.22 LR



blacknocturno
Příspěvky: 557

Příspěvek#91 » úte 15. srp 2017, 11:46

Pokud ti uletí každá 9tá tak si můžeš gratulovat k dobré serii!jinak můžeš vyzkoušet Lapua Center-X tam bude počet flyerů nižší ale je to 4,50-5kč za ránu.



mikymoto
Příspěvky: 1322

Příspěvek#92 » úte 15. srp 2017, 11:54

Chce to zkoušet a zkoušet a zkoušet a ...
Já ideální krmení zatím stále hledám. Z levnějších (myšleno 2-3 Kč za ránu) mi zatím lítaly nejlépe RWS Target Rifle. Nicméně v trezoru mám stále alespoň 6-8 dalších druhů na testování, takže je to běh na delší trať. Některé pušky jsou méně vybíravé, jiné jsou mlsné až běda. Navíc každá šarže střeliva může být diametrálně jinak přesná (to co minule lítalo jednou dírou může v jiné šarži kropit), takže je to asi zábava (to hledání) na celej život.
Co mě dost omezuje je i dostupnost některých značek v mém okolí. Lapuu u nás prostě neseženu a první krabičky Lapua jsem si dovezl až ze služebky v Praze. V Brně jsem splašil nějaké RWS. Jinak se většina obchodníků drží spíše levnějších SB, pač to myslivci berou nejvíc.

Uživatelský avatar
hauser
Příspěvky: 115

Příspěvek#93 » úte 15. srp 2017, 12:30

O tom "viklání" hlavně jsem četl a celkem mne to vyděsilo. No zatím doufám že to kvérem není, tak chci zkusit lepší papání. Když to nebude mít efekt, tak pak k doktorovi.

O centerech jsem uvažoval, asi je tedy zkusím. Nástřelák má uvedeno nějaké RWS, ale oproti němu (nástřeláku) na tom jsem s těma lapua rifle match o fous líp, tak jsem si říkal u lapuy zůstat a zkusit lepší. Zas nechci RWS křivdit, sám sem je nezkoušel a nevím co použili ve fabrice při nástřelu.

... do nekonečna zkoušet? Právě že je to absolutně boží alchymie ... :)
Pokud se alchymie nezadaří na soutěži, tak to určitě zamrzí. No soutežní ambice zatím nemám, tak dobrý :)

Uživatelský avatar
hauser
Příspěvky: 115

Příspěvek#94 » úte 15. srp 2017, 15:03

Ještě k tomu testování - když se mi podaří sehnat lapua sk center-x tak protože jsem jel tutéž značku, tak bych je tam loupl bez čištění, trochu zajel a pak měřil.
Kdybych měnil značku (třeba z Lapua na RWS) tak bych mezitím komplet vyčistil, 100vkou zajel a pak měřil.
Je to tak zhruba ok?



blacknocturno
Příspěvky: 557

Příspěvek#95 » úte 15. srp 2017, 15:28

Tak za prvé je to Lapua Center-X bez toho sk.ale to jen na okraj.Za druhé ano,střílel jsem soubězně SK rifle match a Lapua Center-X bez čištění a neměl jsem s tím problém.Jedna firma používá většinou stejné mazaní u všech produktů.A za třetí.Toď otázka...Některé flintě stačí 50 ran po mokrém čištění než se hlaveň zalapuje a zajede a některá potřebuje 500.To musíš vyzkoušet.Každopádně i když budeš střílet Center-X a budeš mít vybranou sérii tak se stejně určitému počtu flyerů neubráníš.

Uživatelský avatar
hauser
Příspěvky: 115

Příspěvek#96 » úte 15. srp 2017, 16:52

Jo, máš recht Center-X neni Schonebeck.
S tím mazáním jsem si to myslel, ale lepší se zeptat. Takže dík za potvrzení.
S flyerama pak uvidím jaké to bude. Třeba rozdíl nepoznám/nebude za to stát a zůstanu u SK rifle match a hledat jinde. :)



McGoff
Příspěvky: 37

Příspěvek#97 » stř 17. led 2018, 18:50

Zdravím pánové, rád bych aktualizoval původní dotaz: jaké malorážkové náboje za jaké ceny se kde dají momentálně sehnat? Osobně mě nejvíce zajímá Brno a Praha, případně Olomouc, ale určitě se podělte o ceny i v jiných koutech republiky, ostatní to ocení. Díky moc za rozšíření obzorů.

Uživatelský avatar
hauser
Příspěvky: 115

Příspěvek#98 » čtv 1. úno 2018, 11:46




mikymoto
Příspěvky: 1322

Příspěvek#99 » čtv 1. úno 2018, 12:30

Malé upozornění - společný nákup Eley z uvedeného odkazu byl již realizován (akce ukončena).



romv
Příspěvky: 29

Příspěvek#100 » úte 8. kvě 2018, 18:27

Dobrý den, chtěl bych jsem se vás zeptat, co by jste doporučili za náboje do pistole na denní nošení. Teď na léto je malorážka dobře skladná. Nechci tu hlavně rozpoutat diskuzi ohledně účelnosti a zastavovacím účinku této ráže. Výhody i nevýhody znám. Jde mi jen o to, co si koupit za náboj. Děkuji.



DJ Die
Příspěvky: 666

Příspěvek#101 » úte 8. kvě 2018, 18:43

V každém případě něco, co máš vyzkoušené a víš, že to funguje velmi spolehlivě. Pár Američanů co znám si pochvalují CCI Stinger, když loví menší zvěř a je to HV, takže by to mělo spolehlivě fungovat i v samonabíjecí pistoli, používají 1911. Pokud máš revolver, nejsi až tak vázaný na střelivo, které přetáhne závěr, ale stejně to chce něco silnějšího.
Edit: Ještě me napadá Velocitor taky od CCI, ale nevím, jestli se u nás dají sehnat....
Blbnu obojí je hollow point... takže na nošení ani jedno, sorry jako.

Uživatelský avatar
Igrlik
Příspěvky: 499

Příspěvek#102 » stř 9. kvě 2018, 20:19

Dlhodobo konzistentne v krátkych dvadsaťdvojkách funguje Blazer. Ja by som mu pokojne zveril moju bezpečnosť, ak by na to došlo.



greenhorn
Příspěvky: 714

Příspěvek#103 » čtv 10. kvě 2018, 20:45

Nabídka kvalitních nábojů 22 LR do pistole pro denní nošení je na trhu široká. Funkčnost zbraně obecně zabezpečují HVéčka, jen u těch sypaných se občas objeví selhač z důvodu selhání zápalkové slože. Jak již bylo uvedeno výše, pro denní nošení je potřeba se vyhnout loveckým nábojům HV s expanzní dutinou. Existuje HVéčko, které lze pro denní nošení použít. Je to .22 LR HV S&B - poměděná střela. Zbraň funguje, cena náboje je příznivá, dostupnost maximální a spolehlivost náboje je překvapivě dobrá. Ještě jsem neměl s tímto nábojem ve své CZ P-07 Kadet problém. Mám je napáskované v zásobníku a nemám strach, že by mě v kritické situaci nepodržely. Ovšem to je má zkušenost u konkrétní zbraně s konkrétními náboji, kterou nelze paušalizovat. U jiných malorážkových pistoli může být vše jinak a každý si musí ten svůj náboj, na který se může spolehnout najít sám.



Cidlink
Příspěvky: 1

Příspěvek#104 » pát 8. úno 2019, 04:11

Ahoj, čerstvý zkušenosti s WINCHESTER M22, 40GR volně sypaný, stříleno z GrandPower K22.
Je to nejhorší střelivo, co jsem zatím zkoušel, selhač cca každá 7, většinou odpáleno na druhý pokus, občas zůstala nábojnice v komoře. Největší perlička pak byl náboj co se neodpálil ani na 4. pokus a jako bonus jsem v krabici našel nábojnici bez střely. Za mě nebrat.



hackerjack
Příspěvky: 357

Příspěvek#105 » stř 4. pro 2019, 23:38

Zdravím,
jaké máte zkušenosti s Federal Champion 714 v pistoli? Nechal jsem se přesvědčit ke koupi a docela lituju. Je to vůbec první značka, která mi dělá v Buckmarku problémy. Zhruba každou třetí hilznu Buckmark nevytáhne a nepřebije. Tak nevím, jestli je to spíše tím, že to má mizerné plnění nebo tím, že ty náboje jsou hodně suché, nevoskované a nemazané.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů