CZUB Scorpion EVO 3 S1

Samonabíjecí pušky

Alesh31

Příspěvek#826 » čtv 20. čer 2024, 13:27

Já pouze tovární SB, tak snad bude šlapat.

N560

Příspěvek#827 » čtv 20. čer 2024, 15:01

Ano, výměna úplně jednoduchá, šroub zavařen u mě nebyl a šel povolit snadno. Spoušť odpaluje naprosto spolehlivě.

Alesh31

Příspěvek#828 » čtv 20. čer 2024, 15:35

Moc děkuji za info. Evo bude v sobotu a spoustak je na cestě.

GozerCZ

Příspěvek#829 » čtv 25. črc 2024, 21:49

Ahoj má někdo zkušenost s Scorpions 3+ ideálně srovnání s Evo3?

Aritma

Příspěvek#830 » pon 30. zář 2024, 14:49

Zdravím. Plánuji si koupit Scorpion Evo 3. Rozhoduji se mezi normální a carbine. Budu to mít jen na takové domácí střílení do 50m a na kurzy. Máte někdo vlastní zkušenosti v rozdílech chování normální a carbine? Přesnost, zpětný ráz atd.... dik

monk

Příspěvek#831 » úte 1. říj 2024, 05:58

mam kratky, a rozdil proti dlohymu je vetsi zpetny raz, ale ten se da vyresit ustovim zarizenim, na kurzy bude lepsi pro manipulaci kratky, ale zase kdyz se naucis s dlouhym v cqb tak jedine dobre. pak je otazaka jestli budes chcit tlumic -> ber kratky.

Efrax

Příspěvek#832 » stř 2. říj 2024, 08:39

Presnost na 50 m bude stejna, dlouha ma citelne mensi zpetnej raz a lepsi uchop. Ja vzal dlouhou, pouzivam na IPSC a podobne zavody.

JYbour

Příspěvek#833 » stř 2. říj 2024, 11:25

Já bych si napřed rozmyslel, jestli opravdu chceš EVO koupit. Za rok co mám krátký, tak vystříleno 400 nábojů a vím, že už ho do ruky nevezmu. Funguje, ale konstrukčně a zpracováním totální sra.ka.

Aritma

Příspěvek#834 » stř 2. říj 2024, 11:40

A co by jsi mi doporučil jiného místo EVA v 9 mm a v podobné cenové relaci? A ještě důležitá podmínka je, aby zasobniky byly v úhlu jako u AR, ty glockacke zasobniky ve stejnem úhlu jako je rukojeť se mi hnusí. Je to těžké vybírat, část lidí na evo nadává a druhá část je zase s ním spokojená. Každopádně zítra si jdu evo vyzkoušet na strelnici.

cipis

Příspěvek#835 » stř 2. říj 2024, 11:43

Na doporučení prď. Prostě si to vyzkoušej, ošahej a prohlédni. A buď se ti to bude líbit nebo nebude.
Technické problémy se dají řešit, tuning díly jsou, tak prostě se řiď "pocitem".
Většina těch, co měli moje evo v prackách, no já bych si to nekoupil ... Ale na další střelnici pak říkali zase to vem prosím tě ...

Alesh31

Příspěvek#836 » stř 2. říj 2024, 12:23

Evo S1 mám cca 3 měsíce a zatím ok. Mám z něj teda kolem 400 ran, protože střílím většinou pistoli. Ale tak jak se prodává je hrůza. Takže hned jak jsem koupil, hned jsem tunil. A střílení je to parádní, přesnost výborná. A v tý akci to nešlo nekoupit. A ergonomicky mi sedí víc jak AR9. Takže verze S1 není problém a vejde se do batohu.

Alesh31

Příspěvek#837 » stř 2. říj 2024, 12:26

Tady je.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Úderník

Příspěvek#838 » stř 2. říj 2024, 12:54

Po roce z něj mám pořád radost. Taky jsem bral v akci s kolimátorem. Jak jsem ho vzal v krámě do ruky tak jsem s ním začal třást jak trotl :lol: A nic. :thumbup: Prostě na petku pevná konstrukce ať si píše kdo chce co chce. Nevím jestli mám kliku na kus. Jediný co je slyšet jsou volně ložené závěsy na popruh.
Přesnost na tak krátkou hlaveň (kraťas) je příkladná.
Je to trochu kopačka, ale na Kriss Vector jsem neměl tititi. A jsem chlap ne?! Nějakej drobnej kopanec mě nerozhodí! Vyměnil jsem zatím jen rukojeť za Magpul a přikoupil zobák abych si nesáhl na čumák. Nevystřílím přes 500ks za návštěvu tak ani těžší armádní spoušť nevadí. Omlouvám se, s karabinou nemám zkušenost.
Vyzkoušej a uvidíš. Přeji dobrou volbu.

Erix

Příspěvek#839 » stř 2. říj 2024, 13:10

Ahoj, tak to byla opravdu spíš klika na kus. Hlavně prý Evo nemá rádo nadměrné rozborky-sborky v plném rozsahu. Pak ty závity v plastu dostávají zabrat a někdo tam měl i lepidlo pro vymezení vůlí, tak pořádně prohlédnout. ;) Jinak papírová životnost celku je psána a testována na cca 15 000 ran, pak zřejmě směr šrot. To je 500 x zásobník, což opravdu není údaj, který by byť hobby střelce povzbudil k jeho nákupu.

PetKar

Příspěvek#840 » stř 2. říj 2024, 13:36

Prostě vyzkoušej a uvidíš. Ja pořídil v akci kraťase, netunil jsem na něm vůbec nic. Vystříleno cca 600 bez jakýchkoliv problémů a poškození. Spoust sice tvrdá a kope, ale na 25 m ve stoje a bez opory nevylezeš na pistoláku z 10, na 50 m se lehce udržíš v černém.

Zpět na