ZP a PZ v mobilu
- cipis
- Patton
- cipis
- dan
Příspěvek#79 » úte 9. dub 2024, 11:26
Si nerozumite. Aby urcite jednani bylo prestupkem, musi byt splneny nejen formalni znaky, ale i dalsi podminky. Ty mas pravdu, ze formalni znak stale naplnen je, Cipis ma pravdu, ze s tou materialni strankou uz to tak jiste neni. Coz ale posoudi prislusny organ a realne hrozi, ze to prestupkem shleda. A tak bych to nikomu nedoporucoval riskovat.
Umoznuje mi to navazat hovor nez se dostaneme k projednavani prestupku. Promluvime nejprve o tomhle, a vlastni jednani o prestupku uz probiha v mene napjate atmosfere. V tom nejnepriznivejsim pripade takova nevyzadana informace moji pozici nezhorsuje. Nic slozitejsiho v tom nehledej.audis píše:dan píše:ja je vzdycky na fakt, ze mam zbran upozornuju
Co blbnes?
- skagerak
- Patton
- flowingCZ
Příspěvek#83 » stř 10. dub 2024, 10:08
milanvpg píše:CzechJoker píše:Platný zákon o zbraních snad hovoří jasně, při kontrole jsi povinen předložit průkaz zbraně a zbrojní průkaz. Platí to i proto, že PČR při kontrole sice vidí, že jsi držitel ZP, ale nemá přístup do CRZ a tudíž nemůže provést kontrolu.
Jak to myslíš? Policista přece vidi v Mobilní bezpečné platformě i jakou zbraň vlastníš, takže i když dojde na situaci, kdy může být zbraň fyzicky zkontrolována, tak to může policista zkontrolovat i bez té kartičky (jak plastové, tak digitální), jestli ji máš legálně, ne? Neuvazuju samozřejmě situaci, že v té chvíli není na signálu nebo má vybitej mobil nebo v čem to maj’.
Sice může, nicméně se podle zákona pořád dopouštíš přestupku pokud u sebe máš zbraň, ale ne ZP+PZ. Nakonec by to mohlo skončit odebráním ZP.
- skagerak
Příspěvek#84 » stř 10. dub 2024, 11:04
No uz se pokusim spise nereagovat (jestli to vydržím)
Za sebe to tedy uzavru tak ze:
Pokud se nekomu z vas stane ze nebude mit u sebe fyz. PZ (ZP), ale bude mit v mobilu a bude "vyhmatnut a resen pro prestupek". Tak se pripadne muze ozvat a treba s tim neco udelame.
Za sebe to tedy uzavru tak ze:
Pokud se nekomu z vas stane ze nebude mit u sebe fyz. PZ (ZP), ale bude mit v mobilu a bude "vyhmatnut a resen pro prestupek". Tak se pripadne muze ozvat a treba s tim neco udelame.
- mbem
Příspěvek#85 » stř 10. dub 2024, 13:05
skagerak +1
Důležité je nesouhlasit s řešením přestupku (příkazem) na místě, nic nepodepisovat, nediskutovat, ani se nepokoušet na místě hájit (akorát tím na sebe zbytečně nabonzujete skutečnosti, které se vám pokusí dát k tíži). A pak neignorovat schránku, ať už máte fyzickou, nebo datovou a příjít se sem s tím případem poradit.
Důležité je nesouhlasit s řešením přestupku (příkazem) na místě, nic nepodepisovat, nediskutovat, ani se nepokoušet na místě hájit (akorát tím na sebe zbytečně nabonzujete skutečnosti, které se vám pokusí dát k tíži). A pak neignorovat schránku, ať už máte fyzickou, nebo datovou a příjít se sem s tím případem poradit.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1437
- Jarda.Jezek
Příspěvek#86 » stř 10. dub 2024, 15:51
... Načež se tu dozvíte, že tu není právní poradna, že jste měli postupovat podle zákona a že nejlepší bude kontaktovat právníka.
Prostě, máte-li u sebe zbraň, máte mít u sebe oba průkazy. Pokud je máte, ale chcete to zkusit s fotkou v mobilu, můžete. Jakmile to neprojde, ukažte doklady a není, co dál řešit.
Na druhou stranu, za celá desetiletí se zbraněmi jsem se nesetkal s tím, že by při běžné kontrole policie kontrolovala doklady ke skrytému nošení zbraně.
Pochopitelně hony třeba jsou jiná věc a na střelnicích se taky kontroluje běžně, puškaři, prodejny, to jo, ale policie ne.
Prostě, máte-li u sebe zbraň, máte mít u sebe oba průkazy. Pokud je máte, ale chcete to zkusit s fotkou v mobilu, můžete. Jakmile to neprojde, ukažte doklady a není, co dál řešit.
Na druhou stranu, za celá desetiletí se zbraněmi jsem se nesetkal s tím, že by při běžné kontrole policie kontrolovala doklady ke skrytému nošení zbraně.
Pochopitelně hony třeba jsou jiná věc a na střelnicích se taky kontroluje běžně, puškaři, prodejny, to jo, ale policie ne.
- MojeTikka
Příspěvek#87 » stř 10. dub 2024, 18:33
Uplne na zacatku bylo jedno leporelo a v nem zapsana zbran. Nikdo nediskutoval a fungovalo to. Ted se nabizi ruzna reseni a cim vic jich je, tim vic ma nekdo potrebu se v tom vrtat stylem '...a co kdyz...?'
Nektery lidi obdivuju, ze maji tolik casu resit kraviny.
Nektery lidi obdivuju, ze maji tolik casu resit kraviny.
- expres
Příspěvek#88 » pát 12. dub 2024, 06:38
Ja jsem naopak rad, ze se to tady probralo.
V pripade ze PCR ma pristup do crz, tak proc ty karty u sebe nosit...se zakona ano.. Mam obcanku, prokazu se kdo doopravdy jsem. Oni si overi platnost ZP a po vstupu do crz zjisti ze jsou zbrane legalne drzene.
Mam separe perzu na zp a pz a vzdy mi to prijde jak karetni hra, kdyz du na strelnici. Preci jen v roce 2024 uz muzeme bejt dal...
V pripade ze PCR ma pristup do crz, tak proc ty karty u sebe nosit...se zakona ano.. Mam obcanku, prokazu se kdo doopravdy jsem. Oni si overi platnost ZP a po vstupu do crz zjisti ze jsou zbrane legalne drzene.
Mam separe perzu na zp a pz a vzdy mi to prijde jak karetni hra, kdyz du na strelnici. Preci jen v roce 2024 uz muzeme bejt dal...
- MojeTikka
Příspěvek#90 » pát 12. dub 2024, 12:56
Kdyz budou zachovany obe moznosti, pak znacka ideal. Kazda z variant ma totiz svoje. Taky v nakupaku chodim radeji na samoobsluzne kasy, ale pokud je tam fronta jako krava, jdu na normalni, stejne prodavacka bude markovat vyrazne rychleji, nez ja. Na benzince taky platim kartou, ale uz jsem nekolikrat zazil, ze terminal nejel. Po natankovani blby. V Nemecku u automatickeho stojanu sice nejprve musim rezervovat prachy kartou, ale kdyz to nejede, tak smolik a s prazdnou nadrzi v jedenact vecer nekde v horach blba situace. A takhle by se dalo vypravet veselych historek z nataceni jeste dlouho. Taky mne nebavi marias s prukazkama, ale kdyz jdu do kramu, beru s sebou vsechno, abych tam pak necucel jak puk, kdyz neco nepojede.
V aute mam taky benzin i elektriku a kazdy ma svoje. Elektrika umoznuje klimu i v podzemni garazi kdyz auto stoji (Nemecko), rychlej odpich kdyz potrebuju extra kone, benzin mi zase zajistuje dotankovani kdekoli, eventualne z kanystru v kufru. Atd.
Takze - pokud pujde oboje, pak dobry.
V aute mam taky benzin i elektriku a kazdy ma svoje. Elektrika umoznuje klimu i v podzemni garazi kdyz auto stoji (Nemecko), rychlej odpich kdyz potrebuju extra kone, benzin mi zase zajistuje dotankovani kdekoli, eventualne z kanystru v kufru. Atd.
Takze - pokud pujde oboje, pak dobry.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX