Kde nelze nosit zbraň

cipis

Příspěvek#256 » pon 29. čer 2015, 11:58

Ehm, to jsem mu už opravoval pár příspěvků výše a uznal, že to tak je ...

Carloss

Příspěvek#257 » pon 29. čer 2015, 12:19

Ehm... šimsemsi... :-) To bylo na Marcurbu... :-)

pelanj

Příspěvek#258 » pon 29. čer 2015, 12:23

Nechci vyvolávat nějakou zbytečnou debatu - ale když nesu zbraň z místa A do místa B, tak je to účel přepravy z místa na místo. V zákoně není (nebo je?) řečeno, že ta přeprava musí mít účel. Účelem je samotná přeprava.

cipis

Příspěvek#259 » pon 29. čer 2015, 12:25

No to se stává, když se napíší příspěvky tařka zaráz :)

Jinak k tomu účelu přepravy z místa na místo - samozřejmě, že se teoreticky nabízí možnost to akorát přepravovat z domu na střelnici a zpět, ale jednak není nikde napsané, že musím mít uschováno doma a druhak není nikde uvedené, který účel je tím správným. Ostatně jsme zase zpátky u disponování s majetkem, takže nejenže si můžu říct, jak mi budou u mě doma nosit/držet ostatní lidi zbraně, tak si taky můžu přepravovat co chci kam chci. Ehm, samozřejmě v rámci předpisů (třeba hořlaviny atd.), ale to tu máme taktéž specifikováno - nenabito, v uzavřeném obalu :)

Edit: souhlas s kolegou výše

Carloss

Příspěvek#260 » pon 29. čer 2015, 12:31

Neviděl bych to jako zbytečné... Přeprava z místa A do místa B je vpořádku. Ale pokud zbraň nosím, tak za účelem osobní obrany. Takovou sk. ZP mám a za tím účelem jsem povolení nosit dostal. Nejsem si jist, jestli je zrovna košer takto ten zákon obcházet. Ona by ta místa A a B musely mít taky nějaký ten účel se střelnou související. Asi není optimální je narvat do jednoho objektu, navíc naprosto nesouvisejícího se střelbou (jako jsou teba objekty zaměstnavatele). Pokud tedy nejde třeba o střelnici, nebo jiný objekt se střelbou související. Dále by bylo zajímavé, jestli by se za přepravu dala považovat přeprava z místa A do místa A... :-D Tam by se dalo namítnout, že zde přeprava není nezbytně nutná. Asi by muselo pořád jít věcně o dvě přepravy, tedy A - B - A...

Ufff... to jsouu ale blbé konstrukce... No... leč z právním řádu se dá vymyslet ledasco, žejo... ;-)

Carloss

Příspěvek#261 » pon 29. čer 2015, 12:34

cipis píše:No to se stává, když se napíší příspěvky tařka zaráz :)

Jinak k tomu účelu přepravy z místa na místo - samozřejmě, že se teoreticky nabízí možnost to akorát přepravovat z domu na střelnici a zpět, ale jednak není nikde napsané, že musím mít uschováno doma a druhak není nikde uvedené, který účel je tím správným. Ostatně jsme zase zpátky u disponování s majetkem, takže nejenže si můžu říct, jak mi budou u mě doma nosit/držet ostatní lidi zbraně, tak si taky můžu přepravovat co chci kam chci. Ehm, samozřejmě v rámci předpisů (třeba hořlaviny atd.), ale to tu máme taktéž specifikováno - nenabito, v uzavřeném obalu :)

Edit: souhlas s kolegou výše

Nemyslím, že by to muselo být nutně jen z domu na střelnici a zpět... Ono je to nakonec úplně fuk, odkud kam... Ale asi... jak jsem napsal... Klidně mezi střelnicema, nebo mezi klubama, nebo mezi hopsodama... Hlavně by start, cíl a místo "režimu držení" za účelem přepravy, nemělo být jedno a totéž. To by se ten účel poněkud vytratil.

cipis

Příspěvek#262 » pon 29. čer 2015, 12:55

Ale přeprava není specifikovaná, kde má začínat a končit. Je tam jen z místa na místo. Když to vezmeš ad absurdum doslova, tak je to právě přeprava A - A, protože je tam "z místa na místo". Není tam z jednoho místa na druhé :D Taktéž není nikde napsáno, že má být ten účel smysluplný. Je to můj majetek, klidně to můžu stěhovat z šuplíku do šuplíku, z batohu do batohu, atd. Nebo také můžeš přepravovat od vchodu k východu, když je někde zakázané nošení.

jamira

Příspěvek#263 » pon 29. čer 2015, 18:39

Já osobně bych to uzavřel asi tak, že v dnešní době a tím myslím opravdu v nynější aktuální situaci, kdy opravdu nevíte dne ani hodiny, kdy se budete muset bránit/budete muset bránit své nejbližší proti invazi černých kobylek nebo IS pomatenců, noste vždy a všude, kde to jen jde, mějte minimálně jeden plný záložní zásobník nebo speedloader navíc s sebou, mějte oči na stopkách a "čtěte" situaci v okolí, předvídejte. Dál není o čem diskutovat
p.s.: je jasné, že proti sebevražednému bombovému atentátníkovi nemá člověk šanci, pokud ten se odpálí nečekaně, bez předchozích známek úmyslu... :evil:

Carloss

Příspěvek#264 » pon 29. čer 2015, 18:50

No... tak tos nám teda poradil... Navíc OT...

Ale aby přeprava byla přepravou, z podstaty věci, musí být nejméně jeden bod B mezi A... Jinak by nešlo o přepravu, ale imitaci přebravy a to by bylo obcházení zákona... ;-)

blablabla...

Marcurba

Příspěvek#265 » pon 29. čer 2015, 21:21

Carloss...pokud jdu k popelnicim, mam hned bod B :)...preprava nemusi nutne znamenat vylozeni/pouziti nakladu na nejakem urcitem miste. Pokud se projdu kolem baraku z bodu A zpet do bodu A, taky prepravuji, protoze mam urcity naklad, samozrejme pokud nenosim :)

Carloss

Příspěvek#266 » pon 29. čer 2015, 22:19

A to je to obcházení. Baráku, nebo zákona, vyjde to nastejno, ptz k přepravě nedošlo. Přeprava je opravdu myšlena z A do B.

HonzaLBC

Příspěvek#267 » pon 29. čer 2015, 23:09

Když budu přepravovat zbraň z domova (A) do práce (B), abych jí v práci ukázal kolegovi a potom jí z práce (B) budu přepravovat domů (A), tak je to ukázková přeprava a ani u toho nemusí být místo A nebo B střelnice.

HonzaLBC

Příspěvek#268 » pon 29. čer 2015, 23:14

Carloss píše:Ovšem stále by bylo zajímavé, jak nosíte kufřík s pistolí stále u sebe, kvůlivá dalším okolnostem, které vyžaduje ZoZ.

Jen malá technická, na držení není potřeba sebou tahat kufřík v ruce, stejnou práci odvede ledvinka u pasu (uzavřený obal).

Bohuliby

Příspěvek#269 » pon 29. čer 2015, 23:17

Zákon je zákon a toto vymýšlení přepravy opravdu nemá žádnou cenu, stejně si to všichní nosí kam chtějí, co kdyby se náhodou cestou od někad zastavili na střelnici !
Omlouvám se, pouze můj názor, ale pro mě zbytečná diskuze.

pelanj

Příspěvek#270 » pon 29. čer 2015, 23:43

Jen bych připomněl, že co není zákonem zakázáno, je povoleno (pro úředníky a státní moc obecně to platí opačně).

Ještě bych se zeptal, Bohulibý, proč se v každém příspěvku omlouváš za svůj názor? Klidně do SZ. Dík.

Zpět na