Výběr přebíjecího lisu
- honzazd
Příspěvek#226 » čtv 7. dub 2016, 15:26
jelikož čekání na dillona nevydržím, chci koupit ten ,,c" lis od lee ten model 2016, kde se dají vyměnit ty vložky, předpokládám že sešteluju matrice a potom jen měním. Martrice potom upotřebím do dillona a tento lis na kalibrace střel (do budoucna chci zkusit odlévat). Jde o to jestli se dá tímto lisem udělat nějaky kvalitní náboj.
- sharkcom
Příspěvek#228 » čtv 7. dub 2016, 15:47
Koupil jsem si ho na začátek s tím, že ho nechám na kalibraci a nevidím v něm u lugra žádný problém. Asi 1500 nábojů bez jedinýho problému. 4 dílné matrice. Délka nábojů sedí přesně. Náboje žehlím, žádné coca- coly. Střely odlévané a poměděné domácí výroby. Takže asi záleží jak na co.
- honzazd
- ladaj
Příspěvek#233 » pát 8. dub 2016, 13:28
Kladivoun je kuriozita do sbírky... Pokud jendooperák, tak O - jak píše peggy. Mně třeba i ty kalibrační síly u 300gr "válců" do 44mag vychází u některých dost velké, takže jsem, bral (s vědomím značné rezervy) dokonce litinové Ó... v případě války na tom půjde přebíjet i 50BMG do kulometu 
K tomu C: AL turret je na tom se souosotí a vůlemi také špatně... ona má nábojnice takový vakl v shellholderu, že jím tu chybějící souosost dorovná - pokud jde o pistolové patrony na kropení.

K tomu C: AL turret je na tom se souosotí a vůlemi také špatně... ona má nábojnice takový vakl v shellholderu, že jím tu chybějící souosost dorovná - pokud jde o pistolové patrony na kropení.
- honzazd
Příspěvek#234 » pát 8. dub 2016, 20:19
Máte pravdu. Hlavně jsem to počítal a byl bych tam se vším stejně za 6k. Nejhorší je že to nevydržím, tak asi půjdu do lee clas.turet nebo loadmaster. Prohlídl a pročetl jsem hodně a zjistil jsem, že i lee po dobrý úpravě a velkým seřízením udělá taky dobrý náboj. Na moji spotřebu to bude stačit. Dillon je sice krásná hračka ale nemůžu čekat
.Taky nechci udělat 500ks za hodinu ale chci si hrát a štelovat
Tak doufám že mi pomůžete
a nějaké návrhy jestli lee turet nebo loadmaster (loadmaster se mě hodně zamlouvá).Už mám plán na výrobu automatického podavače nábojnic
Omluvte chyby píšu z telefonu.

Omluvte chyby píšu z telefonu.
- MM
Příspěvek#235 » pát 8. dub 2016, 20:33
Mam (zatial prvy a posledny) Lee Turret Classic a spokojnost. Samozrejme si viem predstavit X veci lepsie ... ale na moju potrebu je to uplne v poriadku. Pistolove a revolverove naboje - 9mm Luger - .38/.357, .45LC ... vsetko v pohode - akurat som ho musel dat na pevnejsi stol. Paradoxne najvacsi pozor musim dat na 9mm nabojnice - aby mi drzali dobre v shellholderi. Prebitych cez 5000 nabojov.
Este som vyhodil 'indexing' rod - aby to bolo tichsie ked nad tym vecer sedim a otacam si matrice rucne.
Este som vyhodil 'indexing' rod - aby to bolo tichsie ked nad tym vecer sedim a otacam si matrice rucne.
- 4mike
- 4mike
Příspěvek#240 » stř 13. dub 2016, 07:00
nesedím u lisu, tak to zkusím po paměti, třeba nic neopomenu 
1/ vytáhneš zajištovací kolíky , vysadíš táhlo prachovače, povolíš dva imbusy, co drží prachovač na matrici
sundáš prachovač, vyměníš hlavu a nasadíš jej - cca 3-5min
jak dlouho sebere nastavení navážky neodhadnu, řešil bych to výměnou šuplete prachovače za jiný, už nastavený pak to bude asi 2-3 min i s vysypáním a naplněním prachovače
2/ přizvedneš páku, povolíš aretační červík a vyšroubuješ shell holder
vyměníš zašroubuješ a zajistíš cca 5 min
3/ vyměníš barevný vložky v podávání hilzen (popř talíř v casefeederu) a kolejnici u shell holderu cca 2 min
při změně zápalek LP/SP
4/ vyměníš komplet podávání zápalek cca 2-3 min (dva imbus šroubky)
nebo měníš kotouček a Al vložnou trubku, což je náročnější na čas - dejme tomu +5min
5/ vyměníš sestavu pístku lisujícího zápalky 5 min (je k tomu mizerný přístup)

1/ vytáhneš zajištovací kolíky , vysadíš táhlo prachovače, povolíš dva imbusy, co drží prachovač na matrici
sundáš prachovač, vyměníš hlavu a nasadíš jej - cca 3-5min
jak dlouho sebere nastavení navážky neodhadnu, řešil bych to výměnou šuplete prachovače za jiný, už nastavený pak to bude asi 2-3 min i s vysypáním a naplněním prachovače
2/ přizvedneš páku, povolíš aretační červík a vyšroubuješ shell holder
vyměníš zašroubuješ a zajistíš cca 5 min
3/ vyměníš barevný vložky v podávání hilzen (popř talíř v casefeederu) a kolejnici u shell holderu cca 2 min
při změně zápalek LP/SP
4/ vyměníš komplet podávání zápalek cca 2-3 min (dva imbus šroubky)
nebo měníš kotouček a Al vložnou trubku, což je náročnější na čas - dejme tomu +5min
5/ vyměníš sestavu pístku lisujícího zápalky 5 min (je k tomu mizerný přístup)
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí