Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.



cipis
Příspěvky: 2076

Příspěvek#2281 » ned 8. zář 2019, 21:48

Greenhorne, legislativně ne asi, ale zcela určitě :) Tu spojku nebo máš totiž i v té první části, takže tvůj mylný výklad by tě nutil ukládat zvlášť i zbraně různých kategorií :D Takže bys musel mít na Béčka jinou skříň než na Céčka ;-) A jak tak koukám, tak vlastně i na režim těch zbraní (uložené, uskladněné, ...)
Což je samozřejmě blbost, že?

greenhorn píše:Piggy: Legislativně asi ano, ale prakticky se mi to stejně nelíbí. Já jsem byl ze staré školy zvyklý, že zbraně a náboje musí být uloženy odděleně. Kdyby se někdo neoprávněně dostal ke zbrani, aby neměl po ruce hned i náboje. Proto mi vadí pohled na tu skříň vyfocenou výše. Ale co s tím nadělám, holt je jiná doba.



mission
Příspěvky: 280

Příspěvek#2282 » čtv 7. lis 2019, 12:54

máte někdo možnost se podívat do trezorů Profikon řady TZN nebo Neptun o velikosti alespoň 5, jak je udělán mechanismus vysunující závorné čepy /síla materiálu, dimenzování,../ a v čem ty čepy "jezdí" - jaká mají vodítka?

To samé u trezorů WICO řady JV (JV5, JV6,...) popř. Safetronics TSS 160?

Jak silný plech je použit na plášť trezorů u Profikonu. Jinak Profikon dodává / vyrábí i pro Jinovu, ty trezory budou +/- stejné.

Vše je 1.BT, tedy hmotnosti přes 200Kg. Zajímají mne detaily, abych nevybral nějaké "pozlátko", které bude stát uvnitř za prd podle rčení: "navrch huj, uvnitř fuj"!

Díky



hackerjack
Příspěvky: 357

Příspěvek#2283 » čtv 7. lis 2019, 17:38

Měl jsem možnost podívat se do skříně Iveta. Je to obyčejná "0" a ten mechanismus a ochrana zámku mi nepřipadaly nijak extra. Ale vysvětlil jsem si to tím, že je to jenom obyčejná nulka, že pro stupeň ochrany 1 to určitě bude lepší. Foto nemám, ale i kdybych měl, tak to na internet dávat nebudu. Proč poskytovat grázlíkům (co určitě čtou taky) nějaké know-how? To už můžeš rovnou u trezoru nechávat úhlovou brusku zapojenou v zásuvce.



mission
Příspěvky: 280

Příspěvek#2284 » čtv 7. lis 2019, 18:07

ad hackerjack

i já uvažoval o Ivetě, nevypadala špatně - dvouplášťové dveře i korpus, ale odemykání závor klíčem mne nakonec odradilo (mechanismus uvnitř nemůže být moc těžkopádný, protože by se zámek brzo zničil) - vzhledem k ceně 18k za 0.BT.

Nevím no, někteří výrobci základní informace zveřejňují (alespoň tloušťky plechů korpusu, popř. sílu dveří), protože na základě čeho jiného se chceš rozhodovat při koupi? To, že výrobek splňuje nějaký min. standard pro certifikaci není samo o sobě moc vypovídající o kvalitě provedení. Trochu se dá vyčíst z hmotnosti vs. rozměrů skříně, ale není to jistota (výrobce může korpus udělat např. z 2.5mm plechů se sílou stěny třeba 60mm a do toho volného prostoru vloží/nasype/nalije nějaký materiál. A co si budeme nalhávat, pokud půjde někdo na trezor, vezme si pořádnou flexu a zásobu kvalitních kotoučů i na různé materiály a řízne ho z boku, nač se zdržovat dveřmi, které jsou v drtivé většině nejpevnější částí skříně. Pokud je trezor těžký/ukotvený a jeho odnesení nepřipadá v úvahu, je flexa asi nejrychlejší způsob jeho otevření. Ale to se tady už probíralo mockrát.



pista1
Příspěvky: 109

Příspěvek#2285 » pát 8. lis 2019, 10:08

Pokud má zloděj dost času dostane se nakonec do každý skříně na zbraně.
Takže když už mám bednu v tom kvéry za desetitisíce či víc. Určitě bych si pořídil zabezpečovačku. Nemusí to být profi řešení s napojením na PCO. Stačí něco co mě dá vědět, že se mě někdo pokouší dostat do trezoru a já můžu volat policajty.
Mám zabezpečenej otřesovým čidlem jak velkej trezor na zbraně tak malej "markeťák" vedle postele kde mám ruzný "duležitější" věci a odkládám tam EDC pistoli pokud sem doma abych nemusel pořád otvírat velkej trezor.
Navíc sem zjistil že A zámek má připravený místo na mikrospínač, takže kromě dvojitýho jištění při zapnutým alarmu, mám nastavenou SMS vždycky při otevření trezoru :)
Obrázek



Střelec
Příspěvky: 1648

Příspěvek#2286 » pát 8. lis 2019, 10:17

To otřesové čidlo by me zajímalo, mohl by jsi mi prosím (netechnikovi) poradit, jak to zapojit, popř. doporučit jaké zakoupit? Zabezpecovačku (čidla) v domě mám, ale odpadne nejistota, že třeba žena nebo děti zapomenou zapnout alarm. Díky.



