Ideální ráže malého revolveru
Krátké vícehlavňové zbraně
- Linux
Příspěvek#46 » pon 25. dub 2016, 12:50
Rád bych znovu oživil tuto zajímavou debatu. Rád bych si koupil nějaký revolver na nošení, ale stále nejsem rozhodnutý, k jaké ráži bych se měl ubrat.
Určitě bych chtěl dvoupalec v nerezovém, nebo chrom provedení. Mám dva kandidáty - Taurus 85 UL v ráži 38 Speciál, nebo Alfa steel v ráži 357 Magnum. Alfa má tu výhodu, že i z ní mohu v případě potřeby střílet obě ráže. Ale, má vůbec vzhledem k délce hlavně ráže 357 smysl? Bude to hodně divoké při střelbě atd...
Pro Tauruse zase hraje velkou roli hmotnost... Ale co životnost? Z revolveru bych v rámci tréninku střílel cca. 200 nábojů měsíčně.
Jaký byste po svých zkušenostech preferovali vy?
Určitě bych chtěl dvoupalec v nerezovém, nebo chrom provedení. Mám dva kandidáty - Taurus 85 UL v ráži 38 Speciál, nebo Alfa steel v ráži 357 Magnum. Alfa má tu výhodu, že i z ní mohu v případě potřeby střílet obě ráže. Ale, má vůbec vzhledem k délce hlavně ráže 357 smysl? Bude to hodně divoké při střelbě atd...
Pro Tauruse zase hraje velkou roli hmotnost... Ale co životnost? Z revolveru bych v rámci tréninku střílel cca. 200 nábojů měsíčně.
Jaký byste po svých zkušenostech preferovali vy?
- Blacky
Příspěvek#47 » pon 25. dub 2016, 13:21
Mnoo já zatím de-fakto bez zkušeností (z půjčeného tauruse sem střelil 5 ran a dřív ze služebního SW od taty asi 200), ale po delším přemýšlení a radách tady, sem zvolil tauruse 85UL v .38 sp. Už je na cestě. Je to nejběžnější ráže, cenově přiměřená, výkon dostačující.
Jinak sem ještě řešil Ruger. LCR, nebo LCRx. Bez kohoutový sem vyloučil, kvůli absenci DA řežimu a nakonec celý ruger kvůli vzhledu. Ráži ale jednoznačně .38 sp.
Jinak sem ještě řešil Ruger. LCR, nebo LCRx. Bez kohoutový sem vyloučil, kvůli absenci DA řežimu a nakonec celý ruger kvůli vzhledu. Ráži ale jednoznačně .38 sp.
- MM
Příspěvek#48 » pon 25. dub 2016, 13:42
Taurusy sa mi vizualne pacili do chvile kym som ich par nezobral do ruk. Nechcem tomu krivdit, ale prevedenie vo mne extremnu doveru v trvanlivost nevzbudilo - konkretne u 85ky by som sa pravidelneho strielania bal. Ak sem niekto hodi svoje dlhodobe skusenosti a co z toho vystrielal, tiez sa rad poucim. Ale asi by som radsej zobral tu Alfu. Inak v BVS maju teraz v komisii S&W 637 - mozno by to bola tiez zaujimava varianta.
Ja zase pre zmenu nedam dopustit na Rugre - na svojej SP101ke blizim k 1000 vystrielanym ranam - a vrcholna spokojnost. Kupoval som ju minuly rok v lete vyslovene na nosenie v horucom pocasi (na zimu pod kabat vlezu vacsie veci
). A jedine co ma drzi od nakupu plastoveho Rugra (paci sa mi kohutovy LCRx) je ze sa mi prsty blbo vlezu pod lucik. Z tej SP101ky sa daju aj .357cky strielat "v pohode" (osobne strielam 10x .357 + 40x .38). Akurat som prehodil mainspring na 10lb verziu.
Teraz pokukujem po nejakom SW 360PD - viac menej z dovodu ze som na to zvedavy - akurat tam mam tiez strochu strach z opotrebovania pri pravidelnej strelbe. A pocitam ze .357cka z toho bude kopat ako krava.
Ja zase pre zmenu nedam dopustit na Rugre - na svojej SP101ke blizim k 1000 vystrielanym ranam - a vrcholna spokojnost. Kupoval som ju minuly rok v lete vyslovene na nosenie v horucom pocasi (na zimu pod kabat vlezu vacsie veci
Teraz pokukujem po nejakom SW 360PD - viac menej z dovodu ze som na to zvedavy - akurat tam mam tiez strochu strach z opotrebovania pri pravidelnej strelbe. A pocitam ze .357cka z toho bude kopat ako krava.
- Linux
Příspěvek#50 » pon 25. dub 2016, 14:02
Já zrovna revolver ve .22 LR mám a je to parádní a levné střílení, ale chtěl bych přece jen něco na nošení. Co jsem měl možnost vyzkoušet, tak .38 special byla taková příjemně kultivovaná...
Koukal jsem ještě na revolvery Holek, ale ty mají snad všechny zinkoslitinový rám a to mě odrazuje.
Koukal jsem ještě na revolvery Holek, ale ty mají snad všechny zinkoslitinový rám a to mě odrazuje.
- MM
Příspěvek#52 » pon 25. dub 2016, 14:06
Poviem to trochu inak - zavisi to samozrejme od zbrane - vaha, dlzka hlavne, rucka. Ak berieme fabricke naboje (vyhoda revolveru je ze prebit si mozes co chces) - pre mna je zdrave minimum na beznu .357 niekde nad 1/2kg vahy. Ruger SPcko ma cez 700g a napriek malej rucke sa s tym daju .357cky strielat "v pohode". Prekvapilo ma plastove LCRko - tam bol problem hlavne s tym ze ma lucik fest mlatil do prstu, inak ten kopanec nebol az taky zly. Zrejme dobre tvarovana rucka - napriek nizkej vahe (necelych 500g) som z toho 50 .357ciek dal. Ale pokojne priznam ze do mesta nosim .38cky, .357cky len do lesa.
Takze - ak si do toho nabijes .38cky - aj lahke zbrane su (aspon pre mna) bez problemov. A keby to bolo vyslovene pre napr. nezne pohlavie - mozes tam strcit slabe fabricke tercove WC (alebo si prebit vlastne so silou co vyhovuje). Vsetky od .357 mensie raze by som bral aj na male zbrane ako "v pohode". Inak .22WMR od .22LR pocitovo vobec nerozoznas - ziadny spatny raz.
Takze - ak si do toho nabijes .38cky - aj lahke zbrane su (aspon pre mna) bez problemov. A keby to bolo vyslovene pre napr. nezne pohlavie - mozes tam strcit slabe fabricke tercove WC (alebo si prebit vlastne so silou co vyhovuje). Vsetky od .357 mensie raze by som bral aj na male zbrane ako "v pohode". Inak .22WMR od .22LR pocitovo vobec nerozoznas - ziadny spatny raz.
- ladaj
- MakeaNui
Příspěvek#54 » pon 25. dub 2016, 16:36
Také jsem dlouho řešil co na nošení, něco spolehlivého, přiměřeně lehkého a výkoného. Dlouho jsem nosil PPK v 9Br., ale nakonec zvítězil S&W36 v .38. Po vytunění gripem Hogue jde o fajn kousek nejen na nošení, ale i na střílení. Při střílení s WC jde o příjemnou ránu a na nošení mám klasické 158grs FMJ S&B.
IMG_0022.JPG
- Linux
- Jirik.fx
Příspěvek#58 » ned 29. kvě 2016, 13:57
Já si pořídil Tauruse 605 v ráži .357 s prodlouženou rukojetí na tři prsty (tedy i malíček) v chtromu. V .38 perfektní na trénink, střílet .357 je celkem otrava. Do černého se vlezu i na 25 m (s .38 WC). Max. spokojenost. Váha s náboji pod 700 g. Na nošení dobrý, ale stejně raději nosím Walther PPS nebo Berettu 87.
- Terry1
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX