Odevzdání ZP správci střelnice

dan

Příspěvek#166 » stř 6. pro 2023, 11:49

Nemyslim, ze planovane pouziti je takhle "hloupe". Cele to je o tom, ze pri odchodu se nemuzes vyhnout setkani se spravcem, protoze bez ZP jaksi nemuzes odejit. A oni ti ZP v kazdem pripade vrati, takze volat Policii nebudes mit duvod. Mozna ji ale pred tim zavola on, treba kvuli poruseni provozniho radu strelnice nebo zpusobenym skodam, ktere nebudes ochoten na miste vyrovnat ani pisemne uznat.

pavelg

Příspěvek#167 » stř 6. pro 2023, 12:15

Ono by se mnohému předešlo, kdyby byla viditelně přehledná tabulka, co dělat a co nedělat. Provozní řád je někdy podobný tomu, co mají dopravní podniky, ale z něj se dá snadno extrtahovat to podstatné tak, aby to měl i nováček na očích.
Případně - byl jste tady? Ne? Tak pojďte se mnou, já vám vyložím pravidla a ukážu střelnici. Nebo zalaminované A4 s přehledem.

Není to řešení pro případy chronických vandalů, ale já věřím, že většina škod vzniká neúmyslně, především z blbosti a nedomyšlením důsledků.

Nebo taky na motokárách odevzdáváte řidičák? Nebo i s techničákem?

pavelg

Příspěvek#168 » stř 6. pro 2023, 12:40

Jen taková poznámka - asi by se měli zabavovači pomalu přeorientovat třeba na průkazky do knihovny, jestli se skutečně naplní to, co aktivisti vyjednali do zákona - zrušení fyzických dokladů a zrušení povinnosti kontrolovat ZP.

kolemjdoucí

Příspěvek#169 » stř 6. pro 2023, 12:53

pavelg píše:Ono by se mnohému předešlo, kdyby byla viditelně přehledná tabulka, co dělat a co nedělat. Provozní řád je někdy podobný tomu, co mají dopravní podniky, ale z něj se dá snadno extrtahovat to podstatné tak, aby to měl i nováček na očích.
Případně - byl jste tady? Ne? Tak pojďte se mnou, já vám vyložím pravidla a ukážu střelnici. Nebo zalaminované A4 s přehledem.

Provozní řád mají mít návštěvníci přečtený, podepisují, že se s ním seznámili. Bavíme se tady o bezpečnosti. Nějaké výcucy pro zaostalé jen povedou k tomu, že při problémech uslyšíš "ale voni mi to neřekli a na těch ilustračních obrázcích to není". Takhle to tedy fungovat opravdu nemůže.

Bubenicek

Příspěvek#170 » stř 6. pro 2023, 12:58

My zabavovači jsme přešli na jiný způsob, uzavření střelnice pro veřejnost a udělaná klubová střelnice. Tudíž potížista atd. se na střelnici nedostane a je nás tam pár co se i o střelnici stará a společně si ´ji udržujeme ve stavu perfektním a těm co se to nelíbí chodí jinak, my máme klid a vše bez starostí .... I ta policie a Armáda co mi sem chodí nenadělá tolik škody co nepřizpůsobivý blb.

Tedy co z toho vyplívá ? díky potížistům má většina útrum .... Mě to netrápí a mám o starosti méně

Co se týče řádu, nikdo ho nečtěi když je na každém stavu a pokud někdo přehlédne 10 cm velké písmo že na popr jen do 9 luger i tuplovanej BLB a nebo to dělá z prdele a schválně .... ale uzavřením střelnice to je vyřešeno, žádné desetitisícové škody a problémy.

pavelg

Příspěvek#171 » stř 6. pro 2023, 13:14

Já třeba když vlezu v cizím městě do autobusu, tak taky tím dávám implicitně najevo, že přijímám podmínky přepravního řádu... a ten určitě někde i visí, možná za řidičem.

Prostě, vyplatí se mít ty důležité zásady na očích a upozornit na ně. Nespoléhat, že je všichni objeví v desetistránkovém textu.
Ale to je už taky otázka přístupu - jestli mám zájem na bezpečnosti a chodu, anebo formálně dělám všechno, co je vyžadováno.
Pravdila, zejména bezpečnostní, bývají hierarchická. A je spousta věcí, které člověku nemusí docvaknout, nebo ne včas.

Já si dovedu představit týpka, který si chodí zastřílet ze Škorpiona a občas si střelí do gongu, co tam stojí. Nikdo nic nenamítá, tak tam práskne i když přijde s Mosinem. Protože ho nikdo neupozornil na omezení ráží. Jemu to taky dojde, ale pozdě.

Klubové střelnice chápu, zejména když se jede s minimálním ziskem, chodí ti stejní a nováčci tím pádem nepřinášejí zisk, jen potenciální problémy.

h.ww

Příspěvek#172 » stř 6. pro 2023, 13:19

Promiňte mi mou hloupou otázku, ale k čemu jsou ty doklady v držení u správce namísto třeba opsání údajů z dokladu, jak se to běžně dělá? Jako, že to vybavení je míň zničené, když mám u sebe jeho doklady? Nebo že se mi to snadněji dokazuje? Nebo se pak líp vymáhají škody? Když to budu chtít následně řešit s policií nebo soudně, tak jeho doklady nepotřebuju, stejně mu je musím při odchodu tak jako tak vrátit. Nějak mi uniká smysl...

pavelg

Příspěvek#173 » stř 6. pro 2023, 13:23

Podle mě jen otázka psychologie. Ten, který "drží" a ten, který "je držen".. zde za doklady :-)

h.ww

Příspěvek#174 » stř 6. pro 2023, 13:24

Ale pokud má moje osobní údaje, tak je to úplně stejná situace. Nebavíme se tu o tom, že někdo ničí v noci věci tak, aby ho nikdo neviděl a nepoznal.

pavelg

Příspěvek#175 » stř 6. pro 2023, 13:28

Já když lezu na střelnici poprve, tak to obsluze hlásím s tím, jestli je tam něco, co bych měl vědět. Třeba jen místní zvyky.
Jsou střelnice, kde se k terčům chodí tak, že by člověka mohl někdo střelit. (nestahují se pod horizont, nebo nepřijíždějí po pojezdu). To je třeba dobrý kandidát na tabulku pro zaostalé přímo na place.

pavelg

Příspěvek#176 » stř 6. pro 2023, 13:35

h.ww píše:Ale pokud má moje osobní údaje, tak je to úplně stejná situace. Nebavíme se tu o tom, že někdo ničí v noci věci tak, aby ho nikdo neviděl a nepoznal.

Je a není .. je rozdíl si zapsat občanku nebo řidičák, anebo je sebrat a vydat až při odchodu. Ale jak už tady padlo, stejně, pokud to má mít význam zadržení dotyčného před odchodem do doby kontroly, tak ta kontrola se stejně musí vykonat a stejnou roli zajistí klíč od dveří nebo bzučák. Roli zálohy ve smyslu peněz to nehraje.

Podle mě je to dáno jen psychologií správce nebo samozřejmě nějak vzniklou kulturou. Když je komunita nějak zvyklá, tak jim to nepřijde.

JirkaCV

Příspěvek#177 » stř 6. pro 2023, 13:38

Byl jsem na 50 m kryté střelnici, kde kromě dopadiště a dvou stolků nebylo prakticky nic.
Správce přinesl zbraně a střelivo a se slovy "hlavně se mi tu nepostřílejte" odešel si udělat čaj.
Na stole ležely zbraně od 9L po 5,56 NATO, nějaká lovecká kulovnice a brokovnice.
A co myslíte? Nepostříleli jsme se!
Žádné cedulky ve výši očí, žádný brífing před vstupem. Asi je to opravdu o nějakém základním intelektu.

h.ww

Příspěvek#178 » stř 6. pro 2023, 13:44

Asi ten rozdíl nevidím, má moje údaje s dokladem i bez dokladu? Má. Může dál moje eventuální špatné jednání řešit? Může, i bez dokladů. Zadržovat doklady nemůže, bránit mi v odchodu za určitých okolností může, ale k tomu moje doklady taky nepotřebuje. K oznámení na policii nebo podání trestního oznámení moje doklady taky nepotřebuje. Spíš tam vidím víc možných komplikací pro osobu správce, ale samozřejmě každý svého štěstí strojvedoucí. A aniž bych chtěl někomu diktovat, co má mít v provozním řádu nebo jak zajišťuje svůj majetek, tak doklady do zástavy může dát jen šílenec. Nicméně mi stále uniká ten smysl....

Bubenicek

Příspěvek#179 » stř 6. pro 2023, 13:48

h.ww píše:Promiňte mi mou hloupou otázku, ale k čemu jsou ty doklady v držení u správce namísto třeba opsání údajů z dokladu, jak se to běžně dělá? Jako, že to vybavení je míň zničené, když mám u sebe jeho doklady? Nebo že se mi to snadněji dokazuje? Nebo se pak líp vymáhají škody? Když to budu chtít následně řešit s policií nebo soudně, tak jeho doklady nepotřebuju, stejně mu je musím při odchodu tak jako tak vrátit. Nějak mi uniká smysl...

Ne je to trochu jinak, zastřílíš si a při odchodu dáš 100 Kč a vše co sis pučil včetně popru a podobně vrátíš, pak se vydá zpět ZP, pokud nevrátíš věci i tak ZP ti je stejně navrácen ale s tím že pokud je škoda velká nevydá se ti zpět do příjezdu PČR což už se několikrát stalo. :-)
Funguje to a PČR s tím neměla problém.... Jen upozor%nuji, nebere se ZP všem jen novým koho neznáš a nebo potížistům ale ty už moc nejsou, díky tomu všemu přestaly chodit :-)

h.ww

Příspěvek#180 » stř 6. pro 2023, 13:51

Tomu rozumím, jen k čemu je ten doklad? PČR přijede, ohlásím škodu a viníka a konec zvonec.

Zpět na