Nařízení vlády pro zákon o nakládání se zbraněmi/Střelecká příprava

Blacky

Příspěvek#1231 » úte 6. kvě 2025, 19:26

Jenze kdyby na to stát pripravenej byl, stálo by to prubezne miliony a miliardy a lidi jako tady by vladu kritizovali, ze utraci do kapes kamaradicku penize uplne zbytecne, dyk se preci nic nedeje. :)

mission

Příspěvek#1232 » úte 6. kvě 2025, 19:45

ale prdlajs, kdyby stát řídili odborníci nebo si od nich nechali poradit, tak by nikdy nepřipustili, aby se strategická odvětví privatizovala nebo outsourcovala do soukromého sektoru nebo dokonce do zahraničí (energetika, H2O, klíčový průmysl - ocel, strategické zásoby PHM,..). Tak by se choval zodpovědný hospodář a kdyby to vláda adekvátně občanům zdůvodnila, nebyl by problém. Jenže politici uvažují v horizontu následujícího volebního období a hlavním jejich motivem je urvat co se ještě dá (nakapsovat se, malá-velká domů,..) a po mě potopa. A vedou to tak všechny vlády po 1989 bez rozdílu. Pak se strašně diví, že nemáme tohle a tamto nebo že už nejsme soběstační v tomhle..samozřejmě na tom má obrovský podíl Uhnije.

cipis

Příspěvek#1233 » úte 6. kvě 2025, 20:24

Hlavně, že se desítky tisíc lidí chlubilo, jak trhlo na kupónovce. Takže je to takové tařka pokrytecké.
Stát nic neprodal, to jsme si rozebrali sami.

Petr z Braníka

Příspěvek#1234 » úte 6. kvě 2025, 20:54

Murphy píše:Nemyslim, ze za covidu stat uplne selhal. Na neco, co si nikdo neumel predstavit, nemohl dost dobre byt nikdo pripraveny.
Moc si neumim predstavit, ze by stat mohl mit pro vsechny
- zasobu rousek
- raft
- plovaci vestu
- padak
- zasobu jidla na x dni
- zasobu vody na 3x dni
- pristresi v dosahu bydliste
- protiatomovy kryt
- ...

Ono je jedno, jestli to někoho štve, nebo to lze omluvit / vysvětlit. Pro nás je hlavní, že to tak je. Že až to přijde, budu na to sám, ať už to státu odpouštím nebo ne.
A to si nemusíš umět představit, ono to tak už bylo. Stát měl pro každého plynovou masku, ve školách i v podnicích byly sklady civilní obrany a pověřená osoba.

A krom toho si myslim, ze ..... neudela bestie ze kde koho, ale spis ze vsech. Protoze v urcite fazi uz jen par filozofu se svatozari dokaze zustat na vyssi moralni urovni.

Ano, slyšel jsem zajímavou větu, že civilizaci od chaosu dělí pouhé dva obědy.

cipis

Příspěvek#1235 » úte 6. kvě 2025, 21:04

Já zase slyšel, že min. dvě další generace dokáží normálně žít na troskách těch předešlých ...

Gimpel

Příspěvek#1236 » úte 6. kvě 2025, 22:35

.................. ,,jak trhlo na kupónovce" .....................

Byť mne věc zajímala, nepotkal jsem nikoho, kdo se na kupónech obohatil. Jen deset tisíc, co jsme je tehdy prodávali.
Jinak stížnosti - mám akcie a nikdo je nechcá.
Velkoplošně však výsledky znáti nemohu.

cipis

Příspěvek#1237 » úte 6. kvě 2025, 22:37

"jen deset tisíc"
... a jsme u toho ...

DVII

Příspěvek#1238 » stř 7. kvě 2025, 03:52

Chtělo by to číslo, které by řeklo jakou celkovou hodnotu měl majetek, který do toho vstoupil. Nedá se upřít otcům této šarády, ze ji připravili tak, aby vznikl dojem, že si tu republiku rozebrali občané za tisíc korun, které zaplatili jako poplatek za účast. Ti dostali jen drobky, strategická odvětví tak nějak zůstala v rukou těch, kteří se zbavili politické odpovědnosti (a ten blekota andy to v první vlně nebyl)

CzechJoker

Příspěvek#1239 » stř 7. kvě 2025, 04:37

mission píše:ale prdlajs, kdyby stát řídili odborníci nebo si od nich nechali poradit...

Vláda odborníků je nesmysl, už to tu bylo a kromě průšvihů, účelovek a nepotismu to žádná hitparáda nebyla. Stejně jako vláda majitele Agrofertu nebo vláda plná profesorů...
Covid, a to se Andreje nezastávám, zamotal hlavu všem dokola, nebyl to pouze problém v Česku. Známí v Itálii dostali 300 euro pokutu, protože opustili dům.
Ano, byli tu odborníci typu Beran nebo Turánek, kteří byli dehonestování jinými "odborníky", jejichž rady byly špatné, ale dokázali je protlačit. Poučení z toho není, kdyby se situace opakovala, dopadlo by to stejně.
Pokud jde o strategické zásoby státu, tak 10000 roušek není mnoho, na druhou stranu nikdo nepočítal s tím, že nastane situace, kdy vláda nařídí všem občanům, aby je nosili i při souloži. Jenomže pokud bychom chtěli saturovat jenom zrbavotnictví, policii a hasiče, tak pokud budu počítat nasazení 50000 osob denně, tak při spotřebě minimálně 6 kusů na osobu si to může každý propočítat, a to se držím hodně při zemi.

Zpět na