vgj
Příspěvky: 605

Příspěvek#2287 » pát 8. lis 2019, 10:48

Střelec: Ke každému výrobci alarmů existuje sada čidel. Otřesové čidlo je totožné s náklonovým čidlem, jen se přepíná reakce gravitačního senzoru (jednodušší čidla do aut to nemají).
Tj. pro Jablotron je to JA182SH nebo JA-111SH (oboje pro polsední systém řady 100). Z autoamarmové řady CA-550, jen bych tam měl strach, že budou moc dobře filtrované otřesy (bude fungovat lépe jako náklonové).
Rozdíl mezi náklonem a otřesem je jen v filtraci signálu z čidla.



mart
Příspěvky: 50

Příspěvek#2288 » pát 8. lis 2019, 13:21

Já mám na trezor namířenou kameru se záznamem, sice to ničemu nezabrání, ale alespoň uvidím, který hajzl chce mé hračky. Ten bordel na zemi je po včerejším střílení, manželka to asi zapomněla uklidit
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Střelec
Příspěvky: 1648

Příspěvek#2289 » pát 8. lis 2019, 13:37

vgj píše:Střelec: Ke každému výrobci alarmů existuje sada čidel. Otřesové čidlo je totožné s náklonovým čidlem, jen se přepíná reakce gravitačního senzoru (jednodušší čidla do aut to nemají).
Tj. pro Jablotron je to JA182SH nebo JA-111SH (oboje pro polsední systém řady 100). Z autoamarmové řady CA-550, jen bych tam měl strach, že budou moc dobře filtrované otřesy (bude fungovat lépe jako náklonové).
Rozdíl mezi náklonem a otřesem je jen v filtraci signálu z čidla.


Jde nastavit toto čidlo tak, aby fungovalo nezávisle na domovním alarmu?



vgj
Příspěvky: 605

Příspěvek#2290 » pát 8. lis 2019, 13:56

Střelec: Tak většina alarmů má více okruhů, tj. na každý zbraňový trezor mám oddělený okruh.
Pokud nemáš moderní alarm. Pak je většinou možné použít nějakou smyčku jako technologickou. Tj. její aktivace nevyvolá poplach, ale pošle třeba SMS, nebo provede nějakou jinou aktivitu. Jde o to jaký je domovní alarm a jak se dá konfigurovat.



mission
Příspěvky: 280

Příspěvek#2291 » pát 8. lis 2019, 16:29

jasně, další zabezpečení alarmem, různými čidly apod. je podle mne nutnost, proto jsem to vůbec nezmiňoval. Řeším jen mechanickou stránku věci. Spousta lidí, co zde psala/píše to vyřešila nákupem jednoplášťové skříně/-ní (cena, hmotnost). Je mi jasné, že do patra v paneláku si málokdo dovolí nastěhovat 250-300kg almaru.

Na druhou stranu, alarm sice může umět poslat sms o napadení, ale dnes si každý může pořídit rušičku gsm (cenově cca. pár palackejch) a potom vám je alarm k ničemu, protože ta smska gsm bránou neprojde. A zbývá jen doufat, že houkání sirény zburcuje sousedy (tedy jak kde...). Chce to při zabezpečování věcí myslet jako zloděj (jak bych to sám provedl aby mne nechytili) a zjištěné mezery v zabezpečení se snažit snížit na minimum. Proto bych začal od základu - solidní trezor, ne papundeklová skříň.



vgj
Příspěvky: 605

Příspěvek#2292 » pát 8. lis 2019, 16:48

mission: Ano souhlasím se slušnou skříní či trezorem. Čím lepší bezpečnostní třída tím lépe. Ale bez EZS je to jedno.
V kombinaci s inertními sousedy je jedno jestli bude trezor/skříň řezat zloděj flexou 15 minut nebo 45. Stejně se tam dostane.
Za mne tedy EZS s PCO, kontrola spojení permanentní, komunikace jde jak po GSM tak i po LAN a následně optice. Ochranku mám doma do 7 minut. I s ohledem na to jsem šel jen do skříně a ne do trezoru. Mít to na chalupě, kde je horší dojezd, tak musím dát trezor.



sonor
Příspěvky: 354

Příspěvek#2293 » pon 25. lis 2019, 13:31

Zdravím. Skříň na pět zbraní, certifikát na dvě. Na pět zbraní to je legislativně málo, ano nebo ne? Dík.
https://www.kovovynabytek.cz/skrin-na-zbrane-gun-5m/pGUN-5M/?gclid=EAIaIQobChMIpJTO86GF5gIVz8O7CB0eeQ3cEAEYASADEgLCTvD_BwE

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2966

Příspěvek#2294 » pon 25. lis 2019, 13:43

Ano je to málo.
je to plechová skříň, která nesplnuje odolnost na 1 - 10 zbraní. I cena tomu odpovídá (splňující stojí od 7 kKč na 5 pušek). Legislativně odpovídají tomu, že nemáš nic. Prakticky lepší než dřevěná skříň nebo pod postelí.



rumburak18
Příspěvky: 1650

Příspěvek#2295 » pon 25. lis 2019, 13:49

Ten popis s tou "certifikací na 2 pušky" je dobrá nápověda, co si o obchodu myslet.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 25 hostů