Čištění zbraní

Co jinam nepatří...


Eagg
Příspěvky: 497

Příspěvek#1321 » úte 20. črc 2021, 08:22

Takze zbran mozem nornalne preplachnut vodou? Celu? To som nevedel. Myslel som ze sa pouzivaju len special cistice a oleje aby to treba nerezlo nebo tak.

Uživatelský avatar
Blacky
Příspěvky: 2511

Příspěvek#1322 » úte 20. črc 2021, 08:55

Boha jeho. NEMYSLET, hlavně NEMYSLET. Na co prolejvat zbran horkou vodou a jarem? A co ji třeba poslat do myčky? nebo vzít WAPkou? To si děláte legraci že?

Vyčistit hlaveň olejem, nebo nějakým čističem. Zbytek prostříkat a hadrem vytřít spaliny ev. špínu, pokud to někde válíte v blátě. Přiměřeně udržovat mastný. Fertig.



ondrush
Příspěvky: 290

Příspěvek#1323 » úte 20. črc 2021, 08:59

Blacky: nevidim ziadny problem s tym dat ju do mycky, bohuzel myckou nedisponujem. Na druhu stranu tez hlaven beze necistim, to az ked mam raz do roka fakt naladu sa s tym hrat. Prezentovat ine nazory a skusenosti je fajn, len sa pri tom skus nechovat jak curak



Choze
Příspěvky: 403

Příspěvek#1324 » úte 20. črc 2021, 09:26

To je (někomu) jedno, že zrezne... Hlavně, že nebude zaprášená :lol:

Uživatelský avatar
Blacky
Příspěvky: 2511

Příspěvek#1325 » úte 20. črc 2021, 09:28

to: odnrush

To co tady píšete, pokud se z toho zmateného slovenského projevu dá usuzovat jsou hlouposti, které jsou při nejmenším zbytečné, až nebezpečné. Asi jste se dívali na film "Stůj, nebo maminka vystřelí", ale nedokoukali ho. :(

Dále si prosím nastudujte definici chování, protože pak zjistíte, že lze jen stěží to označovat pánským přirozením v kontextu příspěvků na fóru.

Takže klid pane!

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2966

Příspěvek#1326 » úte 20. črc 2021, 09:53

Do myčky :-D:-D:-D
Teď vážně : taky mám zaprasenou od nošení plus od potu trošku. Vyfoukam pusou, hadrem a prstem vytru kam dosáhnou, popř zubním kartáčkem, Zvenku čistím tím samým čím vevnitř, zbytky oleje otru hadrem skoro do sucha, hlaveň,, namažu mazací místa olejem na šicí stroje, fertig. Jistě mě nemá ráda pistole, kvůli potu bych ji měl olejovat víc a častěji, aby nekorodovala. Já jí rád mám, protože to nedělám a nerezne. Olej momentálně Cz gun (z důvodu dostupnosti a ceny. Žádný raketové inženýrství). a čistil jsem naposledy nevím... na jaře? Na otázku kterýho roku? :-D:-D rovnou odpovídám letošního.

Ohledně potu hodně mi pistole děkovala, když jsem při chození bez tílka iwb přiložil na kůži papírovou utěrku. Kapesník nebrat (snadno se rozmoci a potrhá). Utěrka vydrží celý den.



skagerak
Příspěvky: 976

Příspěvek#1327 » úte 20. črc 2021, 14:47

Taky někdy čistím zbraň (glock) vodou .... myčku nemám, ale někteří (zdravím Glocka) to do myčky dávají ...

musí to pak vyschnout pochopitelně

Taky se dá třeba prostříknout čističem na brzdy ( příp. předtím WD a pak čističem )...

Uživatelský avatar
Starosta
Příspěvky: 203

Příspěvek#1328 » úte 20. črc 2021, 18:45

Horka voda s jarem? Mycka?
Paneboze, to jsou rady na dve veci.

Kupte si k tomu kveru za par tisic, prosim, nejaky levny cisteni a chemii na to urcenou. Vyjde vas to cely na par stovek maximalne.
A kveru nebudete skodit.
(Po takovych chytrolinech bych fakt hrozne rad kupoval neco bazarovyho...)

Jestli chcete moci mermo usetrit kazdou korunu, kupte si bronzovej kartacek a drbejte to obyc motorovym olejem do umdleni - pak hadrem vytrit do sucha. To vyjde jen na par desetikorun.

Vynalezy typu par kapek jaru a voda z rychlovarky - to si strcte za klobouk a nikomu neradte, prosim.



skagerak
Příspěvky: 976

Příspěvek#1329 » úte 20. črc 2021, 19:00

Neprehanej voda je na lauf ve voj predpisech bezne( emulze s olejem nebo sod, šeloč atd...) , a vyyplachnout glocka (telo)proc ne....
Apodivej,cim se,cisti predovky...

Ale nikdo to tu snad nemysli jako univerzal na vsechno..



ondrush
Příspěvky: 290

Příspěvek#1330 » úte 20. črc 2021, 19:18

jo, lebo cista tepla voda, po ktorej to behom par minut uschne a da sa pekne namazat, je ovela korozivnejsia, ako pot pri 14h kazdodennom celorocnom noseni. Omnoho lepsie je preplachnut ram zbrane niecim lepkavym, aby sa tam prach a bordel este lepsie usadzali. :/

Ale teda uz som ticho, nech vas nepohorsujem. Este by ste zistili, ze som posledne kupal celu cezetu aj s kolimatorom vo vani vo vode po dcere a nahodou by vas z toho kleplo

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1331 » stř 21. črc 2021, 05:40

Jednou ročně po sezoně rozložím pistoli na prvočinitele a hodím do UZ pračky s teplou vodou a odmaštovacím přípravkem pro UZ pračky. Bordel vyjede naprosto odevšad. Pak vysušený horkým vzduchem a komplet promazat.. Ona horká voda a mycí přípravek zní možná vtipně, ale je to naprosto funkční a vyčistí to zbraň 100% (narozdíl od čistění kartáčky, tampony a štoutouchy), i černopracháři vědí....

Mimochodem to není to žádný postup od "Vládi Hrušky"...
https://youtu.be/W_5YJlK56KY

Uživatelský avatar
Vovas
Příspěvky: 91

Příspěvek#1332 » čtv 22. črc 2021, 18:04

teda já jsem pro každou hovadinu, ale dát pistoli do myčky mě přijde stejný, jako umejt auto tak, že s nim vjedu do rybníka. Já radši používám na trup CZforGUN, na vnitřek hlavně Eliminator + Tetra gun lubricant, mazání Forrest synthetic.

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2966

Příspěvek#1333 » čtv 22. črc 2021, 19:47

Nebude to hazard tak malý počet přípravků? K profi to má daleko.



LordSalix
Příspěvky: 579

Příspěvek#1334 » čtv 22. črc 2021, 20:38

Já si myslím, že většina začátečníku a teoretiků začíná na kolekci vesmírných olejů a sadě speciálních kartáčků a blbostí ... s praxí, skutečnou střelbou ve větším objemu a přibývajícími různými druhy zbraní to pak končí tím, že se to jednou za čas vypláchne horkou vodou a namaže něčím co přišlo pod ruku (ale teda velmi jsem si oblíbil teflonové oleje). Pokud nejde o nějaký benchrestový speciál, tak to prostě stačí, je to jednoduché a účinné. Je to sakra zbraň a ne mechanické hodinky, obzvláště když jde zejména o moderní plastové pistole v hodnotě lepšího mobilu a podobné spotřební elektroniky, co jde za pár let do koše.

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1335 » čtv 22. črc 2021, 21:01

Pod to se podepíšu... Střílím z pistole mnoho tisíc ran ročně nemluvě o dalších několika zbraních. Čistím když je třeba, mažu slušným mazivem a hlaveň jednou za čas chemií, ale žádné šolichani v rámu kartáčky není zdaleka tak efektivní jako UZ a dobrej čistící roztok a následna konzervace vhodným mazivem. Nikomu neberu 5 různých vodiček a kartáčků. Ale bylo by fajn aby jste si uvědomili, že spousta strojních a i poměrně slozitych součástek a sestav (karburátory aj..) se čistí v UZ a rozhodně to není amatérské řešení, ba naopak..

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů