Glock19

Glock a spol.

Stewie

Příspěvek#166 » pon 2. kvě 2016, 13:24

Pořídil jsem si tyto a jsou šikovné:
http://www.aliexpress.com/item/3pc-Bras ... 10106.html

r626

Příspěvek#167 » pon 2. kvě 2016, 13:58

To Stewie:
To vypada jak nacini mojeho zubare :-))))

ren

Příspěvek#168 » pon 2. kvě 2016, 14:03

To Stewie: A kterou stranou to cpeš do laufu? :lol:

Stewie

Příspěvek#169 » pon 2. kvě 2016, 14:06

A jo, vy jste se bavili o čištění laufu :D Já jsem viděl "kartáček" a neprolezl jsem zbytek :D Omlouvám se, jsem za hňupa :D Na lauf mám toto:
http://zbrane.esako.cz/cisteni-na-pisto ... 20---9-mm#

jantar

Příspěvek#170 » úte 3. kvě 2016, 17:54

Tím,že bronzový kartáč je tvrdší,tak při čištění z něj více odpadá štětin.Čistím jenom mosazným a navíc na nový namotám trochu vaty,aby při průtahu hlavně novým kartáčem se štětiny nesmekly ke straně a déle vydržel.Pak také dbám aby na konci kartáčku byla gumová čepička,aby neopatrností se nedřel vývrt vodicím drátem.Pokud vystřílím cca 50 patron,tak to chvilku trvá,aby se z hlavně pomocí Balistolu a kartáčku dostalo všechno ven.S teflonovýn střelivem ještě déle,nejhorší je olovo,ale taky jde ven.Hlaveň čistím po KAŽDÉM střílení,i kdybych vystřelil třebas 10 ran.Není rozdíl mezi čištěním hexagonálního vývrtu/ G 19/ a drážkového vývrtu/NC 226/.Měl jsem G 19 v cca r.2008 a vypadaný vývrt vypadá úplně jinak.O vypadaný materiál se i drát zastavoval.Každý soudruh si jistě najde pro sebe vhodný přípravek na čištění a mazání.Já mnohá léta používám WD 40 a Konkor 101,v poslední době Balistol,výrazné kvalitativní rozdíly nepoznávám,pouze finanční.Jako poslední Glock jsem sehnal málo střílený G 19 r.v.2007.Píši to proto,že se mi zdá,že i Glocky z posledních cca 5 let již to není to, co bývalo.Měl jsem již 5 Glocků G 17 i G 19,od generace 2 až po nynější generaci 3,generaci 4 bych si již nekoupil.Toť pouze můj názor.Při troše péče jsou tyto pistolky k neustřílení.

ren

Příspěvek#171 » úte 3. kvě 2016, 21:32

Jantar má velkou pravdu. Měl jsem přes mojeho nového G 19 cca 400 ran, po každém střílení nasucho protažený bore snakem a pak jsem čučel do hlavně jako puk a honil po netu moudra o vypadaném vývrtu. Pak jsem lauf vevnitř nastříkal WD, nechal 24 hodin odležet, mezitím koupil mosazný (bronzový?) kartáček, párkrát protáhl ještě WDčkem napajcovaný lauf a pak honil hlavní čtverečky z papírových kapesníčků. Bylo neuvěřitelné, jak dlouho byly zasrané jak jetel. No a pak kuk proti světlu a žádný vypadaný vývrt, lauf jako zrcadlo. Jak už říkal kdysi ten soudruh, učit se, učit se, učit se .... S těmi vypadanými vývrty u Glocků to asi nebude tak žhavé.

Sedmej

Příspěvek#172 » čtv 9. čer 2016, 19:50

možná jsem se už ptal, ale .... jak moc se opotřebuje pružina v zásobníku Glock 4 generace, když ho mám v podstatě nonstop téměř plný? (místo 15ti 12 a místo 17ti 15)

Stewie

Příspěvek#173 » čtv 9. čer 2016, 20:21

Nijak

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#174 » pát 10. čer 2016, 06:50

Vůbec a to klidně můžeš naplnit až po okraj, aby mělo to prodloužení zbraně smysl...;-)

Sedmej

Příspěvek#175 » pát 10. čer 2016, 08:11

Sarkafarka.Loupeznik: díky. budu nechávat dál napáskované. když on mě ten úplně plnej tak lehce nezapluje do pistole. a 13 nepovažuju za ideální číslo, takže proto o 2 méně. :-D

KubaDostal

Příspěvek#176 » pát 10. čer 2016, 08:37

Já mám všechny 3 zásobníky napáskované doplna, na střelnici je pravidelně točím a potom vždy zase doplna. Mám to tak už rok a žádná pozorovatelná změna v pružnosti.

Rough boy

Příspěvek#177 » pát 10. čer 2016, 09:46

Sedmej: tak si nadrcni a už to nebude 13 ale 12+1 :mrgreen:
Jak už jsem někde psal, zásobníky u mého g byly dle vyjádření předchozího majitele od roku 97 plně napáskované. Já v tom pokračuji, tudíž 19let nonstop stlačené pružiny, které si odfrknou pouze na pár okamžiků na střelnici. Ač je znát, že se páskují pohodlněji, stále oba podají i poslední náboj. A i kdyby nepodaly, tak při té kapacitě je mi to šumák ;)

Sedmej

Příspěvek#178 » pát 10. čer 2016, 10:24

Rough boy: jo možná jsem to tenkrát dokonce řešil s tebou. :-) díkes za oživení.

Sedmej

Příspěvek#179 » čtv 25. srp 2016, 21:44

Nemáte někdo na G19 nějaké lepší mířidla? budu rád za zkušenosti, ideálně kdyby se šlo s někým z Prahy domluvit na vyzkoušení.

pedro!

Příspěvek#180 » pát 26. srp 2016, 06:15

Mám TFO. Zkušenosti mám akorát z koukání přes ně doma, neb čekám na PZ. Dojem z koukání je, že mezi muškou a hledím je stranově větší mezera než u originál, kde není prakticky žádná. Ta větší mezera mi přijde lepší. Zatím se trochu obávám, že ve světelných podmínkách, jako jsou na střelnicích, t.j. na stavu tma jak v pytli a světlo přichází zepředu od terčů, to mají mířidla opravdu těžké. Taková tma, aby se uplatnila radiace, na stavu zase není a světlo, přicházející zepředu od terčů zase dopadá na světlovody jen minimálně, takže to prakticky nesvítí.
PZ budu mít snad ve středu, takže o víkendu, bude-li PZ, si určitě půjdu zapráskat a dám vědět, jak to svítí na střelnici. Pak se můžem domluvit na vyzkoušení.

Zpět na