střelivo celoplášť x olovo



peru
Příspěvky: 17

Příspěvek#16 » pát 10. říj 2014, 12:37

Čau, SP-ty bych nosil v pistoli na obranu budou mít určitě lepší zastavovací účinek.
NONTOX-téměř nešpiní a SUBSONIC toliko nekope a dělá hezké díry do terče.
Všechny tři druhy jsem testoval na střelnici a můžu za sebe říci že se se mi s nima trefovalo přesněji než s přebíjenýma Alsa pro.
Mám pocit,ale musím si to ještě ověřit že Alsa nějak ten terč rvala, díra po střele vypadala jako bych tam pustil dvě kule vedle sebe.
Všechny ty tři druhy výše od SB dělaly krásné průstřely. Střílel jsem to teď poprvé takže je to takový můj první dojem,jsem ještě zelenáč. :)

Uživatelský avatar
Rough boy
Příspěvky: 1160

Příspěvek#17 » čtv 13. lis 2014, 13:24

Čistě praktický dotaz - chci na střelnici zkušebně vystřelit cca 10-20 nábojů s olověnou střelou. Žádný teflon, čistě olovo. Pak bych ale chtěl dál střílet celoplášť. Bude stačit, když po tom olovu několikanásobně protáhnu lauf hadem, nebo raději nechat olovo nakonec? A jak to třeba řešíte, když odcházíte ze střelnice a chcete si při odchodu naládovat kvér celopláštěm pro nošení? Nebo se v těchto případech nosí druhý kvér jen pro olovo? Nemám s tím pražádnou zkušenost a bambitku mám zatím jen jednu. Díky

Uživatelský avatar
ladaj
Příspěvky: 588
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#18 » čtv 13. lis 2014, 13:52

Osobně bych to protáhl, mrknul do hlavně. Ani čisté olovo by to nemělo zahnojit po 20 ranách tak, aby bylo třeba nasazovat těžší prostřeky (tvrdé kartáče nebo šťárat drátem ;-)). Po střelbě olovem nabíjím na cestu olovo. Ostatně veškeré patrony, co přebíjím olovem, jsou bez problémů nositelné, tj spolehlivé, dostatečně výkonné a "normální" tvary střel. Případně jen zkontroluj dolisování zápalek.

Uživatelský avatar
Rough boy
Příspěvky: 1160

Příspěvek#19 » čtv 13. lis 2014, 18:45

Ok, mrknu na to, dík ;)



mobil-man
Příspěvky: 844

Příspěvek#20 » čtv 13. lis 2014, 22:44

peru píše:Čau, SP-ty bych nosil v pistoli na obranu budou mít určitě lepší zastavovací účinek.
NONTOX-téměř nešpiní a SUBSONIC toliko nekope a dělá hezké díry do terče.
Všechny tři druhy jsem testoval na střelnici a můžu za sebe říci že se se mi s nima trefovalo přesněji než s přebíjenýma Alsa pro.

SP jsou dle tabulek nejsilnější, ale zastavovací účinek je spekulativní... spíš dojde k prostřelení. Poloplášť se prakticky nedeformuje výrazněji než FMJ. Výhoda může být při odrazech, olověná spička by nemusela mít tendenci se odrážet jako FMJ.
Subsonic jsou přesný a mají příjemný zpětný ráz, na nošení bych řekl vhodnější, než poloplášť.



Bohuliby
Příspěvky: 2180

Příspěvek#21 » pát 14. lis 2014, 01:00

Co se týče olověných střel, je to subjektivní názor.
Sám jsem před časem hodně střílel olověné z revolveru SW a dost to zasíralo hlaveň a tudíž, bylo třeba opravdu hodně čistit. Je zvláštní, že jsem střílel ještě stejně z revolveru Rossi, ale tam jsem měl velkou pracnost hlaveň pořádně vypucovat, možná, že to je jen můj laický názor, alespoň, tak jsem to vnímal.
Nestřílím zase tolik, a tak olověné střely nepoužívám, ani nepřebíjím.
Možná jednou svůj názor přehodnotím !

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 hostů