Tlumiče na zbraně
- mission
- Gimpel
Příspěvek#1131 » ned 1. pro 2024, 10:15
mission : dík za link z oblasti vědecké tlumičologie.
....... ,,Velmi mne překvapilo, že i utlumená .22 LR je v uzavřeném prostoru poměrně hlučná." ........
Asi mám část zkušeností dosti diferentních. Aktuálně se mi však hodí, že ty tlumiče, jak bylo zjištěno, jsou jen takové nesmyslné hračky, kde není důvod k jejich sebemenší regulaci, tak.
V úvodu předloženého materiálu mne zaujalo jejich dopadiště. Pokud je bezhlučné, nevím, hodilo by se do inventáře střelnice.
Sám používám na tlumič stará brožovaná vydání knih, slepených izolepou. Do oceli nestřílím, hluk navozený dopadem střely je nepřípustně intenzivní.
Těším se co naměří kolega ,,xor". Možná špatně ale vše jednou metodikou, že komparace půjde. Osobně dB měřák nemám a celkem ani nepotřebuji. Akcentuji subjektivní vjemy kolegů, má to jaksi smysl.
Poslední bod opakovaně zapomněl, že není.
....... ,,Velmi mne překvapilo, že i utlumená .22 LR je v uzavřeném prostoru poměrně hlučná." ........
Asi mám část zkušeností dosti diferentních. Aktuálně se mi však hodí, že ty tlumiče, jak bylo zjištěno, jsou jen takové nesmyslné hračky, kde není důvod k jejich sebemenší regulaci, tak.
V úvodu předloženého materiálu mne zaujalo jejich dopadiště. Pokud je bezhlučné, nevím, hodilo by se do inventáře střelnice.
Sám používám na tlumič stará brožovaná vydání knih, slepených izolepou. Do oceli nestřílím, hluk navozený dopadem střely je nepřípustně intenzivní.
Těším se co naměří kolega ,,xor". Možná špatně ale vše jednou metodikou, že komparace půjde. Osobně dB měřák nemám a celkem ani nepotřebuji. Akcentuji subjektivní vjemy kolegů, má to jaksi smysl.
Poslední bod opakovaně zapomněl, že není.
- mission
Příspěvek#1132 » ned 1. pro 2024, 10:54
informace o pokusu na VŠCHT se šíří k veřejnosti:
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-rany-z-pistole-nebo-stehovani-nabytku-experti-zjistovali-jestli-lide-ve-skole-rozpoznaji-strelbu-40498923#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-rany-z-pistole-nebo-stehovani-nabytku-experti-zjistovali-jestli-lide-ve-skole-rozpoznaji-strelbu-40498923#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
- Erix
Příspěvek#1133 » pon 2. pro 2024, 13:11
Tak je dobře, že test a získání dat proběhl. Zvuk je velice komplikovaná veličina a jeho útlum také. Pár dB někdy znamená moc, někdy se to moc neprojeví a proto je dobře, že mimo techniky- mikrofonů, tam byla i řada dobrovolníků-testujících. Záleží kolik tam bylo úředníků a vládních činitelů, ale ani tak není zaručeno, že to bude mít vliv.
- Erix
Příspěvek#1135 » pon 2. pro 2024, 15:18
Tak uvidíme, ale FF se určitě zase ohradí. Mám pocit, že možná bude chyba i na straně UK, jen si to nechtějí přiznat, že tam mají dusno(nejen teď, ale i před událostí). Jen tituly dobré lidi nedělají, znám takové co jsou vyloženě na odebrání titulu za chování.
- Erix
- Gimpel
Příspěvek#1138 » pon 2. pro 2024, 18:26
...... ,,ty jsi nějaký" .........
I kdyby byl, nemám proti pranic .
Navíc s obsahem TOHOTO předmětného příspěvku jen souhlasím. Pokud však a zcela správně narážíš na ty zhovadilosti, co kolega napsal včera = jak by nás ten bejk neustále testoval, přezkušoval, kurzoval a již naštěstí nevím co ještě, no..... ((((( raději jsem se nezapojil. Abych opět a zcela oprávněně, nedostal ten osobní útok a nepodmíněně .
I kdyby byl, nemám proti pranic .
Navíc s obsahem TOHOTO předmětného příspěvku jen souhlasím. Pokud však a zcela správně narážíš na ty zhovadilosti, co kolega napsal včera = jak by nás ten bejk neustále testoval, přezkušoval, kurzoval a již naštěstí nevím co ještě, no..... ((((( raději jsem se nezapojil. Abych opět a zcela oprávněně, nedostal ten osobní útok a nepodmíněně .
- Erix
Příspěvek#1139 » pon 2. pro 2024, 18:39
Jak jsem psal včera, některé věci byly myšleny tak, aby vyvolali hlubší diskuzi, někteří pochopili, někteří ne, někoho se dotklo, někdo urážel, ale beru všechno, to taky ne každý umí.
P. S. Pan Charvát to tady taky určitě občas čte, třeba ho to taky inspirovalo k tomu testu. Pár lidiček co znám aktivně působí, takže vazba, že každá diskuze je určitým přínosem tu je.
P. S. Pan Charvát to tady taky určitě občas čte, třeba ho to taky inspirovalo k tomu testu. Pár lidiček co znám aktivně působí, takže vazba, že každá diskuze je určitým přínosem tu je.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí