Springfield Armory Echelon

Glock a spol.

TomasD

Příspěvek#76 » úte 24. zář 2024, 06:14

Jarda.Jezek píše:Ty stopy v hladké ploše závěru nad spouští jsou skutečné, nebo je to nějaký efekt ze zpracování fotografie?

To je fotkou, závěr je v pohodě...

Nat-e

Příspěvek#77 » úte 24. zář 2024, 18:06

https://www.springfield-armory.com/echelon-series-handguns/echelon-handguns/echelon-comp-45-9mm-handgun/

Přišli s comp verzí, stejně jako u H11/Hellcat, na YT dnes první videa. Ještě by mohli udělat kompakt. :)

jajacob

Příspěvek#78 » sob 5. říj 2024, 14:22

Zdar,

Tak.. přes léto jsem nakonec ze zvědavosti ten Echelon koupil a jelikož už se mi povedlo aspoň něco málo vystřílet, tak přídám názor.

Zkrátka: PDP PRO SD pokud neřešíte peníze, Echelon pokud chcete co nejvíc za co nejmíň míň

-------------------
Upřímně, těžko zcela jednoznačně doporučit PDP PRO SD nebo Echelon. Obojí střílí dobře, dobře se drží.. Já se osobně přikláním k PDP PRO SD, zkrátka mi sedne o trochu víc jak v ruce tak při střelbě.

Nicméně, Echelona jsem ještě neprodal, rád bych jestě zkusil s optikou a občas nosit a pak se rozhodl jestli má smysl si nechávat obě. PDP určitě neprodám.

Proč PDP NE?
- dražší, plus destička pokud chcete optiku, plus mířidla protože ty factory sou na hovno
- chcete subtilnějsí zbraň nebo něco trochu blíž glocku
- není ambi

U Echelonu jako pozitiva vidím:
- ambi
- subtilnější
- levnější
- asi malinko lepší výbrusy závěru, zvlášť na press check a přidávají na vzhledu víc, pokud se vám ten styl líbí

Jo a na začátku mě Ech kousal ukazováček tak, že jsem měl vždycky po hodině malý otok. Teď už v pohodě.

Kamarádovi (má Cz-75) taky vyhovovalo víc PDP, dalši názory zatím nemám :).

kopeos

Příspěvek#79 » ned 20. říj 2024, 04:34

Někdo z Ostravy kdo by ho nechal vyzkoušet ?

bigmountain

Příspěvek#80 » stř 23. říj 2024, 13:15

Tak jsem neodolal a Echelona koupil též. Vystříleno cca 700 a tu pistoli mám čím dál víc rád. Rozhodně doporučuji zkusit.

Cada

Příspěvek#81 » čtv 14. lis 2024, 00:07

Ahoj, není tu nějaký vlastník Echelona z Prahy, který by se nechal pozvat na střelnici? Rád bych si ho zkusil :)

crow75

Příspěvek#82 » pon 18. lis 2024, 17:47

IMG_0402 2.jpg
když jsou ty kolimatory ve slevě… o Víkendu jdeme vyzkoušet
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Bulls.eye

Příspěvek#83 » úte 3. pro 2024, 08:59

Taky jsen neodolal a pořídil Echelon Comp. Zatím nastříleno jen pár stovek, ale sedlo mi to moc pěkné. Spoušť z krabice velmi dobrá, jen jsem vyměnil pružinku blokace zápalniku za měkčí a odpor je pod 4lb, dráha na reset 3mm. To jsou na syrový striker spoušťák moc pěkné hodnoty. Ergonomicky se ta pistole taky povedla, jen bych oželel ambi tlačítko vypouštění zásobníku - rád si na pravé strané pistole u základny lučíku opírám ukazováček slabé ruky (délá to pak pákový efekt pro pevnější úchop), ale to tady nejde pač bych si vyhodil zásobník. Nicméně jinak mi to sedlo perfektně. Kompík taky vypadá, že něco dělá, nemusím tak drtit úchop, abych při rychlejších splitech pod 0.2s udržel bill drill v alfách. Pomáhá aji nizká osa hlavně. Celkově se to chová jako Glock, ale s lepší ergonomií (hřbety, opěrka pro palec slabé ruky), lepší spouští a hlavně modulárním gripem. Prý maji co nevidět vyjít kompaktní gripy ala Glock 19 a 15rd zásobníky. Pak to bude presně podle mého gusta.
Hlaveň se evidentně taky povedla, chválím klasické drážky misto polygonu (střílim své poplastované olovo). Presné je to taky velice, pár 5rd soustřelů na 25m jsem si dal s rozptylem cca 5 cm, ve stoje z ruky. To je na moje olšové ruce fakt dobré.
Jo a sedí to v do pouzdra pro Sig P320 (s baterkou Surefire x300 nebo aji s tim fénixem).
20241202_085633.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Desertfox83

Příspěvek#84 » úte 3. pro 2024, 09:14

Kompakt už je tu: Echelon™ 4.0C https://youtu.be/sF4HeQIP084?si=q-giZpr2GlME5lvj

Murphy

Příspěvek#85 » úte 3. pro 2024, 09:16

@Bulls.eye:
Budto neumim cist, nebo mam malou predstavivost, ale jak dostanes ukazovak slabe ruky na pravou stranu ramu v miste, kde je tlacitko vypousteni zasobniku?
Snazim se si to predstavit a ukazovak slabe mi v tu chvili zamezi dat ukazovak silne na spoust...

Desertfox83

Příspěvek#86 » úte 3. pro 2024, 09:23

Murphy

Příspěvek#87 » úte 3. pro 2024, 09:55

Dekuji.
Tak jsem si to predstavoval spravne.
Nemam tu ted nic lepsiho na otestovani, tak jsem to zkusil na Kevinovi. A nuti mne to mit mezeru mezi prostrednikem silne ruky a lucikem, coz mi neprijde ani stabilni, ani pohodlne. Budu to muset vyzkouset doma na necem vetsim...

Bulls.eye

Příspěvek#88 » úte 3. pro 2024, 17:30

Mám holt hubené a dlouhé prsty, tak mi to vychází přirozeně, takhle mám větší páku na přitlačení slabé ruky ke gripu. Větší tlak = větší součinitel tření = lepší kontrola zdvihu. Neboli čim víc proužky, tim víc adidas :)

Teď ještě jestli ten kompaktní grip bude kamarádit s fullsize vrškem, aby to dalo dokupy něco jako Glock 49 (bez mezery zespodu závěru), což je pro mě ideální konfigurace. U nošení mi neprekáží délka závěru, ale délka gripu. Nu uvidím jak kozap naskladní samostatné kompaktní gripy a vyzkouším.
Kdyby ne tak se vždycky dá zkrátit fullsize grip podle toho 15rd zásobníku.

Desertfox83

Příspěvek#89 » úte 3. pro 2024, 18:19

Jo bude, už jsem to v jednom videu viděl. Sice to přímo nestříleli ale sedělo to.

Bulls.eye

Příspěvek#90 » úte 3. pro 2024, 18:55

Je to tak, Roger Barrera to tady zkouší, vč. střelby (cca 7:30)

https://youtu.be/mRRY5mUFviw?si=N6qZK8naiPMMx6RS

Zpět na