CZUB Scorpion EVO 3 S1

Samonabíjecí pušky

Aritma

Příspěvek#871 » pon 11. lis 2024, 07:41

Jako to jsem rozhodoval pred měsícem. Nakonec jsem vzal dlouhou bez fejkoveho tlumiče, protoze se mi z ni lépe střílelo. Ta krátká kope o dost více. Tento týden by měla už být k vyzvednutí...snad

kosmenpupen

Příspěvek#872 » pon 11. lis 2024, 08:40

"Hugo_T" :
Krátký. + rukojeť, +pružinky spouště, +kolimátor, + nic jiného = Radost
Ať si kdo chce co chce, užívám si ho čím dál víc.

Gimpel

Příspěvek#873 » pon 11. lis 2024, 12:19

....... ,,Ať si kdo chce co chce, užívám si ho" .......

I toto považuji za zcela legitimní a dobrý přístup :) :) .
Těší mne, že stále noví nadšenci zbraňoví, odněkud vyskytují se. Vím o jednom, co ho bouchačky tankují velmi, prozatím to roků čtyřicet ;-) . Celkově však téměř od narození.

sonor

Příspěvek#874 » úte 12. lis 2024, 09:21

Zdravím. našla by se dobrá duše, která by mi vyblejskla, které části spouště mám vyleštit?
Dík.

Embory

Příspěvek#875 » sob 23. lis 2024, 19:35

sonor píše:Zdravím. našla by se dobrá duše, která by mi vyblejskla, které části spouště mám vyleštit?
Dík.

Nikomu se spoustak nechce rozebirat :-).Jestli mas novy evo,zastrilej si s originalnima pruzinkama.Hned budes vedet,ze chces sadu lehcich pruzin do spouste.Az budes rozebirat,divej se co je o sebe olestene a to vylesti.Ono az vymenis pruzinky,tak to samo o sobe bude hodne velikej rozdil.Ja osobne mam spoustak jen s lehcima pruzinkama.Lestil jsem u jinych zbrani jako treba glock ,kde je to skoro nutnost a treba P10,kde mi nesla bez odporu navlect lehci zapalnikova,tak jsem uz prelestil vsechno.Evo na bezny strileni bohate staci vymenit pruzinky a pokud chces topovku spoust,sel bych rovnou do Ascalonu pro celou spoust.

Letec 12

Příspěvek#876 » sob 23. lis 2024, 20:41

Ascalon není topovka, je to v lepším případě střední třída, z nouze ctnost, když není lepší. Pro každého není vhodný její nižší odpor, který je vhodný spíše pro sportovní speciál (0,9kg). Pojistka je mizernější než originál. Navíc, kladívko se s originální vratnou pružinou dost rychle otříská a nemusí být pak v ose. Toto a opotřebení styčných hran pak může způsobit trochu horší chod při vypouštění. Za topovku pro tuhle zbraň považuji Timney, ale ta už není v českých obchodech k dostání.

Návodů co leštit a jak vyměnit pružiny za lehčí je na YT vícero. Opravdu stačí hledat. Pokud je to problém, pak se do žádného tunění raději nepouštět.

CzechJoker

Příspěvek#877 » ned 24. lis 2024, 08:01

Ascalon ti odpor spouště nastaví na hodnotu, kterou chceš. Nemusí to být těch cca 8 N, ale klidně 20 nebo 25. Nicméně souhlasím s tím, že je to spíš na mířenku než na bojovou střelbu.

Letec 12

Příspěvek#878 » ned 24. lis 2024, 11:29

Dík za info, ale to je zřejmě po domluvě u výrobce. Nikde jinde tyto varianty ani pružiny s vyšším odpoerem nenabízí. pokud s edobře poamatuji, tak jsem s ním viděl rozhovor a říkal, že to byly starší verze, že teď má na všech 0,9kg a na krabičkách to přelepuje. Máš k tomu něco víc?

Aritma

Příspěvek#879 » ned 24. lis 2024, 13:33

Nemá někdo tip, kde koupit Strike Industries rukojeť? Buď je na objednání nebo dlouhé dodání (Brownells). Magpul mi nevyhovuje.

Embory

Příspěvek#880 » ned 24. lis 2024, 17:12

Aritma píše:Nemá někdo tip, kde koupit Strike Industries rukojeť? Buď je na objednání nebo dlouhé dodání (Brownells). Magpul mi nevyhovuje.

Dovoz jsem řešil vždy na Brownells.Trvalo jim to vždy max do 21 dni.Jen na BuckMark jim to trvá už rok :lol: .Zatím jsem ho stačil prodat.Jinak nákup nejčastěji pro Skorpíka na Ascalon,CZUB,Brownells,Gunexpert,neco jsem kupoval i na top-armyshop a samozrejme nesmím zapomenout na Habresto a sullyho zbrojnice.Prý se dá dobře nakoupit na ipscstore.com . Dej vědět jak to funguje,kdyby jsi tam objednával.Láká mě tam sposta věcí.

Aritma

Příspěvek#881 » ned 24. lis 2024, 17:27

Na ipscstore je maji take vyprodanou. Prošel jsem xxx eshopu po Evropě a buď je vyprodaná nebo neposilaji do CZ. Asi holt zkusím ten brownells.

CzechJoker

Příspěvek#882 » ned 24. lis 2024, 18:25

Letec 12 píše:Máš k tomu něco víc?

Jen to, co jsem napsal. Když jsem tam byl osobně a řešili jsme úpravy na mém Evu, tak mi říkali, že pro ně není problém odpor spouště nastavit podle požadavků zákazníka, i když továrně to mají nastaveno na málo. Bylo to minulý rok, jestli se to od té doby změnilo, tak to už jde mimo mě.

sonor

Příspěvek#883 » pon 25. lis 2024, 07:52

Embory píše:
sonor píše:Zdravím. našla by se dobrá duše, která by mi vyblejskla, které části spouště mám vyleštit?
Dík.

Nikomu se spoustak nechce rozebirat :-).Jestli mas novy evo,zastrilej si s originalnima pruzinkama.Hned budes vedet,ze chces sadu lehcich pruzin do spouste.Az budes rozebirat,divej se co je o sebe olestene a to vylesti.Ono az vymenis pruzinky,tak to samo o sobe bude hodne velikej rozdil.Ja osobne mam spoustak jen s lehcima pruzinkama.Lestil jsem u jinych zbrani jako treba glock ,kde je to skoro nutnost a treba P10,kde mi nesla bez odporu navlect lehci zapalnikova,tak jsem uz prelestil vsechno.Evo na bezny strileni bohate staci vymenit pruzinky a pokud chces topovku spoust,sel bych rovnou do Ascalonu pro celou spoust.

Pružiny jsem vyměnil a spoušť rozebral, není nijak extra složitá (nemám tyhle malé věci rád, nebo spíš ony mne). Zdrápaniny jsem vzal diamantovou pastou a je to znát.

nexros

Příspěvek#884 » stř 27. lis 2024, 19:29

Fotky leštění spouště pošlu na email, nejdou mi vložit .

sonor

Příspěvek#885 » čtv 28. lis 2024, 07:23

SZ. Dík

Zpět na