Novela evropske smernice o zbranich 2019

Uživatelský avatar
LoganRaise
Příspěvky: 442

Příspěvek#1516 » pát 6. bře 2020, 18:49

No jestli neimplementujeme, tak oni nebudou mít zbraně a my ano. To bude dost dobrá pozice pro vyjednávání... :-D

Uživatelský avatar
cmk
Vedení LOS
Příspěvky: 2231

Příspěvek#1517 » pát 6. bře 2020, 22:45

a) Plan B se prave vytahl ve snemovne ve forme nadstavboveho zakona a resi se tim 4 mouchy jednou ranou. Plan C obnasi dostatecnou aktivaci politiku k tomu, aby se na to tentokrat na politicke urovni v ramci Rady EU nevys*ali.

b) do 14.9.2020 vyda komise zpravu "jak se povedlo naplnit implementaci". Pokus o zprisnovani samozrejme bude nasledovat. Ale hysterie v Bruselu nejspis bude tim vetsi, cim vic se na to uplne vysereme a tim spis lze predpokladat, ze tim vetsi bude snaha ziskat moc nad tim co nejvic veci urcit direktivne (tedy narizenim), nikoliv smernici.

c) a ano, pokud parlament s radou EU schvali zmocneni pro komisi, ze komise bez cehokoliv dalsiho smi sama kategorizovat zbrane a urcovat podminky jejich nabyvani a komise nasledne vyda narizeni, ze vsechno samonabijeci je "A" a "A" nesmi zadny civil vlastnit (pricemz ucinnost takove veci muze byt treba mesic od vyhlaseni), tak se tu proste za mesic od vyhlaseni zacnou sbirat zbrane a jejich majitele. Chtelo by se mi rict, ze prece to nemuzou bejt takovi sraci, svine a nemuzou mit v hlavach tak vymleto, aby jim nebylo jasny, ze se tu dobra pulka zbrani poztraci a tim naopak totalne zhorsi bezpecnostni situaci. Ale nereknu to, protoze neverim, ze toho nejsou schopni.

Podekovat muzeme tem, co hlasovali pro vstup do EU a tem poslancum, co hlasovali pro schvaleni Lisabonske smlouvy.

Uživatelský avatar
Letec 12
Příspěvky: 2415

Příspěvek#1518 » pát 6. bře 2020, 22:56

Nechce se mi říkat, že C je správně, ale po očividném zklamání komise v kauze olovo to půjde rychle. Poslanci v reálu pouze schválí rozhodnutí trialogu. Jaké bude se brzy dozvíme.



RKom
Příspěvky: 157

Příspěvek#1519 » pát 6. bře 2020, 23:10

cmk: Já si dovolím opět nesouhlasit.
a) Myslíte tím tu snahu změnami do "nadstavbového zákona" pojmout i bodné, sečné, tupé a vrhací zbraně?
Jak chcete aktivovat politiky v EU, když se na občana vy... nenamáhají se ani odpovědět na žádosti a dotazy?

b) Vždyť Formal notice Art. 258 TFEU dostalo dalších 16 států. Takže můžeme implementovat o 106 a když se zbývající na to vy... tak co??? Jsme v tom cca 6%. A co je tedy v té zprávě EK???????

c) o co konkrétně toto opíráte? to neplatí ústava ČR, LZPS, zákon 40/2009 atd.? Můžete prosím uvést konkrétně?
A já osobně s tím sbíráním nemám problém. Ať přijedou.

Pro vstup do EU jsem hlasoval. Ovšem za jiných podmínek a s podstatně jinými informacemi (nikdo třeba neřekl nic o omezení zbraní, uhlíkové neutralitě, popírání fyzikálních zákonů a principů apod...). S Lisabonem jsem nesouhlasil, ale to už šlo mimo občany.

Uživatelský avatar
cmk
Vedení LOS
Příspěvky: 2231

Příspěvek#1520 » pát 6. bře 2020, 23:34

Kdyz v ustave bude "kazdy dospely muz ma pravo vlastnik M4ku" a komise dle evropskeho prava rekne: "zadny dospely muz nesmi vlastnit M4ku" - kdo ma v ruce cervene eso ve chvili, kdy sjme se smluvne zavazali plnit dohody a zavazky a i my mame v ustave, ze mezinarodni smlouvy maji vyssi vahu?
Opiram se o slova ustavnich pravniku, ktera jsem sice neslysel rad, ale dost tezko se s nimi lze prit, kdyz rikaji sice neco, co se mi nelibi, ale nevidim v tom jedinou logickou chybu.

Jinak smernice resi zatim jen palne...

A ano, vytku ma vice statu, ale moc jich zalobu nepodalo a moc jich proti nehlasovalo a nedalo najevo, ze udela vse proto, aby se to nemuselo schvalovat.

Uživatelský avatar
LukynZ
Příspěvky: 243

Příspěvek#1521 » pát 6. bře 2020, 23:41

cmk: mez. smlouva se pouzije nad zakonem, ale pochybuju ze to plati i pro ustavu...ta musi byt vzdy nad vsim...to je etalon



RKom
Příspěvky: 157

Příspěvek#1522 » pát 6. bře 2020, 23:50

Zde jen můžu poprosit právníky z řad střelecké veřejnosti. Máme ústavu? Asi máme. Je platná? Zřejmě ano. Lze nadřadit rozhodnutí EK ústavě ČR, LZPS a souvisejícím zákonům??? Co vy na to. Doplním: Pokud by toto mohlo být v rozporu s ústavou, LZPS apod.?

cmk: nejde o žalobu, ale o to že dalších 16 států zřejmě nesplnilo to co mělo. Takže my to máme s implementací zachránit? Podílem 6%?

A poprosím také odpověď na ostatní dotazy. Díky.

A ještě jedno doplnění. Pokud EK schválí trest smrti pro držitele zbraní. Jak to správně právně bude? Je to nadřazeno nad naší ústavou a zákonem 40/2009?



pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#1523 » sob 7. bře 2020, 00:16

Komise vyhlasi, ze prebira kontolu nad nasimi zakony.
My vyhlasime suverenitu a neplatnost EU moci v CR.

Kdo a v jake oblasti bude realne vladnout?
....jen recnicka otazka.

V blizke budoucnosti nas dotlaci na hranu. Nebude to kvuli zbranim, ale vyplati se asi premyslet, kdo by mel byt z principu suverenem v CR. A kde je ten bod, odkud neni navratu.

Kdyby v implementacnich zakonech nebyly rizika a byl to konec natlaku, tak OK. Ale tohle je jak o Jeskynkach a jelen nam na pomoc neprijde.
Vydrzet do rozpadu a nachystat se na to.



DJ Die
Příspěvky: 666

Příspěvek#1524 » sob 7. bře 2020, 00:19

EK nemůže schválit trest smrti, odporovalo by to evropské listině základních lidských práv. Samozřejmě podle Lisabonu nemůžou šahat ani na vnitřní bezpečnost, takže bude moc zajímavé sledovat, jak se poperou s tím nadstavbovým zákonem.

Uživatelský avatar
Letec 12
Příspěvky: 2415

Příspěvek#1525 » sob 7. bře 2020, 00:25

Pro umíněné důvěřivce v EU..
Ze zásady přednosti nejsou dle převládajícího výkladu vyňaty ani nejvyšší zákony členských států – evropská norma má přednost i před ústavou či ústavním zákonem členského státu.
https://e-justice.europa.eu/content_mem ... o?member=1



RKom
Příspěvky: 157

Příspěvek#1526 » sob 7. bře 2020, 00:34

Tak to nebude trest smrti, ale doživotí. Je to už dle evropské listiny OK? Ale co na to naše ústava atd.?
Poprosím o reakci právníků na tento problém.



Piggy
Příspěvky: 1864

Příspěvek#1527 » sob 7. bře 2020, 10:04

cmk píše:co nejvic veci urcit direktivne (tedy narizenim), nikoliv smernici
Jenom drobná terminologická poznámka k použitému pojmu "určit direktivně", aby se předešlo případnému zmatení pojmů: nařízení se jmenuje "Regulation", zatímco pojem "Directive" je právě směrnice.

Uživatelský avatar
genu
Příspěvky: 1206

Příspěvek#1528 » sob 7. bře 2020, 11:47

Letec 12 píše:Pro umíněné důvěřivce v EU..
Ze zásady přednosti nejsou dle převládajícího výkladu vyňaty ani nejvyšší zákony členských států – evropská norma má přednost i před ústavou či ústavním zákonem členského státu.
https://e-justice.europa.eu/content_mem ... o?member=1

Samozřejmě, vždyť pro to všichni hlasovali, ne?
Za protektorátu jsme taky měli svou národní vládu, otázka je, jak byla samostatná ... :roll:

Uživatelský avatar
Letec 12
Příspěvky: 2415

Příspěvek#1529 » sob 7. bře 2020, 12:09

cmk píše:c) a ano, pokud parlament s radou EU schvali zmocneni pro komisi, ze komise bez cehokoliv dalsiho smi sama kategorizovat zbrane... je vymalováno

Říkám si, že až tak daleko to snad nedojde. Ne že by EK nechtěla , ale minimálně Slováci jsou spokojeni s tím co je a v Polsku by naopak snad i rádi uvolnili zbraně mezi lidi. Nikdo neví jak budou postupovat v trialogu, ale myslím, že minimálně to Polsko a Česko spolu už váhu má.



pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#1530 » sob 7. bře 2020, 14:30

To je eurobolsevikum jedno. Maji cil a zapal. Rozhodnou jak budou chtit, naridi a jejich soud vynese rozsudek podle jejich zadani, po bolsevicku.
Hra na legalitu konci presne v okamziku, kdy by se mohla protistrana domoci spravedlnosti.
Vsak smernice se taky tyka vyhradne vnitrniho obchodu, ne?

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů