sody: Věřím, že zcela určitě krátkodobé poškození sluchu, což je zdaleka lepší než hryzanec v obličeji a řadou plastických operací. Pro tyto případy nemusím chodit daleko, znám hned 2 rodiny v mé blízkosti, kde pes napadl děti bohužel s trvalými následky. Myslím, že každý milující rodič ví o tom své.

Uživatelský avatar
Int1m1thy
Příspěvky: 1498

Příspěvek#41 » sob 3. srp 2019, 01:45

Priklanim se k Audisovi, pokud mu nevystrelis primo u hlavy tak poskozeni sluchu bude nulovy, ci naprosto bezvyznamny oproti tomu co by mohlo nasledovat, kazdej se muze zamyslet jak kdyz byl malej mu vadili petardy, hlasita muzika a jak to vnima v dospelosti ;) rek bych ze dite to snese i lip, aspon dle meho subjektivniho pocity vnimani zvuku a hluku...

a neznam zadny pripad kdy by nekdo prisel o sluch uplne, ani castecne apod. po bezne strelbe ci vystrelu... vetsinou to byli vetsi rany jako vybuchy nebo treba vojaci co to sypaj po bambilionech... a nejsou tady zadny alarmujici statitistiky z ameriky, kde policiste strili i z auta apod. a v jinych uzavrenych prostorech

Uživatelský avatar
LoganRaise
Příspěvky: 442

Příspěvek#42 » sob 3. srp 2019, 01:59

Ušařka mi vyprávěla, že pozná bejvalý policajty a vojáky právě podle toho, že hůř slyší na jedno ucho. Takže i po tolika výstřelech dojde jenom k poškození sluchu. Pár výstřelů dítě nejspíš přežije bez problémů.

Uživatelský avatar
morho
Příspěvky: 695

Příspěvek#43 » sob 3. srp 2019, 10:31

Podobně jako pavelg hned v úvodu, nenosím denně kvůli pohodlí, způsobu života atd. Zbraň si dám do kapsy doslova jen párkrát do roka když jdu na divný místo v blbej čas.



Sody
Příspěvky: 316

Příspěvek#44 » sob 3. srp 2019, 13:09

Nemyslel jsem to konfliktně ani "kousavě" (sám mám malé děti). Jen bych čekal, že na teprve rostoucí tělo bude mít výstřel větší efekt než na dospělého.

Uživatelský avatar
LoganRaise
Příspěvky: 442

Příspěvek#45 » sob 3. srp 2019, 13:13

Ani ne hele, dítě snáší zranění lépe než dospělý, vem si třeba zlomeninu. I když sám denně nenosím, chápu ty, co jí tahají s dítětem. Přeci jen chráníme to, co je nám nejdražší.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů