Lee Pro 6000 Six Pack

zapet

Příspěvek#136 » úte 3. pro 2024, 18:26

Ahoj, nevíte, jestli se dá někde najít rozkres lisu Lee Six Pack 6000. Čistil jsem lis od prachu a to tak, že jsem ho rozdělal a potom složil. Lis funguje, ale teď se mi děje to, že když lisuju, tak v horní i dolní úvrati páky je slyšitelné lupnutí, a to vždy při dotažení páky do konce operace. U prvních dvou nábojnic v kolotoči se nic neděje, ale jak se kolotoč zaplní nábojnicemi, tak to dělá pořád. Lis jsem znovu rozdělal a složil, ale vše se zdá v pořádku. Zvuk jde z lisu. Jediný, co jsem zjistil, že kolotoč má nepatrnou vůli směrem nahoru, ale to nevím, jestli to tak má být. Napadá mě, jestli se mi neztratila nějaká malá podložka, která by vymezovala vertikální vůli. Proto sháním ten rozkres.

Jarda.Jezek

Příspěvek#137 » úte 3. pro 2024, 18:55

A máš utažený centrální šroub? Rozkres nemám, vždycky jsem to složil bez problémů. Kolotoč má vždy trochu vůli. Zkus zjistit, kde úplně přesně ten zvuk vzniká. Jestli jsi i rozebral převody u páky, možná jsi jen ty velké matky utáhl moc.

Jarda.Jezek

Příspěvek#138 » úte 3. pro 2024, 18:58

A ještě dám obrázek, jak můj lis vypadá teď...

20241203_185223.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

zapet

Příspěvek#139 » úte 3. pro 2024, 20:36

centrální šroub je utažený, z převodu páky to nejde. Slyším to někde pod kolotočem. Nevím, jestli je nějaká podložka pod centrálním šroubem. čistil jsem to vysavačem a nejsem si jist, zda mi něco nevyfoukl. U mě centrální šroub sedí na ozubené plastové misce. Nic jinýho tam nemám.

Jarda.Jezek

Příspěvek#140 » stř 4. pro 2024, 06:52

Tj. Na páce to cítit v ruce není a pod kolotočem to je slyšet v obou úvratích... Tak holt to celé rozeber, vyčisti a namaž... Něco snad najdeš. Vysavač ti tam nic nevcucne, to se neboj.

zapet

Příspěvek#141 » stř 4. pro 2024, 14:12

díky budu na tom pracovat

zapet

Příspěvek#142 » úte 17. pro 2024, 23:37

Závada odstraněna, byl uvolněný středový kovový válec na pístu. Imbusem jsem se snažil dotáhnout a snad to bude dobrý.

Jarda.Jezek

Příspěvek#143 » stř 18. pro 2024, 12:03

Tak ten mi drží fest. Je to snad jediná část, kterou jsem na lisu ještě nepotřeboval rozebírat.

zapet

Příspěvek#144 » pát 20. pro 2024, 13:54

Ahoj, jak máte pánové vyřešeno podávání zápalek. U mě to není úplně spolehlivý. Tyčka drnká o drážky, ale nechce to moc posouvat zápalky. Chvíli to jde a za chvíli se to zastaví. Zkoušel jsem na tyčku navlíknout bužírku, ale nepomohlo to. Máte nějakej osvědčenej způsob nebo doplněk aby byla spolehlivost podávání zápalek na 100%.

Jarda.Jezek

Příspěvek#145 » pát 20. pro 2024, 14:18

Nepsal jsem to tu už? V drážce mám holý měděný drát z instalačního kabelu, takže to o výstupek drká o dost lépe. Protože byl v mém případě příliš tlustý, trochu jsem ho vzal pilníkem. Přiměřeně dle potřeby tak akorát.

Aby se drkací tyčka neposouvala ve skluzavce pryč, je trochu zalepená modrým závitovým lepidlem.

Signalizaci jsem tu už taky popsal, předpokládám. Chce to číst a až pak se ptát.

zapet

Příspěvek#146 » pát 20. pro 2024, 19:48

dobrá budu číst

Zpět na