Revolvery Taurus
Krátké vícehlavňové zbraně
- Jarda89
- Jarda89
Příspěvek#112 » čtv 16. kvě 2024, 14:52
Dlouho jsem přemýšlel, že ho prodám, protože ten měkký grip byl prostě naprd. Malý, lepivý, divný úchop, sundat ho na čištění bylo o ruce... Tak jsem přemýšlel, čím ho nahradit. První varianta byla Pachmayr Renegade - bohužel nesehnatelné. Thajské dřevo z Ebay u mě nevzbuzuje moc důvěry. U Hogue monogrip mi vadí holý záda (trpím utkvělou představou, že zbraň je hřebík a okamžitě při kontaktu s kůží zrezne ). Tak jsem pořídil VZ Grips. Úchop paráda. Texturu mají příjemnou. Mám G10 střenky na noži a tam jsou jak šmirgl. Za ty prachy by mohli sedět o fous líp ale to by šlo poladit. Gumáky taky měli mezeru u kohoutu a spouště a malá spára na spodku pomáhá sundání. Ještě musím vybrat lepší pouzdro, protože Dasta není ideální..
Kydex ani kůži nechci, tak vezmu asi nějaký Falco. https://rajce.net/album/OWRuBytPHNZZjML8
Kydex ani kůži nechci, tak vezmu asi nějaký Falco. https://rajce.net/album/OWRuBytPHNZZjML8
- Jarda89
-
Corwin_102 - Příspěvky: 80
- Corwin_102
Příspěvek#114 » sob 31. srp 2024, 12:20
Včera jsem se stal nadšeným majitelem revolveru Taurus 85 ultralite titanium Starší bazarový kousek - po vyzkoušení na střelnici nebylo co řešit - prostě jsem dlouho rozmýšlel ale nakonec neodolal...
Tato verze je s válcem a hlavní z titanu a porty - takže nakonec i ten zpdětný ráz je s továrním SB v pohodě. (Subjektivně- tovární .45LC z výrazně těžší repliky colt SAA jsou mi nepříjemnější...
Do "dvojprstého" gripu jsem taky schopný se srovnat - takže ho zatím nechám.
V ceně byl asi origo "spead loader" - je to ten jak se zezadu stiskne - ale přijde mi že nefunguje až tak dobře... Máte někdo zkušenost s HKS? je i výrazně kratší..
Nebo co Wrapid Loader? - to by se mi asi líbilo Nevíte jestli někdo dováží? I sice 60USD... A boužel 5ti nábojová varianta dost nedostupná...
https://www.youtube.com/watch?v=lqeTw7MgFGA
Dík C.
Tato verze je s válcem a hlavní z titanu a porty - takže nakonec i ten zpdětný ráz je s továrním SB v pohodě. (Subjektivně- tovární .45LC z výrazně těžší repliky colt SAA jsou mi nepříjemnější...
Do "dvojprstého" gripu jsem taky schopný se srovnat - takže ho zatím nechám.
V ceně byl asi origo "spead loader" - je to ten jak se zezadu stiskne - ale přijde mi že nefunguje až tak dobře... Máte někdo zkušenost s HKS? je i výrazně kratší..
Nebo co Wrapid Loader? - to by se mi asi líbilo Nevíte jestli někdo dováží? I sice 60USD... A boužel 5ti nábojová varianta dost nedostupná...
https://www.youtube.com/watch?v=lqeTw7MgFGA
Dík C.
-
Corwin_102 - Příspěvky: 80
- Corwin_102
Příspěvek#115 » čtv 24. říj 2024, 22:18
Taurus 85 ultralite (titanium):
Včera jsem po 15ti ranách odešel ze střelnice - porucha, vysunutý válec (i s konzolí) po testu rychlonabíječe (měl jsem přebíjenky a ty z něj nejdou tak dobře jako fabrické tak jsem trochu dotlačil, ale ne úplně na hulváta). Válec se kousnul o rám mezi odlehčeníma. Tak jsem naštvaně odjel domů...
Tam i stačilo 5min - Příčina byl uvolněný šroubek z druhé strany - je navrtaný a je v něm odpružený kolíček. Stačilo vyšroubovat, válec jemně naklepnout zpět (po natočení odhlehčením k rámu šel i s konzolí volně vysouvat a zasouvat z rámu). Nasadit kolíček a šroubek zašroubovat... 5min v klidu a bylo vyřešeno.
Mám teď trochu dilema. Když tento šroubek utáhnu víc, tak se konzola s válcem pohybuje dost ztuha. Tak jsem nechal dotaženo jen s citem, ale bojím se že se bude zase povolovat (jasně, teď už budu kontrolovat).
Máte někdo zkušenosti s použitím "modrého" Loctite (středněpevnostní)? Teplotní odolnost do 180°C - rám víc mít asi nikdy nebude
(Zkontroloval jsem a dotáhl i ostatní šroubky na rámu/zbrani)
Včera jsem po 15ti ranách odešel ze střelnice - porucha, vysunutý válec (i s konzolí) po testu rychlonabíječe (měl jsem přebíjenky a ty z něj nejdou tak dobře jako fabrické tak jsem trochu dotlačil, ale ne úplně na hulváta). Válec se kousnul o rám mezi odlehčeníma. Tak jsem naštvaně odjel domů...
Tam i stačilo 5min - Příčina byl uvolněný šroubek z druhé strany - je navrtaný a je v něm odpružený kolíček. Stačilo vyšroubovat, válec jemně naklepnout zpět (po natočení odhlehčením k rámu šel i s konzolí volně vysouvat a zasouvat z rámu). Nasadit kolíček a šroubek zašroubovat... 5min v klidu a bylo vyřešeno.
Mám teď trochu dilema. Když tento šroubek utáhnu víc, tak se konzola s válcem pohybuje dost ztuha. Tak jsem nechal dotaženo jen s citem, ale bojím se že se bude zase povolovat (jasně, teď už budu kontrolovat).
Máte někdo zkušenosti s použitím "modrého" Loctite (středněpevnostní)? Teplotní odolnost do 180°C - rám víc mít asi nikdy nebude
(Zkontroloval jsem a dotáhl i ostatní šroubky na rámu/zbrani)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Héfaistos
- v.k.
- lumír
- Gimpel
Příspěvek#120 » sob 9. lis 2024, 12:31
Taurus - dva body jen.
Střílel jsem z ocelového dvoupalce, pět komor, .38 Spl., možná typ 85, sám jen v SA režimu. Čistě uživatelsky, že bez odborné prohlídky líbil se mi, chodil na flek.
Ještě 85 UL a identické to. Navíc hodně měkký. Kurva zas ta únava, jak to mám dopsati!?
Právě Taurus .38 a vždy dvoupalce jakékoliv, se zde v lepších časech, nejvíce nosily do letadel ČSA. Plus ještě, však sporadicky jen - Odbor ochrany prezidenta republiky (Pátá správa).
Střílel jsem z ocelového dvoupalce, pět komor, .38 Spl., možná typ 85, sám jen v SA režimu. Čistě uživatelsky, že bez odborné prohlídky líbil se mi, chodil na flek.
Ještě 85 UL a identické to. Navíc hodně měkký. Kurva zas ta únava, jak to mám dopsati!?
Právě Taurus .38 a vždy dvoupalce jakékoliv, se zde v lepších časech, nejvíce nosily do letadel ČSA. Plus ještě, však sporadicky jen - Odbor ochrany prezidenta republiky (Pátá správa).
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí