Vyřízení zbrojní licence



almara
Příspěvky: 6

Příspěvek#1 » pon 29. čer 2020, 16:58

Zdravim,
je tu nekdo, kdo by za uplatu zajistil vyrizeni zbrojni licence od A do Z pro spolecnost, ktera nema zbrane jako podnikani, ale chtela by mit moznost nabyvat zbrane a zapujcovat je svym zamestnancum pro ochranu vlastnich aktiv spolecnosti?

Zbezne jsem si nastudoval, ze by to melo byt mozne, ale je k tomu pripravit radu dokumentu pro policii, nejaky jednoduchy vnitrni rad pro zamestnance apod ... Nechce se mi s tim delat, ale treba pro nekoho, kdo to uz prosel to muze byt snadny privydelek.

J.J.

Uživatelský avatar
Arc
Příspěvky: 543

Příspěvek#2 » pon 29. čer 2020, 17:08

Možné by to bolo, ale zamestnanci musia mať zbrojný preukaz D a firma musí mať zbrojára, zbrane a adekvátny trezor... Rentabilnejšie by možno bolo to outsorcovať, poprípadne sa dohodnúť so zamestnancami a len im prispieť aby si aspoň niektorí z nich spravili skupinu E + prispieť im na súkromnú zbraň a ticho sa dohodnúť, aby ju nosili aj do práce pre vlastnú obranu. Ak to musí byť oficiálne, tak by som oslovil určite nejakého právnika (npr možno https://gawron.cz/ ) už len aby smernice aj všetko bolo tip-top.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#3 » pon 29. čer 2020, 18:52

Souhlasím v podstatě s Arc. Navíc, toto by v podstatě bylo řešitelné asi jen licencí sk. G - ostraha majetku a osob. Firma by musela mít na tuto činnost především živnostenskou koncesi a příslušného odborného zástupce pro tuto činnost. Dále pak licenci pro stejnou činnost, ustanovit zbrojíře jako osobu odpovědnou za ukládání, vydávání a příjem zbraní a střeliva, vytvořit vnitřní předpis pro používání zbraní a jejich uložení, dále pak vést příslušnou evidenci. Firma by musela i zřídit patřičné úložiště zbraní a každé 2 roky počítat s policejní kontrolou všeho nahoře uvedeného. Jelikož, jak správně píše Arc, by stejně zaměstnanci museli mít zbrojní průkazy, je jím navrhované řešení daleko jednodušší a schůdnější.



almara
Příspěvky: 6

Příspěvek#4 » pon 29. čer 2020, 22:22

Diky za kontakt, asi zkusim toho advokata, pokud se nikdo jiny neozve. Ty podminky, co pisete jsou plusminus jasne, tak jsem si to taky dohledal. Ta koncese by snad nemusela byt, zrejme to jde i bez ni, kdyz predmetem cinnosti spolecnosti neni nic co by se zbrani tykalo.



gunman
Příspěvky: 173

Příspěvek#5 » úte 30. čer 2020, 05:43

Vyřizoval jsem licenci pro 2 naše firmy, vcelku na tom nic není :-) bez koncese ti licenci nedají. U nás na malém městě na živnostenským mne milují, protože se vždy naučí něco nového, buď kolem zbraní nebo o živnostech pro děti do 18-ti let.

U vás bych se na to vyprdnul a nechal zaměstnance nosit jejich zbraně. Nemám představu v čem podnikáš, že je potřeba ozbrojit dělnickou třídu :-)



RKom
Příspěvky: 157

Příspěvek#6 » čtv 30. črc 2020, 22:44

Žádám admina o uzamknutí tohoto fóra z důvodu bezpečnosti držitelů ZP a ZL.
Nechce se mi nic vyřizovat, nemám s tím žádné zkušenosti, nevím co všechno vlastně musím plnit, ale chci zbraně.
Aneb za peníze v Praze dům.



skagerak
Příspěvky: 976

Příspěvek#7 » čtv 30. črc 2020, 23:33

@Rkom
Smysl tveho prispevku spociva v cem prosim?
Kdyz se ti nic vyrizovat nechce tak nevyrizuj....



almara
Příspěvky: 6

Příspěvek#8 » ned 6. zář 2020, 18:46

Diky, predevsim @Arc, za tip na advokata gawron.cz, oslovil jsem jej a velka spokojenost.
Za rozumny peniz pro mne pripravil veskerou dokumentaci a vykomunikoval to s PCR. Takze jedinne, co jsem musel udelat ja, bylo jit si vyzvednout karticku ZL.
Jinak, ano, chtel jsem pro firmu jen licenci G. Ze k tomu neni potreba koncesebylo patrne ze stanoviska MV: https://www.mvcr.cz/soubor/zbrojni-lice ... o-pdf.aspx
Nechci se s nikym poustet do diskusi, proc zrovna takto a ne jinak.

Uživatelský avatar
Arc
Příspěvky: 543

Příspěvek#9 » pon 7. zář 2020, 08:40

Super, rád som pomohol a teší ma, že to dobre dopadlo :)

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Beryl73 a 23 hostů