Se zbraní v ruce ohrožoval v baru několik lidí

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy


Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#16 » sob 24. srp 2019, 14:45

I ja jako strelec bych taky chvili stal a koukal. Pokud bys hned po prvnim vystrelu lezel na zemi, tak jdi k lekari. Rika se tomu paranoia nebo jak :) Proste clovek v beznem zivote nemuze porad cekat, ze kazda rana je vystrel. Muze to byt cokoliv od tlakove lahve pres delobuch.
Btw ad to debilni dotaz s ochrankou a prosacovanim. Tak na zaklade ceho by me mel sasek osahavat? Do hospody nosit muzu a nosim aspon nuz.



Phoenix
Příspěvky: 291

Příspěvek#17 » sob 24. srp 2019, 15:03

RE Int 1 m 1thy. To auto nebylo myšleno z právního hlediska,ale z hlediska ,,nebezpečnosti,, pro široké okolí...Já osobně a myslím,a ne jen já,že by nebylo od věci postavení motorového vozidla do stejné právní roviny jako zbraň a podle toho s dotyčnými výtečníky po 100% prokázaném požití omamných látek ,popřípadě po nějaké agresi za použití motorového vozidla zacházel..Těch případů co se narkomané prohánějí po silnicích je fakt moc..A i když jsou zadrženi hlídkou,pokud tam není ujíždění nebo maření úředního rozhodnutí nebo nedej bože nějaká vážnější dopravní nehoda tak se jim v podstatě nestane nic a NIKDO to neřeší. :!: :!: :!:

Uživatelský avatar
Int1m1thy
Příspěvky: 1498

Příspěvek#18 » sob 24. srp 2019, 18:02

Honzaja: to neni paranoia ale odmitani zkutecnosti, ktery se prave staly... je to docela bezny jev/stav mysli pri stresovych situacich

Phoenix: neni pravda ani to ze se musi neco stat, zaprvy auto je ve specifickych pripadech brano jako zbran, ale ne jak si predstavujes, ono je uplne jedno jesli ujizidis ohrozujes jiny ucastniky provozu, zpusobis nehodu apod. nebo te jenom zastavy a nalizes nebo nafoukas, trest je uplne stejny ;) nikdo neresi ze si ujizdel ci jsi pri ujizdeni neco udelal pokud to neni zraneni nebo zabity nekoho jinyho, porad je to bud jizda pod vlivem alk nebo OPL, nikdo te neudela za obecni ohrozeni, maximalne dostanes ohrozeni pod vlivem navykove latky v nejhorsim pripade, ale jeste sem se stim nesetkal, to se dava vazne jenom kdyz nekoho trefis a neco se stane, jako aby si dostal odneti svobody ;) to ze fetak/ozralej omlati par aut a sebe je jedno, vetsinou stejne za to davaj jenom zakaz rizeni a podminku, kdyz ses sikovnej a dostanes dobryho soudce jde si i po nekolikatym mareni, ujizdeni, rizeni pod vlivem, vybrecet upusteni od potrestani, bez/nizke pokuty atd. ;)
to je realita dnesni doby, jde se tvrde jenom po zakona dbalych obcanech, protoze ti to vzdycky radsi zaplati, nedelaj problemy apod. ;)

Uživatelský avatar
tomasek
Příspěvky: 424

Příspěvek#19 » ned 25. srp 2019, 10:44

Honzajan píše:I ja jako strelec bych taky chvili stal a koukal. Pokud bys hned po prvnim vystrelu lezel na zemi, tak jdi k lekari. Rika se tomu paranoia nebo jak :) Proste clovek v beznem zivote nemuze porad cekat, ze kazda rana je vystrel. Muze to byt cokoliv od tlakove lahve pres delobuch.
Btw ad to debilni dotaz s ochrankou a prosacovanim. Tak na zaklade ceho by me mel sasek osahavat? Do hospody nosit muzu a nosim aspon nuz.


Píšeš, jako bys už v takové situaci, že na tebe někdo střílí a lítají kolem kulky, už byl,

Pokud jsi v takové situaci nebyl, neříkej, že víš co uděláš nebo že si zachováš chladnou hlavu jako výčepní v tom videu,
možná bys byl právě ten případ, že "..bys hned po prvnim vystrelu lezel na zemi"

Prostě nikdo neví, jak se zachová, dokud se toho přímo neúčastní.


Tady je video s pachatelem
https://prima.iprima.cz/zpravodajstvi/2 ... lety-trest



kapikacz
Příspěvky: 86

Příspěvek#20 » ned 25. srp 2019, 15:13

Já bych byl zvědavý kdyby barman měl pod barem legálně drženou brokovnici a flágl ho do palice, jak by naše slavné soudy rozhodly.

Uživatelský avatar
genu
Příspěvky: 1206

Příspěvek#21 » ned 25. srp 2019, 21:39

Honzajan píše:I ja jako strelec bych taky chvili stal a koukal. Pokud bys hned po prvnim vystrelu lezel na zemi, tak jdi k lekari. Rika se tomu paranoia nebo jak :)

Barman vidí, že na něj ten člověk míří, pak slyší výstřel a jen ucukne .... A já se mám jít vyšetřit, jenom proto, že bych při míření a výstřelu na mě šel k zemi? :roll:
Phoenix píše:RE Int 1 m 1thy. To auto nebylo myšleno z právního hlediska,ale z hlediska ,,nebezpečnosti,, pro široké okolí...Já osobně a myslím,a ne jen já,že by nebylo od věci postavení motorového vozidla do stejné právní roviny jako zbraň a podle toho s dotyčnými výtečníky po 100% prokázaném požití omamných látek ,popřípadě po nějaké agresi za použití motorového vozidla zacházel.....
Ano, tak to bylo myšleno, díky.
Protože pokud nebudu počítat plechy, tak počet zabitých díky opilým, zdrogovaný a neřidičům bez papírů výrazně překračuje počet zabitých zbraní, aniž by to zákon zohledňoval výší trestní sazby ....



Indian
Příspěvky: 1427

Příspěvek#22 » pon 26. srp 2019, 11:24

Myslím si, že v době míru, kdy okolo nás nezuří nějaké boje, je reakce číšníka pochopitelná. Nečekal by, že kvůli výtce o kouření mohl někdo střílet... Myslím, že ani policajt na místě by nečekal, že první rána byl výsřel...

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 35 hostů