CZ P-10C

kiv61

Příspěvek#1051 » pon 5. úno 2018, 08:17

Pravdou je, že zakazují jejich prodej na území toho kterého státu nikoli však držení. Tedy takový neškodný a čirý alibismus ..

JirkaP

Příspěvek#1052 » stř 7. úno 2018, 09:44

Mám jako čerstvý vlastník CZ P10c dva dotazy na zkušenější uživatele:
1. Čím mažete drážky vedení závěru? Glock používá na zaběhnutí měděnou vazelínu a myslím si, že by nebyla taky od věci dejme tomu prvních 500 ran. Následně asi waffenfett - německá zbrojní vazelína bílá.
2. Spoušť má na začátku dráhy takový zvláštní chod, je to hladký pohyb ale jakoby po hrubém povrchu něčeho, přitom poslední 3mm kde odpor narůstá jsou už naprosto v pohodě. Díval jsem se na zápalník a zřejmě si tam ještě nesedla povrchová úprava. Řešili jste to nějak? Předpokládám že si to velmi rychle sedne samo.
Jinak se zbraní na první seznámení spokojenost veliká, váhal jsem mezi ní a G19 gen5, ale nakonec CZ vyhrála.

jantar

Příspěvek#1053 » stř 7. úno 2018, 11:48

Ta vazelína bude určitě lepší než nějaký olej.Vždyť vazelínou mažu i Sigy,a na hliníkovém těle po mnoha tisících ranách není ani stopy po používání,a to mažu obyčejnou strojní vazelínou,ale ředím ji olejem.Ale každý má určitě svůj "osvědčený"recept.Z Glocků jsem hned od nova tu měděnou pastu odstranil a zase namazal vazelínou,nevím,co by se tam mělo zabíhatTento systém dobře funguje,kdy je samozřejmě závěr ze železa a tělo také./CZ 75/.Olej používám osvědčený plně syntetický do auta.

notobi

Příspěvek#1054 » stř 7. úno 2018, 14:25

Mažu to je Brunoxem , při střelbě to stejně hodně špiní od prachu tak to pak tak jako tak komplet čistim a prostříkávám i spoušťový mechanismus. Drhnutí sem moc u svojí až tolik neregistroval, ale chod se po cca 900 ranách zlepšil

majlont

Příspěvek#1055 » stř 7. úno 2018, 20:28

Olej na univerzální použití v modré olejničce (jako na šicí stroje) z Bauhausu. Mimochodem: v mazání zbraní netřeba hledat nějaké zázraky. Zbraň je normální strojírenský výrobek, výrazně jednodušší a méně namáhaný než motor v autě. A tam také normální olej (požadované specifikace) stačí ....

audis

Příspěvek#1056 » stř 7. úno 2018, 22:05

jj, Spingfield ve svém video návodu pro údržbu říká něco ve smyslu "kápněte na určená místa olej pro malé strojní součásti, např. šicí stroje". Na jiná místa nekapejte! :-) Žádné raketové inženýrství.

JirkaP

Příspěvek#1057 » čtv 8. úno 2018, 07:48

Tak díky za reakce. Ještě jen pro zajímavost: jakou velikost hřbetu preferujete? U základního "S" jsem měl pořád pocit, že to není úplně ono, "M" už bylo lepší ale nakonec jsem stejně skončil u "L", protože mi nejlépe navede ruku do toho vybrání nahoře, krásně vyplní dlaň a pistole se mi jeví nejvíc stabilní při spouštění. Je to samozřejmě silně individuální záležitost, ale zajímalo by mě to.

strasidlo

Příspěvek#1058 » čtv 8. úno 2018, 10:00

Také jsem skončil u "L" hřbetu. Na počátku jsem mazal jen Konkorem. Po čase jsem přešel na motorový olej 5W-30 pro třecí plochy a Konkor jen pro konzervaci. WD-40 užívám pouze pro čištění. Jako kapátko mám plastovou lahvičku od očních kapek. Jen škoda, že to nemá delší tu tyčinku.

Pitras70

Příspěvek#1059 » čtv 8. úno 2018, 10:40

Jasné ,,L". Na uvolnení bordela Konkor nebo WD a pak CZ FOR GUN.

creagel

Příspěvek#1060 » čtv 8. úno 2018, 13:43

Rozhodoval jsem se mezi G19 gen 4 a CZ P-10c. Po navsteve strelnice lepsi pocit z P-10C. Chtel bych ale FDE provedeni, tak jsem zjistoval kde/jak/kdy - pry neni a bude nejdriv v cervnu a dost omezene mnozstvi (a to jak pro CR tak "svet") :( V katalogu CZUB na 2018 je FDE jako novinka, tak tezko rict :/

ViralWinter

Příspěvek#1061 » čtv 8. úno 2018, 19:08

Taky se tak rozhoduju. Půjčil jsem si teď P10c na Avimu, prý má nalítáno 30.000, a k tomu pro srovnání jejich G19 gen4. No, nadšený nejsem ani z jedné, ale co by asi člověk chtěl za 16/17 tisíc.

Spoušť má CZ o fous lepší, hlavně reset pak na Glocku působí jak půlmetrový. Ale zase mi na P10 sklouzával ukazovák a nepříjemně škrábal o lučík. Tak furt nevim :-D

Snake.360

Příspěvek#1062 » pát 9. úno 2018, 19:27

Kdo by zatoužil po koupi P-10 tak zbrane-doplnky.cz nabízí pistoli ve 3 barevných provedeních ;)
https://www.zbrane-doplnky.cz/novinky

Rostis

Příspěvek#1063 » sob 10. úno 2018, 07:33

ViralWinter píše:Taky se tak rozhoduju. Půjčil jsem si teď P10c na Avimu, prý má nalítáno 30.000, a k tomu pro srovnání jejich G19 gen4. No, nadšený nejsem ani z jedné, ale co by asi člověk chtěl za 16/17 tisíc.

Spoušť má CZ o fous lepší, hlavně reset pak na Glocku působí jak půlmetrový. Ale zase mi na P10 sklouzával ukazovák a nepříjemně škrábal o lučík. Tak furt nevim :-D

Jak jsem již psal někde nahoře,také řeším skřípání ukazováčku.Situace je taková,(oslovil jsem zbrojovku), v úterý jedu do Brodu a tam mi bude spoušť vyměněna za jinou,modernizovanou a to v rámci reklamace.Takže super,uvidíme jestli to pomůže.

ViralWinter

Příspěvek#1064 » sob 10. úno 2018, 12:18

Rostis: Tak to jsem zvědav na výsledek. Možná budou mít poslední kusy (konec roku 2017, začátek roku 2018) tu modernizovanou spoušť už v základu?

henry_propper

Příspěvek#1065 » úte 13. úno 2018, 19:53

Ahoj, chtěl bych se zeptat na výměnu mířidel. I když jsem z mířidel vyšrouboval šroubky, tak mi vůbec nešly sundat (asi jsou i lehce nalepené). Je nutné na to vyvinout větší sílu, popř. poklepat kladívkem? Je dobré nová mířidla také nějak přilepit (popř. čím)? Děkuji :-)

Zpět na