CZ Shadow 2
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1579
- Jarda.Jezek
Příspěvek#1201 » úte 8. lis 2022, 20:16
S2 byl dlouho můj favorit na pistoli pro radost. Základní verzi jsem si zkusil na střelnici. Střílela dobře. Jen byla taková až moc úzká pro moje ruce a vrklavá. Pro krátké a baculaté ruce je fajn. Před dvěma týdny jsem si je prohlížel v opletalce a musím říct, že koupit bych byl ochoten jen orange. Kdyby ovšem ts2 nebyla na spoušti o kus dál a hlavně, pro mě ergonomicky přijatelnější. Ovšem rozdíly v drhnutí spouště a lícování opět vedly k jediné možné volbě - deep bronze. I tak, tragédie. U racing green byl povrch hlavně otlučen o závěr, jako by měla za sebou tisíce ran, což u deep bronze nebylo kvůli zjevně jinému materiálu hlavně, asi nerez. Litý rám s jiným povrchem než obráběný závěr, protože teprve více vrstev laku skryje ošklivosti z lití. Záchyt závěru na pravé straně neodpovídal tvaru rámu, navíc se v něm vrklal. Hledí u deep bronze vypadalo jak z bazaru, zatímco u racing green nově. Zkusili jsme jiný kus a bylo to stejné. A takhle by se dalo pokračovat kousek po kousku, díl po dílu. Jsem hnidopich, ale dát 70 za pistoli s pouzdrem a mít ji v měkkém kufříku, co neudrží ani sám sebe a jehož výhoda je nízký náklad a stohovatelnost ve skladu, k tomu všechny ty detaily, co by jen kazily radost? No nevím.
Ještě jsem neměl v ruce kmr, ale budu si je muset někde zkusit. Jestli jsou lepší, na čízu se vykašlu. Jestli lepší nebudou, tak za ty peníze radši koupím Hk sfp9 match a canika sfx rival. Sice to budou jen další pistole z rozumu a ne pro radost, ale pořád lepší než si nadávat při pohledu na nedodělky. Dokud se dobře udělaná velká železná pistole s kohoutem a bez špatných detailů nebude dát u nás koupit, tak ji prostě mít nebudu. A nebo to časem zkousnu. Fakt nevím.
Fakt se snažím, pro čízy mám slabost, z první jsem střílel před 35ti lety, první moje koupená číza už zanedloho bude také čtvrt století stará a pořád je to ergonomicky pro mě nejlepší pistole, i když z ní už dávno nestřílím. Takže nejsem žádný pomlouvač číz, jen jsem zoufalý z toho, co mi uheráci z Brodu chtějí prodat.
Pokud to někomu stačí, s2 určitě vydrží přes 10 tisíc. O tom nepochybuji. A trefit se s tím taky dá. Jen zmlsanému hnidopichovi to radost neudělá.
Ještě jsem neměl v ruce kmr, ale budu si je muset někde zkusit. Jestli jsou lepší, na čízu se vykašlu. Jestli lepší nebudou, tak za ty peníze radši koupím Hk sfp9 match a canika sfx rival. Sice to budou jen další pistole z rozumu a ne pro radost, ale pořád lepší než si nadávat při pohledu na nedodělky. Dokud se dobře udělaná velká železná pistole s kohoutem a bez špatných detailů nebude dát u nás koupit, tak ji prostě mít nebudu. A nebo to časem zkousnu. Fakt nevím.
Fakt se snažím, pro čízy mám slabost, z první jsem střílel před 35ti lety, první moje koupená číza už zanedloho bude také čtvrt století stará a pořád je to ergonomicky pro mě nejlepší pistole, i když z ní už dávno nestřílím. Takže nejsem žádný pomlouvač číz, jen jsem zoufalý z toho, co mi uheráci z Brodu chtějí prodat.
Pokud to někomu stačí, s2 určitě vydrží přes 10 tisíc. O tom nepochybuji. A trefit se s tím taky dá. Jen zmlsanému hnidopichovi to radost neudělá.
- DesertEagle
- DesertEagle
Příspěvek#1202 » úte 8. lis 2022, 21:20
Krásně napsáno Ježku. Z S2 jásají 2 skupiny lidí. Fanatičtí příznivci značky žijící "kolem továrny" a lidé, kteří nic lepšího nepoznali. Když přecháziš z Makarova je to asi posun... O TSku toho už bylo napsáno dost a to je ještě horší volba než S2. Pokus o přesné spasování končí katastrofou. Přečti se jedno z posledních čisel střelectví. Recenzent je zkušený střelec a zbran nazývá opakovací, protože rozhodně nepřebije. HK match je za mě obří zklamání. Plastovka je lehká, divoce poskakuje, udžet na resetu je dost problém a to nechci napsat nemožný. Slušel by jí ten nástavec s kompenzátorem, který hlaven přitíží, ale to je v končinách chudých východník zemi nesehnatelné. Máš li rád pěkné věci, potom sem Canik absolutně nezapadá, jak tě tohle napadlo ? Canik je pistolové AKčko. Nezklame, funguje, ničíme je na kurzech, ale poklad to oprav du není. Chceš li pěknou věcičku zapomen na krámy z CZUB a skoč rovnou do KMR. Tuhle značku si troufám přirovnat ke Korthu. Mám Sparka, střílím z něho tisíce a je skvělej. V nadšení jsem objenal Cudu a ta je ještě lepší. Tohle prostě chceš pokud seš solvetní mlsounek 
- HELSINGGG
Příspěvek#1203 » úte 8. lis 2022, 21:29
Děkuji všem za názory a za zkušenosti. Čím dál tím víc se nemůžu rozhodnout, mě se ten Shadow 2 hrozně líbí, ale ta cena je pro mě dost, hlavně se bojím kvality zpracování. Chtěl jsem alespoň jednu pěknou zbraň pro radost, která vydrží, nechci to na sportovní disciplíny. Vlastním Glock 17 ,5gen, mě se ta zbraň prostě nelíbí, beru ji jenom že plní účel . Chtěl bych něco co mi bude přinášet radost ze střílení. 
- MRBLUE
Příspěvek#1205 » úte 8. lis 2022, 22:13
HELSINGGG
Shadow 2 je v pohode. Za tu cenu nic lepsie nekupis. Chod sa pozriet na preteky IPSC, IDPA ci LOS kolko ludi striela Shadowom a nema problemy. A ak si ju chces vyladit ci upravit pre potesenie je mnozstvo veci vyrabanych a dostupnych. Rovnako nahradne diely.
Shadow 2 je v pohode. Za tu cenu nic lepsie nekupis. Chod sa pozriet na preteky IPSC, IDPA ci LOS kolko ludi striela Shadowom a nema problemy. A ak si ju chces vyladit ci upravit pre potesenie je mnozstvo veci vyrabanych a dostupnych. Rovnako nahradne diely.
- oldglock
Příspěvek#1206 » stř 9. lis 2022, 09:13
S2 jsem měl a co se týče zpracování, neměl jsem k té zbrani žádné výhrady. V porovnání s mojí 75 ze začátku 90. let to bylo nebe a dudy...Přesnost za mě super, měl jsem ji spíše na mířenku a pro radost, tak nedostávala nijak zabrat a jelikož mi připadala taková "bezpohlavní", tak jsem ji nakonec prodal a pořídil něco jiného... Jinak lidé v mém okolí, kteří mají S2 delší dobu a střílí s ní pravidelně, žádné problémy nemají.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1579
- Jarda.Jezek
Příspěvek#1210 » stř 9. lis 2022, 13:49
Pro radost jsem si chtěl koupit jedině s2 orange . Pak jsem změnil názor směrem k ts2 deep bronze. A stejně na ní vidím plno much. Ve vlákně kmr se zeptám, jestli by mi někdo byl ochoten v Praze kmr ukázat, případně na střelnici svěřit. Pak se uvidí, co dál. Jinak, klidně bych koupil i s2 v základu, jetou, ale je plno lidí ochotných za ní zaplatit o dost víc, než já, takže v tomhle jsem bez šance.
- Machead
Příspěvek#1213 » stř 9. lis 2022, 22:28
Vezmes, je to pekna pistol. Ale Tanfoglio striela jemnejsie
Ja som svoj Shadow 2 predal, IPSC som zacal strielat Production Optics s P-10C a mne ten kov proste nesedi kvoli hmotnosti. Bol som pomaly s prenasanim.
S pistolou to nema nic spolocne, je to pekny kver len mne proste tazka pistol na dynamiku nesadla.
Ak chces nieco lepsie, na bazare urcite najdes nejake Tanfo Limited za podobnu cenu. Je to lepsi Shadow.
Ja som svoj Shadow 2 predal, IPSC som zacal strielat Production Optics s P-10C a mne ten kov proste nesedi kvoli hmotnosti. Bol som pomaly s prenasanim.
S pistolou to nema nic spolocne, je to pekny kver len mne proste tazka pistol na dynamiku nesadla.
Ak chces nieco lepsie, na bazare urcite najdes nejake Tanfo Limited za podobnu cenu. Je to lepsi Shadow.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí