Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- Bohuliby
Příspěvek#481 » pát 31. led 2014, 23:04
Diskutujme a diskutujme, stejně si každý začátečník koupí, co se mu líbí a hlavně na co má peníze. Já jsem si koupil např. více než před 25 lety CZ 45 / 6,35 mm, byla to moje první zbraň a v té době jsem byl spokojen a cítil jsem se maximálně ozbrojen. Prodal jsem jí až vloni a málem jsem jí oplakal. Prostě to byly začátky a nostalgie. Naštěstí je to jako s auty, nevyhovuje a mám víc peněz, koupím něco lepšího a dražšího. Stejně je to dnes všechno o penězích.
Omlovám se, pouze mů názor !
Omlovám se, pouze mů názor !
- Shras
Příspěvek#482 » pon 24. úno 2014, 06:54
Omlouvam se za off topic.
Jako svoji prvni zbran planuju koupit pistoli v razi 22. Ale pak jsem si rikal ze by to chtelo na obcasnejsi strileni neco silnejsiho . uvazoval jsem o mosinu nebo SVS Simonov. Je vubec mozne na Prazskych a okolnich (nemam auto) strelnicich z ni strilet? Zatim jsme nasel jen Malorazky. diky Shras
Jako svoji prvni zbran planuju koupit pistoli v razi 22. Ale pak jsem si rikal ze by to chtelo na obcasnejsi strileni neco silnejsiho . uvazoval jsem o mosinu nebo SVS Simonov. Je vubec mozne na Prazskych a okolnich (nemam auto) strelnicich z ni strilet? Zatim jsme nasel jen Malorazky. diky Shras
- Matt007
Příspěvek#483 » pon 24. úno 2014, 22:57
Malorážku si jako první zbraň klidně kup, taky byla moje první, levný střílení a na naučení základních návyků stačí.Asi ale nezůstaneš jen u ní, jako většina z nás a pořídíš další kousky. Svoji Berettu 71 ale beru na střelnici pořád, je to fajn odpočinková střelba z krásné pistole s historií. S malorážkou na začátek chybu určitě neuděláš. Hlavně si kup něco spolehlivýho, ať tě potom neodradí od střílení každej pátej náboj - selhač.
- Shras
Příspěvek#484 » úte 25. úno 2014, 05:42
diky .. o uvazoval jsem o te berete71 nebo walther p22, Jako neco silnejsiho jsem uvazoval o Skorpiku nebo SA58 , ten simonov by byl v me cenove kategorii, bohuzel se mi nejak nedari najit strelnice v okoli prahy kde by se dalo strilet 7,62 x 39 . myslim ze pro zacatek budu mit problem i z 25 metry 

- fejfarz
Příspěvek#485 » úte 25. úno 2014, 06:34
No nevím kupovat malorážku jako první zbraň obvzvlášť krátkou mě přijde jako zbytečná investice. Taky jsem si jí koupil ale na soutěžích jsem pak střílel z cz 75 compaktu a zjistil jsem že pokud chci mít nějaké výsledky tak musím trénovat s pětasedmou a ne s malorážkou. Je to docela velký rozdíl. Je to sice levné střílení a dá se s ní naučit všechno co ke střelbě je potřeba ale velká ráže je pak něco jiného. Pokud se chci naučit dobře ovládat svoji zbraň tak se věnuji sušení a to mě nestojí vůbec nic a pak můžu trénovat střelbu rovnou s normální svojí zbraní a ne s malorážkou. Každá zbraň má jiný úchop a chce to trénovat s tím co pak použiji na závodech. Jinak jako relax malorážku doporučuji ale ne jako hlavní zbraň na trénink. Pokud neřešíš finance tak si jí pořiď ale já ze začátku moc peněz neměl tak více zbraní ve sbírce nepřipadalo v úvahu. Toť můj názor 

-
peter ustinov - Příspěvky: 111
- peter ustinov
Příspěvek#486 » sob 8. bře 2014, 17:48
dobry den, uvazuju o porizeni tehle zbrane http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/80 ... inco-np28/
zbrojak mam 10 roku, a nastrileno dost, ale prakticky celou dobu jenom jenom CZ 82, 75 a podobne
(krome male koketerie cca pul roku s pujcenym Glockem)
1911 se mi vzdy libila, ale je tezce mimo moje moznosti
daty(i jinde na foru) jsem nasel spoustu rozporuplnych ohlasu: ze kvalita opracovani je nanic, ale material dobry, i presne naopak, ze spoust ma 1,5 kila, ale problem napriklad se zachytem zasobniku
nekdo rika, ze 1911 jsou v .45 bytelny kus zeleza, ale musi se dolat a ze v 9 je to super, ale z blatomaterialu a dopurucuje kopie siga 226
je mi jasne, ze kus od kusu se to muze lisit, ale rad bych znal vase nazory
(jeste mozna nesouvisejici, mam strach o uchop, uz jsem mel "nejaky"klon 1911 v ruce, a sedel relativne dobre, na to, ze mam dlane jak holka, ale z jednoho zasobniku clovek nic poradne nepozna
takze prosim o jakoukoliv radu, na premysleni mam 14 dni
osobne ho straaaasne moc chci, ale bojim se, abych si prave timhle nenabehl
kdyz jsme svoji drahe koupil Berettu 71, tak se do 14 dni ukazalo cca 5 dalsich .22 za stejne lakave ceny...holt smolar
ale na berettu nereknu jedineho kriveho slova, slupne vsechno, a vsechno v cernem
zbrojak mam 10 roku, a nastrileno dost, ale prakticky celou dobu jenom jenom CZ 82, 75 a podobne
(krome male koketerie cca pul roku s pujcenym Glockem)
1911 se mi vzdy libila, ale je tezce mimo moje moznosti
daty(i jinde na foru) jsem nasel spoustu rozporuplnych ohlasu: ze kvalita opracovani je nanic, ale material dobry, i presne naopak, ze spoust ma 1,5 kila, ale problem napriklad se zachytem zasobniku
nekdo rika, ze 1911 jsou v .45 bytelny kus zeleza, ale musi se dolat a ze v 9 je to super, ale z blatomaterialu a dopurucuje kopie siga 226
je mi jasne, ze kus od kusu se to muze lisit, ale rad bych znal vase nazory
(jeste mozna nesouvisejici, mam strach o uchop, uz jsem mel "nejaky"klon 1911 v ruce, a sedel relativne dobre, na to, ze mam dlane jak holka, ale z jednoho zasobniku clovek nic poradne nepozna
takze prosim o jakoukoliv radu, na premysleni mam 14 dni
osobne ho straaaasne moc chci, ale bojim se, abych si prave timhle nenabehl
kdyz jsme svoji drahe koupil Berettu 71, tak se do 14 dni ukazalo cca 5 dalsich .22 za stejne lakave ceny...holt smolar
ale na berettu nereknu jedineho kriveho slova, slupne vsechno, a vsechno v cernem
- Ikewoo
Příspěvek#487 » sob 8. bře 2014, 18:12
neměl jsem NP28, ale jinak jsem měl 3 Norníky a vždycky relativně slušné - pokud dodržíš to, co u každé koupě (pořádná prohlídka, vůle, stav, ideálně funkce aspoň cvičným,...) tak můžeš koupit rozumný kus. Zpracování bude vždycky horší než u kvéru za 15 a víc tisíc, ale to předpokládám každý očekává.
Jestli ti sedí 1911 nebo ne, to těžko posoudí někdo jiný přes forum. Mě nesedí ale není to rukama, bylo to bobřákem, který mě skoro na každé 1911 ryje, tak jsem přestal experimentovat a šel do jiného modelu.
Norník má jednu docela dobrou výhodu oproti jiným pistolím, i když ho za měsíc prodáš, proděláš minimálně, oproti jiným...
Jestli ti sedí 1911 nebo ne, to těžko posoudí někdo jiný přes forum. Mě nesedí ale není to rukama, bylo to bobřákem, který mě skoro na každé 1911 ryje, tak jsem přestal experimentovat a šel do jiného modelu.
Norník má jednu docela dobrou výhodu oproti jiným pistolím, i když ho za měsíc prodáš, proděláš minimálně, oproti jiným...
- johnnyjak
Příspěvek#488 » sob 8. bře 2014, 19:56
Osobní zkušenosti s Norincem mám jen omezené (Olympia .22lr za ty peníze fungovala k mé spokojenosti. Zpracování nebylo nic moc a materiál asi žádná hitparáda, ale náboj .22lr zbraň moc nenamáhá).
Pozor: NP28 je kopie Pary s dvouřadým zásobníkem. Tudíž má oproti jednořadé 1911 podstatně tlustší rukojeť. Pokud máš malé ruce, asi ti to nebude vyhovovat. Na spoušť s odporem 15N bych bez tuningových dílů taky zapomněl.
PS: Podle fotek se mi vůbec nelíbí provedení spouště a děsně tlustá páčka pojistky.
Pozor: NP28 je kopie Pary s dvouřadým zásobníkem. Tudíž má oproti jednořadé 1911 podstatně tlustší rukojeť. Pokud máš malé ruce, asi ti to nebude vyhovovat. Na spoušť s odporem 15N bych bez tuningových dílů taky zapomněl.
PS: Podle fotek se mi vůbec nelíbí provedení spouště a děsně tlustá páčka pojistky.
-
- peter ustinov
- Bohuliby
-
- peter ustinov
- Carloss
Příspěvek#493 » ned 9. bře 2014, 07:44
Asi jde o to, na co tu 1911 chceš. Já jí chtěl taky, tak jí mám... Ale chtěl jsem nejklasičtější provedení, který snad existuje. Tak jsem koupil repliku - novovýrobu od autoordnance. Žádné úpravy, žádné vylepšování...
To, co je v tom bazaru vypadá dost hrozně. Pokud chceš ovšem něco na "lepší střílení", ani bych o norinku asi neuvažoval...
To, co je v tom bazaru vypadá dost hrozně. Pokud chceš ovšem něco na "lepší střílení", ani bych o norinku asi neuvažoval...
-
- peter ustinov
Příspěvek#494 » ned 9. bře 2014, 08:06
Necitujeme těsně předcházející příspěvky ! P.
definuj lepsi strileni!
chci si uzit zabavne strileni: zadnou mireknu, spise poppery, gongy atd. max nejake "zavody" s klukama ve stylu LOS
jsem velice limitovany financema, ale vetu:kdyz na to nemas, tak nestrilej, poslouchat nechci
1911 je podle me kver, co ma "dusi" neco podobneho jako treba Browning HP
radsi bych neco z tohohle:
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/28 ... 9mm-luger/
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/53 ... inco-np34/
bohuzel, v te dobe jsem o tehle strankach nemel tuseni
a sakra dlouho jsem premyslel o tomhle http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/80 ... aze-22-lr/
takze ted se bojim, ze:
ze to koupim a budu litovat, protze je to kram a za chvilku se objevi neco lepsiho
ze to nekoupim a budu litovat, protze za ty prachy je to dobrej kup
definuj lepsi strileni!
chci si uzit zabavne strileni: zadnou mireknu, spise poppery, gongy atd. max nejake "zavody" s klukama ve stylu LOS
jsem velice limitovany financema, ale vetu:kdyz na to nemas, tak nestrilej, poslouchat nechci
1911 je podle me kver, co ma "dusi" neco podobneho jako treba Browning HP
radsi bych neco z tohohle:
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/28 ... 9mm-luger/
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/53 ... inco-np34/
bohuzel, v te dobe jsem o tehle strankach nemel tuseni
a sakra dlouho jsem premyslel o tomhle http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/80 ... aze-22-lr/
takze ted se bojim, ze:
ze to koupim a budu litovat, protze je to kram a za chvilku se objevi neco lepsiho
ze to nekoupim a budu litovat, protze za ty prachy je to dobrej kup
- Carloss
Příspěvek#495 » ned 9. bře 2014, 08:21
"když na to nemáš, tak nestřílej" Ti tu nikdo neříká. Ale tak nějak koukám, že spíš než 1911 chceš prostě cokoli. O rářích ani nemluvě. Asi by to chtělo si to nejprve ujasnit. Já taky chcu jednu konkrétní pistoli, která se na "druhornym", dokonce i primárním trhu objevuje zřídka... Ale nekoupím první, co se mi namane. Tím spíš, když jsem omezen financemi, abych nelitoval, že jsem koupil krám.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí