Zbrojní průkaz od 20 let



311_Mart
Příspěvky: 11

Příspěvek#31 » pon 13. kvě 2024, 13:43

Doporučím k tomu proletět zákon a vyhlášky. "Zacvakne" to do sebe rychleji než jen z otázek. Pár týdnů jsem projížděl otázky při chvilkách už před přihláškou a pak už prakticky jen opakoval, udržoval...



pavelg
Příspěvky: 3129

Příspěvek#32 » pon 13. kvě 2024, 13:59

Ondrej_pavlu píše:Jak dlouho jste se učili teorii ?

Někdo, kdo má fotopaměť, to třeba zvládne nadrtit i přes víkend, ale vždycky u všeho, co má mít smysl, doporučuju ty věci uložit do logického (nakolik je to možné) kontextu.
Já jsem si napřed zkusil přecčíst otázky jen tak, abych věděl jak vypadají. Pak jsem si pozorně pročetl zákon a pak ty otázky odpovídal tady na webu ZK. Co jsem věděl, jsem dál nepitval, co jsem nevěděl, jsem dohledal s kontextem nebo si vypsal (15cm oko mříže) a co jsem dal nejistě, jsem přiměřeně doučil. Další kolo za pár dní .. špatně jen cca 6 kusů.. zase doladění pokud možno s kontextem.
Doporučuju skončit, až je všechno bez chyb. Ono totiž moc rezerva není.
Mně to vzalo asi 14 dní s tím, že jsem nechával pauzy na to, aby se to usadilo. Každý má ale svoje metody a zkušenosti.



dan
Příspěvky: 332

Příspěvek#33 » pon 13. kvě 2024, 17:02

Ja pouzil primo tady na webu treninkove otazky.. Bral jsme to po jednotlivych okruzich a kazdy z nich projizdel tak dlouho dokola dokud jsme ho jednou nedal bez chyby. U vetsiny to bylo napodruhy, nekdy to ale byl vic. To mi zabralo, tusim, dva dny. Pak jsme tyden pockal a totez udelal jeste jednou - a zjistil, ze jen vyjimecne musim okruh opakovat, protoze jsem udelal chybu. A to jsem vyhodnotil jako dostatecny. Asi bylo - v obou pripadeh jsem pisemny test napsal behem nekolika minut a bez chyby.
Vyhoda "prochazeni po okruzich" je v tom, ze zjistis, ze otazek je ve skutecnosti mene nez se na prvni pohled zda. Nektere se opakuji v prakticky identicke podobe, jine sice uplne identicke nejsou, ale ptaji se ve vysledku na totez. A vysledujes tam i jine "pravidelnosti". Dodnes si pamatuju, ze pokud je v nektere odpovedi zmineno 130mm, je to spravna odpoved. Otazku v takovem pripade neni treba cist ;-)
I s tim, ze uplne nejdriv jsem precetl zakon a navazujici vyhlasky to zabralo tak 5 dnu.



JirkaCV
Příspěvky: 1613

Příspěvek#34 » pon 13. kvě 2024, 19:31

Určitě je dobré si předpisy párkrát přečíst, i když si to všechno nezapamatuješ na první dobrou.
V testových otázkách pak můžu vynechat odpovědi, jako "Zbraň kategorie E" *). A hlavně ti pak líp dochází souvislosti.
Teda kromě zbraněznalství, tak je to potřeba našprtat.

*) Nevím jestli je to i v nové sadě otázek, ale podobné tam budou.

Uživatelský avatar
Sobiho
Příspěvky: 821

Příspěvek#35 » úte 14. kvě 2024, 13:02

Doporučuji si nejprve přečíst v klidu ZOZ ať pochopíš kontext a víš o čem to je... pak doporučuji app od zbranekvalitne a zkoušet a učit se. Klidně si občas pusť celkový test, ať víš jak jsi na tom. Já tu app používám dodnes na opáčko, když třeba sedím tam, kam i císařpán chodil sám! :-D



pH13
Příspěvky: 101

Příspěvek#36 » stř 15. kvě 2024, 08:25

Mi pomohlo si zákon přečíst a vypisovat si podstatné věci na několik listů papíru podle tématu, protože infomace jsou v zákoně dost rozházené na různých místech. Pak jsem si to znovu přepsal a přeorganizoval tak, aby mi to v hlavě dávalo smysl, třeba jsem měl velkou tabulku, kde v řádcích byly kategorie ZP a ve sloupcích různá oprávnění a omezení a tak. Začalo mito pak dávat víc smyslu.
Člověk si taky třeba všimne, že naprostá většina lhůt v zákoně vychází ze stejného vzorce a vlastně stačí naučit se pár výjimek.
No a pak následovalo opakování testů zde na stránkách, protože jedna věc je, co říká zákon, a druhá co říkají autoři testů.



skagerak
Příspěvky: 1017

Příspěvek#37 » stř 15. kvě 2024, 09:30

Neprijde vam, ze uz jsme mimo tema?

Uživatelský avatar
Sobiho
Příspěvky: 821

Příspěvek#38 » čtv 16. kvě 2024, 08:59

Ne, nepřipadá, stále se bavíme o získání ZP do 20ti let. Až tu budeme psát o letech do kosmu určitě ocením morální zásah Mirka Dušína.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů