Antreg ARS M4s

Samonabíjecí pušky

Amegan

Příspěvek#631 » čtv 17. úno 2022, 19:26

Pokud chceš být lehčí o 65K tak neváhej. Ta puška za to stojí.

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#632 » čtv 17. úno 2022, 20:10

Getsome : V rámci objednávky pušky vozíme zdarma kdekoliv po čr, takže nemusíš nikam a puška přijede k tobě.

getsome

Příspěvek#633 » čtv 17. úno 2022, 20:38

sokar: Pokud si udělám výlet do Vyškova, bude to kvůli tomuhle ;)

antreg3.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

deewy

Příspěvek#634 » sob 19. úno 2022, 22:59

Dnes jsem byl poprvé na střelnici, de facto to bylo moje první střílení s dlouhou zbraní. Střílel jsem na 50m, v sedě z bagu. Většina by to nastřílela mnohem lépe o tom žádná, já jsem s výsledkem ale celkem spokojený. Nový zážitek 50m a s optikou :D celkem 180 výstřelu sypacky s&b a barnaul 62grs. Ty barnauly chodily lépe, myslím. To co je na foto jsou už všechno barnauly. Na sellierech jsem nastreloval optiku, byla v zakladu dobrych 30 cm dolu a 5 cm doprava.

Přestože foukal jako svina, tak jsem si to neskutečně užil. Naprosto a jednozne top zábava.

Jo a jako třešnička na dortu, ve vedlejší koji na střelnici byl borec a měl taky antreg akorát 14,5" dokonce i stejnou optiku. Říkal, že ji má 14 dní a bral ji primo ve Vyškově.

risa2000

Příspěvek#635 » ned 20. úno 2022, 05:43

getsome: Jestli ti vadí ten odskok, tak bych to ještě uvážil. Když jsem přidělával montáž na optiku, tak mi vyšla, že trochu přesahuje přes ten přechod přední částí (jak je vidět na fotkách, co jsem postnul výše).
Kdyby tam ten odskok nebyl, tak by si montáž lehla i na předpažbí a tím pádem byla potenciálně vystavená všem nárazům, případně posunům, které by se na předpažbí mohly udát.

To, že pevnost spoje upper/předpažbí není zaručena, je také důvod, proč není dobré přidělávat montáž přes oboje (s jedním úchytem na upperu a druhým na předpažbí), protože při pohybu předpažbí může dojít ke zkroucení nebo vychýlení montáže.

Ten odskok je z mého pohledu naopak výhoda, protože zaručuje, že případná výchylka předpažbí s montáží optiky nehne, i když montáž nad předpažbí přesáhne.

Pauli

Příspěvek#636 » ned 20. úno 2022, 07:21

sokar píše:Kdo z Vás je bez hříchu, první hoď kamenem..... btw pro neznalé už dle povrchovky tohle není ARS...

Tak mně to nedalo a šel jsem se na svoji pušku podívat. Ty kosmetické nedokonalosti jsem tam objevil, ale myslím si, že na moje střelecké dovednosti to mít vliv nebude. Spíš by mě zajímal účel tohoto příspěvku ve vlákně o Antregu ;)

jjjhe

Příspěvek#637 » pon 21. úno 2022, 07:02

Za ty penize to musi byt tip top. Chyba se stane vzdy, ale tak snad maji vystupni kontrolu. Clovek koupi domaci pusku za 60 tisic, aby pak zjistil, ze je poskladana na urovni lacineho Rugera, kde u MPR bylo predpazbi vzdy nejak zvlastne napasovane a nic na sebe nelicovalo.

getsome

Příspěvek#638 » pon 21. úno 2022, 07:15

@jjjhe asi tak.

oldglock

Příspěvek#639 » pon 21. úno 2022, 10:01

To slícování tedy moc pěkné není, ale stát se to může i u dražší flinty. Každopádně bych to, ale nebral jako nějakou "výhodu", jak bylo uvedeno výše. Sám jsem si měnil u své AR předpažbí a chce to si s tím trochu pohrát, ale ve výsledku je to v jedné lajně výškově i stranově....

ff.jpg

Letec 12

Příspěvek#640 » pon 21. úno 2022, 11:24

Jelikož AR doma nemá, tak se chci zeptat. To když to rozeberete a zase zběžně složíte, tak je to předpažbí pokaždé jinde a nebo aspoň vždycky ve stejné poloze a nástřel drží.. Z příspěvku oldglocka "chce to si s tím trochu pohrát," mě "trochu" přešel úsměv.

oldglock

Příspěvek#641 » pon 21. úno 2022, 12:10

On není zas tak velký důvod to nějak často rozebírat. Ale pokud ano, tak na nástřel optiky nebo kolimatoru to vliv nemá jelikož ten se montuje na upper. Pokud tam jsou mech. miřidla, a muška je na railu na předpažbí, tak teoreticky ano ale... důležité je si pohrát s barrelnutem, která má být utažený na určitý moment a na který se pak upevňuje předpažbí, aby byl dotažený tak, že rail na předpažbí i uppu na sebe bude navazovat hlavně stranově. S výškou je to horší, jelikož je tam několik systémů upevnění, ale dá se to také vychytat, byť to na sobě sedí bez vůlí, tak stejně tam drobné jsou. Není důvod k nějaké panice, prostě jen si s tím trochu pohrát. A pokud jsou ty díly vyrobené kvalitně, tak není problém...

izerS18

Příspěvek#642 » pon 21. úno 2022, 12:33

Vzdy je to na svem miste a nastrel drzi perfektne. Mam take u sebe ne 100% slicovani, coz jsem si vsiml dle fotek zde.

risa2000

Příspěvek#643 » pon 21. úno 2022, 13:11

oldglock: "Výhoda", že to je odskočené je tam v tom případě, kdy ti montáž vyjde tak jako mne, proto jsem psal getsome-ovi, aby uvážil, co od toho čeká. Samozřejmě za předpokladu, že to je jediný směr, ve kterém to nelícuje.

Předpažbí na Antregu jsem měl sundané, a řekl bych, že si tam "s tím trochu pohrát" moc nejde, protože tam není moc velká vůle a byť to jde sundat i nasadit rukou (na rozdíl od BCM, kde jsem četl, ale nezkoušel to, že to bez letlampy sundat nejde :)) vůle a tolerance je tam minimální.

Důležité je, aby to bylo v ose, tj. aby to předpažbí neuhýbalo ani stranově, ani výškově a rail byl stranově srovnaný a nebyl otočený. Případný "odskok" se dá třeba na mech. mířidlech doladit na mušce.

oldglock

Příspěvek#644 » pon 21. úno 2022, 13:38

Já to spíše vidím tak, že ve tvém případě je hůře spasované předpažbí s uppem a k tomu trochu nešťastně zvolená montáž... (lépe viz obr.)
..jinak jsem psal, že těch možností uchycení je několik. Měnil jsem to 3x a vždy jiný systém a pokaždé se mi to padařilo dopasovat.
Je fakt, že pokud to není dobře doladěné stranově, tak může pak být jedna strana z boku trochu "spadlá" a z druhé strany trochu výš, ale to asi nebude tento případ...

bp.jpg

getsome

Příspěvek#645 » pon 21. úno 2022, 14:55

Letec 12 píše:Jelikož AR doma nemá, tak se chci zeptat...

oldglock píše:On není zas tak velký důvod to nějak často rozebírat...

Pokud chceš rozebrat a od spalin vyčistit regulovatelný gas blok Antregu, potřebuješ předpažbí sundat. Alespoň já nevidím cestu, jak bez sundání gas blok a píst rozebrat. Když povolím šroub, který předpažbí stahuje, dá se předpažbím jemně pootočit. Ten pohyb je tak krátký, že je víc slyšet, než vidět, ale nástřel by to rozhodit možná mohlo. Kdybych sundávat nemusel, štvalo by mě to jen kvůli ceně a hype, které Antreg má a protože mám rád precizní výrobky. Takhle se bojím, že po každém čištění mířím o fous jinam.

Beru to tak, že minimálně můj kus je takové to tradiční české přibližné strojírenství á la CZUB, kdy výstupní kontrolou holt sem tam projdou nedokonalé kusy...

Zpět na