Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- johnnyjak
Příspěvek#421 » pon 28. říj 2013, 00:41
Přátelé, protože tady nemáme téma výběru zbraně k určité disciplíně, rád bych si přečetl váš názor tady:
Hledám ideální zbraň na LOS a KVZ a možnost občasného nošení by byl vítaný bonus. V současnosti vše střílím se svým SR1911, kde možná získávám malou výhodu v dobré SA spoušti, ale zejména na dlouhých stagích jsem znevýhodněný malou kapacitou zásobníku. Taky nejsem natolik dobrý, abych s .45ACP (i když mám náboje přebité výkonově na hranici spolehlivé funkce zbraně) byl stejně rychlý, jako kolegové s 9x19. Chtěl jsem věřit tomu, že tyhle nevýhody tréningem překonám, ale soupeři se taky snaží
.
V cenové relaci kolem 20 000 mě jako ideální napadá CZ Shadow (nebo rovnou Tactical Sport). Zajímalo by mě, jestli by byl konkurenceschopný třeba vyšlechtěný G34 (konečnou cenu za tuning teď nechme stranou - náklady rozložené do delšího času tolik nebolí). V téhle úpravě by se mi líbil
.

Hledám ideální zbraň na LOS a KVZ a možnost občasného nošení by byl vítaný bonus. V současnosti vše střílím se svým SR1911, kde možná získávám malou výhodu v dobré SA spoušti, ale zejména na dlouhých stagích jsem znevýhodněný malou kapacitou zásobníku. Taky nejsem natolik dobrý, abych s .45ACP (i když mám náboje přebité výkonově na hranici spolehlivé funkce zbraně) byl stejně rychlý, jako kolegové s 9x19. Chtěl jsem věřit tomu, že tyhle nevýhody tréningem překonám, ale soupeři se taky snaží

V cenové relaci kolem 20 000 mě jako ideální napadá CZ Shadow (nebo rovnou Tactical Sport). Zajímalo by mě, jestli by byl konkurenceschopný třeba vyšlechtěný G34 (konečnou cenu za tuning teď nechme stranou - náklady rozložené do delšího času tolik nebolí). V téhle úpravě by se mi líbil

- gunslinger
- gunslinger
- johnnyjak
Příspěvek#423 » čtv 31. říj 2013, 22:51
K100 střílí pěkně kultivovaně, to je fakt. A pokud vím, na LOSech se někteří její majitelé neumísťují vůbec špatně (ale to lze říct i o Shadow a Glocích). Navíc je schválená i do IPSC production, což se v budoucnu může hodit.
Měl jsem sice představu o pistoli s 5" hlavní, ale rozhodně by byla chyba K100 ignorovat.
Měl jsem sice představu o pistoli s 5" hlavní, ale rozhodně by byla chyba K100 ignorovat.
- kuba
- Sifilis
Příspěvek#426 » čtv 7. lis 2013, 13:53
Narazil jsem na tohle vlákno až po úspěšné volbě co koupit jako svou n.1 a zjistil jsem že se mi hlavou honily naprosto stejné myšlenky jako všem co si píší o radu. Naštěstí jsem měl dost času "rozumu" na to abych věděl že toho musím ohrabat co nejvíce.
Připadal jsem si zcela jako sexuální loudil když jsem všechny kolem sebe neustále otravoval a pomazlení se s jejich láskama.
Samozřejmostí byla návštěva několika prezentací na výše zmiňovaném LEIKU a až na poslední jsem se zamiloval do GP! Sice to byl excalibur s kterým jsem přišel do kontaktu jako první,ale po dalším zkoumání a ohrabávání jsem zjistil že K100 x trim je jasnou volbou. 90% toho o čem se tu diskutuje jsem v ruce měl (střílel z toho) a nezatracoval bych snad ani jednu kromě glocků, kteří mě osobně vůbec nic neřekli. Přijdou mi naprosto sterilní. Toť ale můj názor a třeba jednou dospěju k opaku. A samo jsem se chtěl drobátko odlišovat, což GP zatím splňuje. Hnedle jak dorazí domů, nebráním se domluvě s případnými zájemci na nějakém ohmatání "střelbě" na střelnici v Plzeňském kraji. A děkuji moc všem pisatelům tohoto topicu že mě dosti utvrdili v tom že východní bratry nepodceňovat. 

- LRRTM1
Příspěvek#427 » čtv 28. lis 2013, 09:04
Zdravím starousedlíky. Jsem tu nový a rád bych, v první řadě, poděkoval za informace jak na fóru, tak na celém webu. Díky tomu jsem udělal testy na plný počet (B+E) a nepotřeboval jsem žádný kurs.
Teď jsem ve fázi, kdy mám ZP i NP a začínám přemíšlet o hromové holi, se kterou bych se naučil střílet. V tomhle bodě budu rád za každý váš názor:
- Celkem jsem si ujasnil, že nejlepší bude klasických 9mm luger
- Ještě nevím, "kde skončím", ale tak nějak tuším, že poté, co jsem zkusil nějakou akčnější střelbu, dlouho u mířené střelby nevydržím
- Nějak ale tuším, že bych u ní měl začít
- Jsem levák, tak jsem zatím omezil výběr na CZ85, nebo GP K100
A tady je má otázka: Když pominete osobní sympatie, pořídili byste si raději střílenou CZ85 za nějakých 8-9tis. nebo si koupili novou GP K100 za 12tis.? Případně máte úplně jinou radu?
Teď jsem ve fázi, kdy mám ZP i NP a začínám přemíšlet o hromové holi, se kterou bych se naučil střílet. V tomhle bodě budu rád za každý váš názor:
- Celkem jsem si ujasnil, že nejlepší bude klasických 9mm luger
- Ještě nevím, "kde skončím", ale tak nějak tuším, že poté, co jsem zkusil nějakou akčnější střelbu, dlouho u mířené střelby nevydržím
- Nějak ale tuším, že bych u ní měl začít
- Jsem levák, tak jsem zatím omezil výběr na CZ85, nebo GP K100
A tady je má otázka: Když pominete osobní sympatie, pořídili byste si raději střílenou CZ85 za nějakých 8-9tis. nebo si koupili novou GP K100 za 12tis.? Případně máte úplně jinou radu?
- Milanos
Příspěvek#428 » čtv 28. lis 2013, 09:48
Zdravím také začínám tak nevím jestly ti moc poradím.
Záleží zda chceš nějakou komisi nebo zda uplně novou zbraň.
Já chtěl každopádně novou pak ještě časem dokoupím nějakou komisi, ale pro začátek jsem chtěl novou.
Rozhodoval jsem se mezi glock 17/19 nebo cz75 P-07 DUTY na obě mi bylo řečeno že jsou dobré u DUTY první modely měly problémy s rámem ale to vyřešily.
U glocku mi říkaly že je až moc jednoduchý že by to ze začátku nemuselo být uplně to pravé.
Tak jsem zašel do obchodu obě zbraně vyzkoušel obě dobře sedly ale DUTY možná o něco lépe tak jsem šel do ní.
GP asi také nebude špatné.
Jinak příští rok má vycházet nový model DUTY je tam dost uprav psali o ní ve střelecké revue 11/2013.
Každopádně zajdi někam do krámu a všechny si vyzkoušej jak ti seděj v ruce.
Záleží zda chceš nějakou komisi nebo zda uplně novou zbraň.
Já chtěl každopádně novou pak ještě časem dokoupím nějakou komisi, ale pro začátek jsem chtěl novou.
Rozhodoval jsem se mezi glock 17/19 nebo cz75 P-07 DUTY na obě mi bylo řečeno že jsou dobré u DUTY první modely měly problémy s rámem ale to vyřešily.
U glocku mi říkaly že je až moc jednoduchý že by to ze začátku nemuselo být uplně to pravé.
Tak jsem zašel do obchodu obě zbraně vyzkoušel obě dobře sedly ale DUTY možná o něco lépe tak jsem šel do ní.
GP asi také nebude špatné.
Jinak příští rok má vycházet nový model DUTY je tam dost uprav psali o ní ve střelecké revue 11/2013.
Každopádně zajdi někam do krámu a všechny si vyzkoušej jak ti seděj v ruce.
- LRRTM1
Příspěvek#429 » čtv 28. lis 2013, 10:08
Milanos: Díky za postřehy. Jak na střelnici, tak v obchodě jsem pár kousků zkusil. Můj laický pocit je ten, že na mířenku mi sedí líp nějaký plasťák. Asi proto, že je lehčí. Třeba Glock. Naopak, na IPSC mi přijde lepší Shadow.
Co se bazaru týče, tak mi nevadí. Nepotřebuju za každou cenu něco nového. Uvažuju tak, že stejně vlastně nevím co chci, tak se mi nechce sypat spousta peněz do zbraně, která mi třeba pak nebude vyhovovat... na to asi přijdu až po pár stovkách (tisících) výstřelů.
Zatím jsem byl moudře hovořit ve dvou obchodech. Oba prodavači, nezávisle na sobě, mi říkali, že by radši brali střílenou CZ (cca. 2000 ran), než nový GP. Dodat byli schopní obě pistole. Ale jsou to informace prodejců, proto nevím, nakolik je to jejich přesvědčení a nakolik jejich snaha prodat kus s větší marží?
Co se bazaru týče, tak mi nevadí. Nepotřebuju za každou cenu něco nového. Uvažuju tak, že stejně vlastně nevím co chci, tak se mi nechce sypat spousta peněz do zbraně, která mi třeba pak nebude vyhovovat... na to asi přijdu až po pár stovkách (tisících) výstřelů.
Zatím jsem byl moudře hovořit ve dvou obchodech. Oba prodavači, nezávisle na sobě, mi říkali, že by radši brali střílenou CZ (cca. 2000 ran), než nový GP. Dodat byli schopní obě pistole. Ale jsou to informace prodejců, proto nevím, nakolik je to jejich přesvědčení a nakolik jejich snaha prodat kus s větší marží?
- LRRTM1
Příspěvek#431 » čtv 28. lis 2013, 11:14
Mobster: Jo, to je určitě pravda. Já to nenapsal celý. On se mi dostal do ruky po vyskákaný pětasedmdesátce, kde šla ztuha spoušť a pod. Oproti tomu byl Glock parádička. S odstupem času už taky nekoukám na Glocka jako na modlu.... taky jsem při prvních pokusech čtvrt hodiny usilovně mířil, než jsem vystřelil... takže se číza i dost pronesla
Teď jsem ve fázi, že pokud se naskytne nějaká pěkná komisní CZ85, tak ji vezmu. Jen ve mě pořád hlodá to, že za pár tisícikorun navíc můžu mít novej GP. A prostě mám, jako začátečník, strach brát použitou věc, protože tomu prd rozumím.

Teď jsem ve fázi, že pokud se naskytne nějaká pěkná komisní CZ85, tak ji vezmu. Jen ve mě pořád hlodá to, že za pár tisícikorun navíc můžu mít novej GP. A prostě mám, jako začátečník, strach brát použitou věc, protože tomu prd rozumím.
- tempest
Příspěvek#432 » čtv 28. lis 2013, 11:25
Psal jsi "když pomineme osobní sympatie", tak to by rozhodovala cena... Ale kdyby jen trochu ty sympatie tam byly, tak to K100 převáží. Navíc jsi zapomněl na možnosti "nová 85" - to je ptákovina a "jetá K100" - to by pro mne bylo to pravý. Mne osobně se K100 moc zamlouvá..
Prošivhl jsi o fous inzerát HABAKUKa, ten dává K100 za 9k, ale je na něm reservé.
Já jsem si k nákupu vzal "někoho" zkušenějšího, protože co je ok, co už ne, nepoznám...
PS. Stejně tohle vlákno Mod sloučí
Prošivhl jsi o fous inzerát HABAKUKa, ten dává K100 za 9k, ale je na něm reservé.
Já jsem si k nákupu vzal "někoho" zkušenějšího, protože co je ok, co už ne, nepoznám...
PS. Stejně tohle vlákno Mod sloučí
- LRRTM1
Příspěvek#433 » čtv 28. lis 2013, 11:31
tempest: Díky za odpověď. O nový 85 moc neuvažuju. Už stojí dost peněz. Pořád mám představu o ceně tak 8-12tis. K tomu to ovládání napravo (levák)... proto jsem zatím vymyslel jen tyhle dvě pistole. A k tomu jedna nová, druhá komisní. Ale třeba někoho napadne něco dalšího...
PS: ať MOD slučuje, ale měl jsem dost specifický dotaz a nikde jsem úplně podobné téma nenašel. Pokud jsem nějaké přehlídnul, tak se omlouvám. Alespoň jsem se ho snažil dát do "nekonfliktní" kategorie "off-topic"
PS: ať MOD slučuje, ale měl jsem dost specifický dotaz a nikde jsem úplně podobné téma nenašel. Pokud jsem nějaké přehlídnul, tak se omlouvám. Alespoň jsem se ho snažil dát do "nekonfliktní" kategorie "off-topic"

- LRRTM1
Příspěvek#435 » čtv 28. lis 2013, 12:37
Milanos: díky za tip. Ono to zas nějak extra nepospíchá. Do vánoc se stejně na střelnici asi nedostanu, tak spíš teď sbírám rozumy.... S tou mířenkou jsem to myslel tak, že tuším, že nevydržím. Ale proto hledám nějaký zkušenosti. Třeba že IPSC můžu zkusit i s GP, že to není úplně ztracené... a pak třeba sám uvidím, že to je už omezení a poběžím pro něco jiného. Zkrátka se mi teď nechce nacpat moc peněz do něčeho, co možná bude pro mě úplně špatně... Nebo dá někdo tip na nějaké jiné řešení pro leváka za rozumný peníz...
PS: četl jsem tu i zkušenosti jiných leváků, kteří nemají problém používat vypouštění, pojistku a záchyt zásobníku vlevo. Já to zkoušel a hlavně s tím zásobníkem mám u CZ75 docela problém...
PS: četl jsem tu i zkušenosti jiných leváků, kteří nemají problém používat vypouštění, pojistku a záchyt zásobníku vlevo. Já to zkoušel a hlavně s tím zásobníkem mám u CZ75 docela problém...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí