Walther PDP

Glock a spol.

bbobb

Příspěvek#151 » úte 10. srp 2021, 16:58

MKabar píše:I Jedimu (Scott Jedlinski - Modern Samurai Project - navrhnul PDP pro Walther castecne, ten zub dole vepredu na rukojeti je jeho vymysl na jeho styl "pinky presure" na kolimy) se hybe 5" PDP i kdyz malo

Jinak tohle je podle mě právě jeden z těch marketingových blábolů - když se podíváš na tvar PPQ vs PDP tak ten zub dole je prakticky totožnej, akorát předtím nikdo netvrdil, že je to tam speciálně kvůli hledání tečky v kolimátoru. :)
https://www.handgunhero.com/compare/wal ... -compact-4

risa2000

Příspěvek#152 » stř 11. srp 2021, 09:54

Tak jsem včera dal prvních 50 ze své 4.5". Pocitově mi to kopání přijde ostřejší než u Hellcata, ale stabilita lepší. Na (moji) rychlou střelbu to nemá, zdá se, zásadní vliv :). Jde mi to trochu doprava a dolů, na což bych mohl to hledí posunout, ale tohle budu řešit, až toho nastřílím víc a v lepších podmínkách.

Mohu potvrdit menší špinění, "skluzavka" do nábojové komory byla po 50 ranách jak zrcadlo, na rozdíl od jiných pistolí co mám, které jsou černé od spalin.

Trochu jste mi nasadili brouka do hlavy s tím úchopem, mám tam hřbet M, a drží se to parádně, ale mám problém tam nějak poskládat palce. Asi nezbyde než to vyhodit a začít experimentovat.

CzechJoker

Příspěvek#153 » stř 11. srp 2021, 12:53

Tak se i já hlásím mezi majitele PDP, nakonec jsem vzal Compact 4". Oproti fullsize mi sedl do ruky ako riť na šerbeľ. Pro jistotu jsem to porovnával s P-10 (potvrdil jsem si, že mi nesedí) a SFP9 (sedí o něco lépe, ale brutální cena za OR mě vrátila zpět na zem). U četníků jsem byl, ale na kartičku si musím počkat.

Eagg

Příspěvek#154 » stř 11. srp 2021, 13:02

Presne nad tymi som aj ja uvazoval. Czp10C, sfp9 ale vyhral PDP. Ten compact je dostatecne vysoky na kvalitni uchop. Mam docela velke pracky a kdys nandavam zasobnik tak si vubec kuzi necvaknu jak se mi to stalo na puvodni delte od arexu. Tady bez zmeny uchopu u PDP krasne zacvaknu zasobnik a nic mi moc netrci ale drzi se prijemne. Fullsize sem nemel v ruke takze neviem to porovnat, ale predpokladam ze to je jak czp10F. A to mi prislo uz hodne na EDC pistoli. Tak at sluzi.

A budes menit miridla nebo ne? Vzhledem na to ze jsou plastova.

Eagg

Příspěvek#155 » stř 11. srp 2021, 13:04

Jinak vcera sem skouknul vogeluv uchop a skousel sem to s moji PDP ale mne ta silna ruka to nedokaze chytit tak aby mi zaver temer klouzal po ruce jak on drzi svojho glocka. Vy to tak dokazete chytit? Celkove aj tym ze pazba je za zaverem u glocka a zarovno se zaverem u PDP mi pride ten uchop uplne jinej nez to dokaze on. Nemuze nekdo sem hodit foto jak to drzi on z oboch stran? Samozrejme myslim profi drzeni jak ma bejt ne nejake alternativy.

https://cdn.imageupload.workers.dev/LaF ... Chrome.jpg

CzechJoker

Příspěvek#156 » stř 11. srp 2021, 14:14

Budu dávat kolimátor a pravděpodobně asi zatím nechám standardní dodávaná.

MKabar

Příspěvek#157 » stř 11. srp 2021, 19:40

Eagg - napis mi email do SZ, napisu ti jak funguje ten Vogeluv grip vs klasicky a principy nacem to stoji a jake jsou rozdily a vyhody i nevyhody, ale nejlepe se to vysvetluje nazivo samozrejme... PDP jsem fyzicky jeste nemel v ruce, ani jsem jeste nestrilel, tak primo neposoudim, ale hned jak se k tomu nekde dostanu tak napisu. Nicmene si myslim, ze zrovna s PDP nebude problem s Vogelovic gripem, ale treba XDM nebo smetak P320 se nato absolutne nehodi, prekazi priserne ty rozborne packy a neda se to poradne chytit tam.

MKabar

Příspěvek#158 » stř 11. srp 2021, 19:42

Foto ti nepomuze, to neni o uchopu pistole, to se musi poresit cele telo, nejen samotny uchop.
V patek prijede nekdo s PDP, tak se to pokusim nafotit z boku klasiku vs Vogel na PDP vs na 34/19.

Eagg

Příspěvek#159 » stř 11. srp 2021, 19:49

risa2000 píše:...Jde mi to trochu doprava a dolů, na což bych mohl to hledí posunout, ale tohle budu řešit, až toho nastřílím víc a v lepších podmínkách.

Kazdemu to jde doprava dolu. Nekomu extrem a nekomu len trocha. Mne to slo take a zdvyhol som hledi a posunul do leva a uz to jde dobre.

A z jake vzdalenosti si to strilel, nastreloval?

risa2000

Příspěvek#160 » stř 11. srp 2021, 20:54

Eagg: Zatím jsem střílel jen na 12-15 m a to ještě za ne úplně dobrých světelných podmínek, takže to ještě měnit nebudu, ale z rozptylu to vypadá na korekci tak cca 14 MOA (svisle i vodorovně).

Eagg

Příspěvek#161 » stř 11. srp 2021, 21:09

Mkabar posielal som ti do SZ maila ale ako pozeram tak vobec nic neodoslalo. Tak nechapem. Od kedy som dostal ten ban mi neodosiela sukromne spravy.

Eagg

Příspěvek#162 » stř 11. srp 2021, 21:41

Risa2000 ty si riesil pred par dnami ten posun hledi celeho do prava. Ja to mam take tak. Mozna to je tim.

Chtel bych se zeptat. Premyslim ze hodim na meho milaska trugle miridla (kdyz ty moje po par kurzech v hardtask strhnu) coz se pravdepodobne stane... ale ktere mam vybrat? Co se tyce "glockackych" miridel. Vsichni rikaji ze na PDP jde aj GLOCK miridla. Ale ktere? Jsou tam ruzne typi glocku. https://www.armed.cz/miridla-truglo-tfx-pro/ predpokladam ze ne vsechny glockacke miridla jdou na PDP.

Jak muzu predpokladat ze bude pistole s tema miridlama nastrelena? Nastreli to zbrojir? Teda kdys tydle miridla nejsou stavitelne tak muxe se stat ze budou spatne strilet? Oni tam pisou ze:
....
Všechna miřidla Truglo jsou optimalizována pro "bojovou" střelbu pro nástřel na přibližně 23 metrů (25 yardů). Tři tečky na miřidlech musí být v jedné rovině a přední/prostřední tečka musí být vycentrována na terči. Na 23 metrů (25 yardů) pak dopadá střela přesně do místa na terči, kde je při míření prostřední tečka.
....

Jenomze ked si predstavin prostredni tecku ve vzdalenosti 25 metrov, tak musi zakryvat temer celej terc. Tj je to dost zavadejici napsane lebo tym padem muze jit rana mimo.

Dik za reakciu

MKabar

Příspěvek#163 » čtv 12. srp 2021, 10:18

Truglo je nejvetsi sra*ka to ty prachy rovnou hod do kanalu.

Letec 12

Příspěvek#164 » čtv 12. srp 2021, 14:23

Truglo jsou přeceňovaná, ale při správné montáži chvíli vdrží. Nicméně za mě, pokud bych chtěl něco víc než originál, tak bych šel to tritiové mouchy a pokud by mi to sedlo, tak si dokoupil i tritiové hledí. (Vlákno ve světlovodné mušce dřív nebo později vypadne a je třeba ho čas od času měnit.)
Naposledy upravil(a) Letec 12 dne čtv 12. srp 2021, 14:52, celkem upraveno 1 x.

Eagg

Příspěvek#165 » čtv 12. srp 2021, 14:41

Jasne. Ja sem zacatecnik. Bral sen to jen tak ze cim drahsi tym lepsi. Ale dobre vedet ze ani to tak neni, jako vsude v zivote. Bavil sem se s MKabar-em aj s armedem kde mi pistoli predali a po zrelw uvahe neni duvod menit zatim nic. :-) to radsi tech 5 investuju rozumneji. A kdyz ty puvodne strhnu pri nejakym hard core cviceni tak pak to budu resit za ocelaky (nic jine ani nezbude, lebo bez miridel se neda zit :-) div vsem za cas a hodne uzitecnych rad.

Zpět na