Tlumiče na zbraně

risa2000

Příspěvek#1126 » sob 30. lis 2024, 10:29

mission: Klobouk dolů, za to, že tohle borci nejen zorganizovali, ale i zaplatili. Jsem zvědav, co z toho vyjde.

mission

Příspěvek#1127 » sob 30. lis 2024, 10:50

hlavně, že se našel někdo (ČVUT), kdo je to nechal realizovat ve srovnatelných podmínkách. Umím si představit co za povyk by spustili na FFUK, že se někdo opovážil zpochybnit jejich teorii...

Jarda.Jezek

Příspěvek#1128 » sob 30. lis 2024, 17:03

VŠCHT není ČVUT.

Blacky

Příspěvek#1129 » sob 30. lis 2024, 18:08

Heheheheheh. Jj neni. Ale vix jak. 4 pismena no. Kdybych nebyl soucasti VS, tak taky moc netusim co je co. CZU a ZCU se mi obcas taky poplete.

mission

Příspěvek#1130 » sob 30. lis 2024, 18:12

omlouvám se, chybička se vloudila. Ač jsem to přečetl celé, asi zapracovala vzpomínka na mládí, kdy jsem na ČVUT studoval ;-)

Gimpel

Příspěvek#1131 » ned 1. pro 2024, 10:15

mission : dík za link z oblasti vědecké tlumičologie.

....... ,,Velmi mne překvapilo, že i utlumená .22 LR je v uzavřeném prostoru poměrně hlučná." ........

Asi mám část zkušeností dosti diferentních. Aktuálně se mi však hodí, že ty tlumiče, jak bylo zjištěno, jsou jen takové nesmyslné hračky, kde není důvod k jejich sebemenší regulaci, tak.

V úvodu předloženého materiálu mne zaujalo jejich dopadiště. Pokud je bezhlučné, nevím, hodilo by se do inventáře střelnice.
Sám používám na tlumič stará brožovaná vydání knih, slepených izolepou. Do oceli nestřílím, hluk navozený dopadem střely je nepřípustně intenzivní.

Těším se co naměří kolega ,,xor". Možná špatně ale vše jednou metodikou, že komparace půjde. Osobně dB měřák nemám a celkem ani nepotřebuji. Akcentuji subjektivní vjemy kolegů, má to jaksi smysl.

Poslední bod opakovaně zapomněl, že není.

Erix

Příspěvek#1133 » pon 2. pro 2024, 13:11

Tak je dobře, že test a získání dat proběhl. Zvuk je velice komplikovaná veličina a jeho útlum také. Pár dB někdy znamená moc, někdy se to moc neprojeví a proto je dobře, že mimo techniky- mikrofonů, tam byla i řada dobrovolníků-testujících. Záleží kolik tam bylo úředníků a vládních činitelů, ale ani tak není zaručeno, že to bude mít vliv.

dan

Příspěvek#1134 » pon 2. pro 2024, 13:56

Bylo jich tam dost. Ze vsech moznych urovni. Zavery budou k dispozici behem nekolika malo dnu.

Erix

Příspěvek#1135 » pon 2. pro 2024, 15:18

Tak uvidíme, ale FF se určitě zase ohradí. Mám pocit, že možná bude chyba i na straně UK, jen si to nechtějí přiznat, že tam mají dusno(nejen teď, ale i před událostí). Jen tituly dobré lidi nedělají, znám takové co jsou vyloženě na odebrání titulu za chování.

cipis

Příspěvek#1136 » pon 2. pro 2024, 16:04

Ty hele, ty jsi nějaký neokomunista nebo neofašista nebo co, že furt chceš něco zakazovat, odebírat, řídit, nařizovat?

Erix

Příspěvek#1137 » pon 2. pro 2024, 16:59

Ne, nejsem a nic nařizovat/zakazovat zbytečně nechci. Spousta problémů pramení ale z přehlížení a lhostejnosti. Každý ať si sáhne do svědomí, kdy se za něco/někoho postavil a ne jen brblal, nebo to prostě jako vždy jen s hlubokým nádechem přešel.

Gimpel

Příspěvek#1138 » pon 2. pro 2024, 18:26

...... ,,ty jsi nějaký" .........

I kdyby byl, nemám proti pranic :) .
Navíc s obsahem TOHOTO předmětného příspěvku jen souhlasím. Pokud však a zcela správně narážíš na ty zhovadilosti, co kolega napsal včera = jak by nás ten bejk neustále testoval, přezkušoval, kurzoval a již naštěstí nevím co ještě, no..... :(((((( raději jsem se nezapojil. Abych opět a zcela oprávněně, nedostal ten osobní útok a nepodmíněně :lol: .

Erix

Příspěvek#1139 » pon 2. pro 2024, 18:39

Jak jsem psal včera, některé věci byly myšleny tak, aby vyvolali hlubší diskuzi, někteří pochopili, někteří ne, někoho se dotklo, někdo urážel, ale beru všechno, to taky ne každý umí.

P. S. Pan Charvát to tady taky určitě občas čte, třeba ho to taky inspirovalo k tomu testu. Pár lidiček co znám aktivně působí, takže vazba, že každá diskuze je určitým přínosem tu je. ;)

Gimpel

Příspěvek#1140 » pon 2. pro 2024, 18:52

Nevymlouvej se a končím OT :) .

Zpět na