Bodyguard 2.0

Glock a spol.

tomas.s

Příspěvek#1 » čtv 21. lis 2024, 15:57

Dámy a pánové, nedávno jsem objevil existenci S&W Bodyguard 2.0. Přemýšlím už delší dobu o nějakém nositelném prckovi (jako ČZ 45) a líbí se mi Ruger LCP MAX. Nicméně jsem objevil Bodyguard 2.0, ten vypadá taky super. Výhodou je, že se dá koupit i s pojistkou.

Pozn.: u zbraní bez pojistky mám rád dlouhou tvrdou DAO spoušť jako třeba CZ45. Ta pojistka by mi to kompenzovala

Nevíte zda / kdo bude dovážet? Díky

LordSalix

Příspěvek#2 » čtv 21. lis 2024, 16:38

Bodyguard 2.0 vypadá naprosto božsky a co jsem viděl recenze, tak všichni z něj byli naprosto nadšení. Malinkatá zbraň s velkou kapacitou, se kterou se prý i velmi pohodlně střílí. To třeba LCP pro mě ani náhodou nebyla. G42 jo, ale ta zase nemá kapacitu.

Gimpel

Příspěvek#3 » čtv 21. lis 2024, 17:55

Stran Bodyguard-1 jsem opakovaně slýchal, že moc často prý nestřílí. Zkušenost nemám.
Navíc četl velmi složitou technologii, jak ho vůbec odladiti.

Ano i u dvojky nabádám k velké to obezřetnosti tedy.

Nemít G43, koupím sobě G42. Střelba skoro jako z .22 LR :) :) .

Daleko

Příspěvek#4 » čtv 21. lis 2024, 20:08

Asi se z toho v naší kotlině ještě zatím nikde nedá na zkoušku picnout. Nebo jo?

Desertfox83

Příspěvek#5 » čtv 21. lis 2024, 20:59

Vzhledem k tomu, jak ho za mořem oslavují tak se bude asi prodávat dobře a tudíž je otázka, kdy budou kapacity aby se dostal i k nám. Pár problémů v testech bylo: posunuté mířidla, do některých zásobníků nešlo dostat poslední náboj, celkově vysoká tuhost všeho před ochozením (těžké natahování závěru, pojistka). Občas se ještě objevily problémy s některým střelivem (JHP) kvůli dělené rampě. Jinak mě osobně se taky dost líbí a snad dorazí v rozumném horizontu i k nám.

kolombo

Příspěvek#6 » čtv 21. lis 2024, 22:57

No, jen 6+1 a 9Br ?

Ale je fakt, že je asi opravdu maličká a lehounká.

Murphy

Příspěvek#7 » čtv 21. lis 2024, 23:51

6+1 BrC ma i Kevin (ktereho jsem si tento tyden koupil).
Jak LCP MAX, tak Bodyguard 2.0 vidim na netu minimalne 10+1

Héfaistos

Příspěvek#8 » pát 22. lis 2024, 00:28

kolombo píše:No, jen 6+1 a 9Br ?

A bavíš se o S&W Bodyguard 2.0 nebo o Glock 42? Protože Bodyguard 2.0 má 10+1. Na rozdíl od G42, který má těch 6+1...

Vzhledem k naprosto nadšeným recenzím všech guntuberů (jak už zde bylo několikrát řečeno) jsem si také začal pohrávat s myšlenkou, že bych mohl aktuální záložku (a bycicle gun) G26 vyměnit za něco placatějšího a lehčího. Ale kdy u nás bude tahle novinka k mání, to fakt netuším. Zatím není nikde ani k osahání.

CzechJoker

Příspěvek#9 » pát 22. lis 2024, 07:30

Na nadšené recenze guntuberú bych byl opatrný, nejedna zbrojovka jim určitou formou za jejich autentické nadšení platí.
Jinak SW vozí Banzai, asi bych dotaz směřoval tam. Osobně bych šel spíš cestou co nejmenší zbraně na co nejvýkonnější náboj. Vím, že u guntuberů prochází .380 určitou renezancí a nějaké nové zbraně pro tuto ráži se objevily, např. Tomcat, ale pokud bych mohl mít stejnou kapacitu u 9×19, proč jít o tolik níže... A na nošení, tzn. sebeobranu, bych chtěl něco, co je na trhu delší dobu a je to vychytané. Řešit u těchto exotických dovozů následný servis by se mi asi nechtělo, zvlášť když dodržení zákonné lhůty je často jen teoretické.

Héfaistos

Příspěvek#10 » pát 22. lis 2024, 08:31

CzechJoker píše:Na nadšené recenze guntuberú bych byl opatrný, nejedna zbrojovka jim určitou formou za jejich autentické nadšení platí...

Nevím které a jak dlouho sleduješ, ale drtivá většina těch opravdu známých by si něco takového nedovolila a klidně nemají problém ztrhat svého více méně oblíbeného výrobce, pokud se výrobek fakt nepovede nebo s ním mají nějaký problém. Navíc to nadšení je v tomto případě velmi překvapivě unisono napříč celým spektrem.

Samozřejmě, že nikdo ještě nemůže mít záznamy o dlouhodobé spolehlivosti a výdrži, když je to na trhu pár měsíců, ale prostě se zdá, že se S&W poučil z verze 1 a 2.0 je prostě vyladěná pistole. Uvidíme, až se sem začne vozit.

kolombo

Příspěvek#11 » pát 22. lis 2024, 08:39

Aha, koukám, že pod tím jménem je několik různých verzí zbraní a že relevantní jsou jen stránky výrobce.

Trochu varovné bych viděl, že google prakticky nevrací odkazy na ten model z domény .cz

Gimpel

Příspěvek#12 » pát 22. lis 2024, 10:57

Třeba Pistolník Par Excellant - Hickok45 (nebo jak se píše), je vyloženě reklamní agent místního obchodu se zbraněmi. Na vícero imperialistických webech s ,,recensemi" jsem četl, že dostávají desátek, za každou vždy skvělou zbraň, která se prodá na základě jejich odborného čti pozitivního hodnocení.
Další ,,nezávislé" weby ,,testují" jen to, co jim někdo půjčí výměnou za hezký článek. Tuba k těmto webům vždy patří.
Dnes již se toto všechno dokonce ani neutajuje.

LordSalix

Příspěvek#13 » pát 22. lis 2024, 11:49

To, že ta zbraň oproti konkurenci skoro nekope a že s tím střílí rychleji a přesněji, než s podobnou konkurencí je vidět i na tom videu a potvrzují to i obyčejní lidé v diskusích. Ti jsou z Bodyguarda 2.0 nadšení taky. Jsou z něj nadšení prostě úplně všichni :D Jediná otázka je dlouhodobá spolehlivost samozřejmě, ale to se z úvodních recenzí nedozvíme. Ale než se to dostane do ČR, tak se jich v USA prodá milion a budou na trhu rok či dva, tak už budeme vědět více.

CzechJoker

Příspěvek#14 » pát 22. lis 2024, 12:01

Netvrdím, že jsou všichni zbraňoví influenceři špatní, ale obecně jsem opatrný. Byl tu zmíněný Hickok, můžu přidat kanál MAC, Forgotten Weapons nebo TFB TV. Jako zajímavost fajn, ale obecně bych se za jejich názory neschovával. Na druhou stranu mě tyhle kanály úplně neberou, mám je v odběrech jako zajímavost. Tuzemské nesleduji vůbec.
Ať se ale vrátím k tématu - na zbraně si dělám názor, až se mi dostanou do ruky a můžu si je pořádně osahat. A to nejlépe od majitele, ne půjčovací vergly, co kolují po střelnicích a jsou spíš na ostudu.

tomas.s

Příspěvek#15 » sob 23. lis 2024, 22:37

Díky všem za odpovědi! Já pistoli moc nenosím, ale když už, tak mám rád CZ45 (jo já vím ... :lol: ) Tyhle malý pistolky jsou naprosto skvělý na nošení a když už něco pořídit, tak tohle.

Popravdě asi by mi stačil i starý LCP z bazaru, ale když už je možnost v prakticky stejných rozměrech a váze mít něco s více náboji, prakticky by to nahradilo i "velkou". 9mm Browning vzhledem k tomu, že nemám buď nic nebo 6.35 za mne dobrý upgrade ;)

Ruger LCP MAX mělo nějaké chyby ze začátku, ale už to asi vychytali. Mám úplně stejné "obavy", že ta S&W Bodyguard 2.0 ještě nebude vychytaná. Nicméně jestli se dá o zbrani říct, že je hezká, tak ten Bodyguard 2.0 se povedl 8-)

Co mi osobně vadí na Ruger LCP MAX je spoušť. Fakt bych preferoval dlouhé těžké DAO, anebo alternativně pojistku, kterou může mít Bodyguard 2.0, ale Ruger LCP MAX ne. Já vím, že mi řeknete o bezpečné manipulaci, to samo dělám, ale tyhle lehké krátké spouště (ala Glock) ve mne důvěru nevyvolávají.

Vlastně nevím, proč se DAO už moc nedělá (a pak není třeba pojistka)- Střílím (blbnu se synem) s CO2 Umarexem. Spoušť těžká a dlouhá a absolutně žádný problém ani při rychlejší "pudové" střelbě. Dá se to v pohodě nacvičit. Naopak možnost náhodného výstřelu třeba při zasouvání do pouzdra je zcela minimální.

PS: na YT (pokud kouknu) se mi líbí "schotch00", ten tam má i super video s Bodyguargem 2.0

Zpět na