Arex Delta Gen 2

Glock a spol.
Murphy

Příspěvek#151 » pát 25. říj 2024, 20:33

Tak to vypada, ze jsi mel pravdu.
Otisk zapalniku vznikne jen pri zmacknuti spouste.
Pri rozborce otisk nevzniknul.
I tak bych to asi radsi nezkousel s ostrym.
Ale trochu se mi ulevilo.

pemazupi

Příspěvek#152 » pát 25. říj 2024, 23:24

Součástka 48 o který mluvíš je protipádová pojistka. Blokuje úderník dokud není stisknutá spoušť. Můžeš ověřit její funkčnost tím že na sundaném závěru posuneš úderník dopředu. Pokud to nejde, je funkční. Pokud ji stiskneš směrem do závěru, půjde úderník vysunout směrem s náboji.

Murphy

Příspěvek#153 » pát 25. říj 2024, 23:47

Vim. Jen mi nejak nedoslo, ze zaucinkuje pri rozebrani nabite a natazene zbrane.

scink

Příspěvek#154 » pon 11. lis 2024, 17:14

Zdravím, vypouštění zásobníku je oboustranné z výroby nebo je potřeba nějaká úprava?

Murphy

Příspěvek#155 » pon 11. lis 2024, 17:44

Je plne oboustranne, stejne jako zachyt zaveru.
Dokonce i vyhazuje nabojnice spis nahoru nez doprava, aby levakum necvrnkaly o nos.
Rozsirene tlacitko zasobniku je ale asymetricke, co jsem cetl.

scink

Příspěvek#156 » pon 11. lis 2024, 19:29

Mám dojem, ze (jsem levák)ovládání vypouštění zásobníku drhne, když vypoustim prostrsnickem ( zleva)
tak to jde lépe. Díky za odpověď.

Murphy

Příspěvek#157 » pon 11. lis 2024, 19:44

Snazim se strilet obema a zrovna s timhle problem nemam. Levou i pravou mackam palcem.
Ale je fakt, ze to na zacatku drhlo, ze jsem si rikal, ze musim bybt uplne levy. Po par stovkach ran se vsechno hezky ochodilo a ted (necelych 1.500 ran), to beha hladce.
Jedine, co zustalo, ze udrzet zaver pri natahovani chce vyrazne vetsi stisk v prstech, nez u cehokoliv jineho, co jsem mel v ruce. Ale zase tolik toho nebylo...

Murphy

Příspěvek#158 » pon 11. lis 2024, 19:45

Jeste mne napadlo, dela to u vice zasobniku, nebo jsi testoval jen s jednim?
A kolik ma zbran nalitano?

scink

Příspěvek#159 » úte 12. lis 2024, 06:17

Dělají to všechny 4 co mám, nastřílel zatím cca 400, dám tomu čas...jde mě o to, aby pro ovládaní levou rukou nebyla potřeba nějaká úprava, díky.

Murphy

Příspěvek#160 » úte 12. lis 2024, 06:55

A naprazdno bez zasobniku dre taky?
Zkusil bych zkontrolovat s baterkou - je tam trosku videt.

Grymex

Příspěvek#161 » úte 12. lis 2024, 14:01

Zdravím chci se zeptat uvažuji o arex delta gen.2 M verzi OR. Jako prvni zbrani skrz velikost a vahu na EDC. Tak skrz cenu protoze finance jsou omezene :D. Premyslel jsem i nad g19 fn mos, ale to je o 8k drazsi sranda a to nepocitam nova miridla. Oproti arexu kde u normalni verze je treba jen investice do vetsiho vypoustaku zasobniku a nebo koupit tactical verzi. Jde mi spis o to jestli mi nekdo muze poradit, nebo ze zkusenosti rict ze arex z krabice nebudu muset nejak ubrusovat a ladit aby se dal pouzivat.
To radsi nez s prvni zbrani resit tyto problemy budu setrit :D díky

monk

Příspěvek#162 » úte 12. lis 2024, 14:10

neni potreba ze zacatku nic resit, vetsi vypoustak je lepsi konfort hlavne pro zavodeni ( nebo kurzy). v normálním používaní v podstate nevyužiješ. Urcite ber OR verzi, ja uz zbrane bez OR nekupuji, a mam na vsem reddot. Tactical, na edc neni potreba. A teck 8k kdyz das do naboju a streleckeho kurzu bude to lepsi.

Murphy

Příspěvek#163 » úte 12. lis 2024, 15:12

Grymex píše:. Jde mi spis o to jestli mi nekdo muze poradit, nebo ze zkusenosti rict ze arex z krabice nebudu muset nejak ubrusovat a ladit aby se dal pouzivat.
To radsi nez s prvni zbrani resit tyto problemy budu setrit :D díky

Nic potreba upravovat neni.
Ja prelestil par dilu podle navodu slovincu proto, ze jsem stoura.
Ani zachyt zasobniku jsem nemenil, nebylo treba
Ale je potreba prvnich par set ran trosku vic zabirat. Rozdil je ted proti stavu z krabice znacny.

Mam X a na edc mi prijde nejen vysoke, ale i dlouhe. Zatim nosim ruger klcr, coz mi prijde jako akorat ta spravna velikost, aby to nikde neprekazelo a co nejlepe se to schovalo, takze zvazuju ruger max-9.

Grymex

Příspěvek#164 » stř 13. lis 2024, 06:40

Ok, jojo o spoušti jsem četl že je potřeba něco nastřílet aby to bylo lehčí, ale já tu četl nějáký upilovávání atd. tak jsem z toho měl trochu strach. Ono jde aji o to že do toho glocku si můžu koupit časem jinou spoušť, měkči nebo naopak tvrdší vratnou pružinu, jiná mířidla... U toho arexe jsem nic takového krom klasických dílu od arexe nedohledal.

monk

Příspěvek#165 » stř 13. lis 2024, 06:54

Díly si muzes koupit u vyrobce https://www.arex-store.si/delta-gen2-parts nebo nejake lepsi https://www.arex-store.si/accessories1? ... 520product. na spouti rozhodne jnic nepiluj, jen se lestí plochy ktere se trou, pruzinky se daji taky ladit ( ja se vratil ke stock kvuli spolehlivosti)

Zpět na