Od jakého množství nábojů se vyplatí přebíjet + vhodný lis
- pajapety
Příspěvek#46 » pon 7. bře 2016, 08:22
Jeste bych se te, Kolombo, zeptal: ty tomu "naboji na netu za 4Kc" natolik veris, ze si ho hodlas cpat do zbrane? Jednim z dulezitych faktoru, proc prebijim je ten, ze si dokazu plne ohlidat kvalitu vysledneho naboje. A ted nemam na mysli ani tak presnost, ale spise spolehlivost. Jo a s tim casem bych to nevidel tak tragicky. Prebijim doma, vetsinou u nejakeho filmu, na ktery pritelkyne kouka a ja mezitim vyrabim naboje...
- MM
Příspěvek#47 » pon 7. bře 2016, 08:22
Strely (olovo) sa daju zohnat aj za 1.54 CZK - staci pogooglovat. Ak si zoberies ze v obchode byvaju tovarne lugre bezne po 5 CZK ... mas to tam. Ked robis diery do papiera, nie je nutne pouzivat FMJ. Ale myslim ze k cene uz bolo asi povedane vsetko - uz je to len o tom co kto vidi ako 'rentabilne' ci uz z hladiska ceny alebo casu.
BTW: Ja som zacal 9mm Luger prebijat az teraz - rok po tom co revolverove naboje. A to az ked zacal intenzivnejsie strielat najstarsi syn. Dovtedy mi ta krabicka deviatok popri 500-700 revolverovych nabojoch do mesiaca za to nestala.
EDIT: Ako pise Chip - ja som bral ceny komponent bezne dostupne pre kazdeho na sieti. Pre 'insiderov' to je samozrejme ine .
BTW: Ja som zacal 9mm Luger prebijat az teraz - rok po tom co revolverove naboje. A to az ked zacal intenzivnejsie strielat najstarsi syn. Dovtedy mi ta krabicka deviatok popri 500-700 revolverovych nabojoch do mesiaca za to nestala.
EDIT: Ako pise Chip - ja som bral ceny komponent bezne dostupne pre kazdeho na sieti. Pre 'insiderov' to je samozrejme ine .
- j.v.
Příspěvek#48 » pon 7. bře 2016, 10:24
Pokud by šel někdo opravdu hodně po ceně, dá se Luger postavit i z běžně dostupných komponent bez konexí za 2.10 - 2.20Kč. Olověné střely od Sopra (1.20/ks), prach z Limitu (1320/kg), nábojnice ze střelnice. Výsledný náboj sice není krásný a pistoli dokáže zaprasit důkladně, ale jak říkám - pokud jde někdo po ceně... Rovně lítat bude.
- ladaj
Příspěvek#49 » pon 7. bře 2016, 11:27
Spíš než konexe se pro dobrou cenu hodí odběr ve velkém Limitové střely bývaly 1.20 železné, 1.40 barevné, doprava od 5000 zdarma *) Každopádně do 200 patron/měs je nesmysl přebíjet luger.
---
*) Mně střely z Luhačovic do Zlína (20km) přivezl majitel po několika týdnech cestou na hokej. Jestli doručování stylem "až budu mít cestu kolem" funguje i do vzdálenějších oblastí, tak to musí být zajímavé
---
*) Mně střely z Luhačovic do Zlína (20km) přivezl majitel po několika týdnech cestou na hokej. Jestli doručování stylem "až budu mít cestu kolem" funguje i do vzdálenějších oblastí, tak to musí být zajímavé
- tslaby
Příspěvek#50 » pon 7. bře 2016, 14:44
Já tedy nevím, ale čas se do toho podle mě počítat nemůže, člověk to dělá pro sebe. Já vystřílím přibližně 5000 nábojů za rok, měsíčně mezi 400 a 500 ranami. Náboj postavím přibližně za 2,5,-. 1,5 Kč poplast. střela 128gr, 0,55 Kč zapalka SB, prach 0,4 - 0,5 Kč Ba9. To znamená 50% úspora oproti továrně. Přebíjení mi zabere asi 1,5 hodiny týdně, holt místo sezení u televize, kde stejně není nic kloudného, si u filmu nebo hudby v pohodě připravím zásobu na daný týden. Hlavně je to pro mě ale zábava, mohu si náboj upravit pro ten daný účel, nebo pro tu danou zbraň. Přebíjím zatím pouze 9L.
- Sam Jr.
Příspěvek#51 » úte 8. bře 2016, 15:08
já sem šel po 2 letech přebíjení 9mm luger i do lití vlastních střel, je to sice větší investice, zabere to hodně času, ale baví mě to a je to pro mě hlavně s ohledem na moji práci u PC super relax. Podařilo se mě nasyslit olovo asi na 60tis střel - takže já budu střílet dalších 15let za 1Kč nebo teda za 1,50 když tam rozpočítám pořizovací cenu přebíjecího lisu, pícky, kleští i kalibračního lisu. Baví mě i přebírat nábojnice po vyprání a třídit je podle výrobců prostě mě baví okolo střílení úplně všechno, snad i čištění
Další věc je nezávislost na nabídce a jejich výpadcích v místních kšeftech
Další věc je nezávislost na nabídce a jejich výpadcích v místních kšeftech
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva