Pouzdro na vnitřní nošení

kuba

Příspěvek#136 » ned 16. bře 2014, 23:08

jiste, pokud uchyty pouzdra jsou mimo oblast kde je zbran.. defakto vsechny kydexovy pouzdra. RHH,Huckfinn,copshop u nas, raven,lhs mimo. jde jenom o kvalitu kterou pozadujes :)

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#137 » pon 17. bře 2014, 21:39

Díky, s kydexovými pouzdry mám jen minimální zkušenosti.
V čem přesně spočívají rozdíly v kvalitě pouzder? Je to jen estetika a drobnosti zpracování, nebo i něco zásadnějšího, co ovlivňuje funkčnost?
Někde jsem zaslechl, že kydexová pouzdra oproti koženým víc rozdírají oblečení. Co je na tom pravdy?

Infidel

Příspěvek#138 » úte 18. bře 2014, 14:05

sorry za zpozdeni, ale nechodim sem denne a trochu jsem tohle tema zazdil. davam fotky s pouzdrem na opasku coz je pro tebe asi pro predstavu lepsi a z vice pohledu aby bylo videt jak moc je pouzdro od tela. tedy spise jak moc neni ;)

Sly píše:
Infidel píše:jJenze ted jsem zkusil kydex a nosim v nem denne PPQ coz je docela velka zbran a je to proste pohodlne, o zbrani temer nevim.

Nebyla by prosím prosím fotka pouzdra s i bez PPQ, případně i jak to vypadá na kalhotách. Mám také PPQ a ty vnitřní Dasty mi moc nesedí, vnější fobus je zas moc velkej. Děkuji.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

kuba

Příspěvek#139 » úte 18. bře 2014, 22:49

johnyjak:

da se skoro říct, že od těchto výrobců pouzdra fungují od všech, prostě se do nich dá zbraň ta tam drží a dá se vyndat. tím ta podobnost dost končí. Jde hlavně o detaily protože všechna pouzdra jsou z kydexu většinou dělána stejnou nebo podobnou technologii, tak je o detailech:

opracování- pokud to někteří výrobci jen tak ořežou nožem (ano i to jsem viděl) tak to vypadá blbě někomu to možná nevadí ale pokud jsou na pouzdru ostré hrany tak to může být jednak nepohodlné a jednak to může ničit oblečení.

velikost - nezdá se to ale někteří dělají hrozné placky.

použité úchyty - jde o to že kydex je sice výbornej plast na pouzdro samotné, ale na tak malé ploše má prostě moc malou pevnost a tuhost. může se to zlepšit použitím silnějšího kydexu, ale ze zkušenosti od lidí co s postolí pracují defakto každý den, i ty někdy prasknou. Nejlépe jak používá RHH nebo RAVEN prostě jiný materiál, kov nebo plast na to určený.

použité šrouby - nezdá se to ale je to vcelku důležité, pokud mají šrouby ostré hrany - ničí oblečení, zvlášťě v zimě je to dost vidět na podšívkách.

takže ano pouzdro za 900kč kydexové co se tu třeba v čechách nabízí tak funguje, ale hitparáda to pro člověka co to che nosit každý den a používat to úplně není. Pokud to má člověk na střelnici na chvíli tak to stačí.

zas na druhou stranu rozdíl oproti sice trochu dražším firmám není tak velký na to aby bylo nutné hledat to nejlevnější.

Infidel

Příspěvek#140 » stř 19. bře 2014, 23:01

Vicemene bych s Kubou souhlasil az na jedno. 15 let jsem nosil, nekdy denne, nekdy jen prilezitostne kozena pouzdra. zastaval jsem nazor ze kuze se prizpusobi jak zbrani tak telu a narozdil od textilnich pouzder je i dostatecne tuha, odolna apod.
No a pak jsem zkusil jednou kydex a ejhle, najednou v tom bylo velmi komfortni nosit vetsi (tezsi) pistoli po cely den, jezdit s ni v aute, nesundavat ji v praci apod. Takze podle me se to da nosit cely den a to i velmi komfortne. A to jsem pul roku predtim koupil subkompakt Kahr protoze se mi nechtela nosit vetsi bouchacka denne. Ale ted to jde. Porizuji ted kydex i pro G26 a bude nasledovat i pro Kahr.

kuba

Příspěvek#141 » čtv 20. bře 2014, 11:19

ja sem nekde psal neco o kuzi a textilnich pouzdrech?

Infidel

Příspěvek#142 » čtv 20. bře 2014, 22:37

Ja pisu viz dole, a to blablabla je jen vlozeny odstavec predtim, s cim s tebou nesouhlasim. A v tom odstavci rozvadim jaky byl muj pristup k pouzdru pro celodenni noseni. tedy kuze a nic nez kuze. Mel jsem neduveru k necemu jinemu. A i pres to jsem vzal kydex na milost a jsem s tim spokojen mnohem vic nez s jinym materialem.
To jestli pises nebo ne o kuzi nebo textilu je irelevantni.

Předmět: Výběr pouzdra pro skryté nošení - na co se zaměřit?

Infidel píše:Vicemene bych s Kubou souhlasil az na jedno.
......blablabla.........
Takze podle me se to da nosit cely den a to i velmi komfortne. A to jsem pul roku predtim koupil subkompakt Kahr protoze se mi nechtela nosit vetsi bouchacka denne. Ale ted to jde. Porizuji ted kydex i pro G26 a bude nasledovat i pro Kahr.

kuba

Příspěvek#143 » pát 21. bře 2014, 00:11

a v cem tedy neslouhasis?

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#144 » pát 21. bře 2014, 23:35

Teď jsem se díval a při rozdílu v ceně asi 200,- se mi opravdu nevyplatí šetřit. Na první pohled jsem si myslel, že ceny jsou rozdílnější, ale když si člověk navybírá sweat guard, sklon atp... U mě to vyhraje Huck Finn.
Jaké provedení tedy pro malý Walther PPS pořídit? Předpokládám, že jej budu nosit zhruba na čtyřech hodinách, ale možná časem změním názor. Další požadavek je rozumné pohodlí i při jízdě v autě. Přemýšlím, jak velký sklon bude ideální. Pokud jsem to dobře pochopil - větší sklon = lepší skrytí, menší sklon = rychlejší tasení. Je to správně? Otázka zní, jak velký vliv to bude mít u zbraně velikosti PPS.

Infidel

Příspěvek#145 » ned 23. bře 2014, 00:17

nerekl bych nutne ze vetsi sklon znamena vetsi skryti. zalezi jak moc je zbran vysoka (delka pazby). U delsi pazby ti sklon trochu pomuze schovat bouli na obleceni co dela konec pazby, ale u kratke (G26) je to jedno. Taseni je spise o tom jak moc to nadrilujes. Tam se da nahonit opravdu hodne.
A jake ma Huckfinn dodaci lhuty? Drive to byly tydny a tydny, ale nevim jak je to ted.

Ten sweetguard bych fakt doporucoval. Je to oprvadu dobra ficurka pro komfort. Ja uz bez toho pouzdro nechci.

tuile

Příspěvek#146 » ned 23. bře 2014, 00:21

mam CZ75 - r.v. 1991.
rada bych si poridila kydexovy pouzdro, ale tyto sou bezne k dostani jenom na novejsi verzi s hranatym lucikem.
ja mam lucik na cezete kulatej
Obrázek

nejaky tipy kde koupit? a jestli to vubec lze sehnat?

diky za napady

Infidel

Příspěvek#147 » ned 23. bře 2014, 09:03

Vetsina vyrobcu ti to udela na miru, ale musi jim zbran pujcit. napriklad COP tohle umoznuje.
A zkousela jsi do toho typu pro hranary lucik? Treba by to nemuselo vadit, pokud je hranaty lucik rozmerove vetsi nez kulaty.

tuile

Příspěvek#148 » ned 23. bře 2014, 18:33

do pouzdra na hranatej lucik se nevejde,to sem zkousela.

o vyrobe na miru vim, je to asi nejzazsi varianta, pac to neni uplne nejlevnejsi.

doufam, ze to treba nekdy nekdo vyrobil pro stary policajtsky zbrane a ted se toho vali prebytky v zapadlym armyshopu :)

Infidel

Příspěvek#149 » ned 23. bře 2014, 21:17

Z kydexu těžko bude něco v armyshopech jako přebytky. Je to poměrně mladá technologie.
Výrobci je jedno co dá do lisu. Jestli vyrobené/koupené kopyto nebo tvou zbraň. Není důvod aby to bylo dražší. Výrobní postup je pořád stejný a nijak ho to neprodrazuje. Jedinou nevýhodou je, že tam musíš donést fyzicky tvou zbraň. Já takhle musel dodat svoje ppq protože to neměli podle čeho udělat.

Serz

Příspěvek#150 » pon 7. dub 2014, 20:50

nemate nekdo zkusenost s timhle?
http://www.police-shop.cz/pouzdro-vnitrni-iwb

Zpět na