Kluk agresivně bije holku - ZASTAT SE JÍ?
- mihlit
Příspěvek#211 » úte 17. kvě 2016, 14:08
Když to vezmu ke konkrétní situaci, tak se přidám k té skupině, co by to řešila tak tím zavoláním na policii.
Zbraň jsem si pořídil proto, že již od pohledu nejsem žádný streetfighter. Kdybych šel někoho konfrontovat, asi by si myslel, že jsem se zbláznil.
Situace se odehrává v MHD a tam střelnou zbraň použít nejde.
Momentálně je tam týpek, který po alkoholu (či jiném povzbuzovadle) zbaven zábran a zbytku morálky se snaží získat telefon, protože si chce zavolat a ty z jeho pohledu spolucestující k..vy mu ho nechtějí půjčit, tak z toho má cholerický záchvat. To co "předvádí" není z jeho pohledu útok. Proto pokud má u sebe nůž, boxera či něco jiného, tak ho nechává v kapse. V daném okamžiku nejde určit, jestli ozbrojen je, nebo není. Když ho půjdeš srovnat, přejde ze vzteku do útoku a tak je možnost, že nůž má a že ho vytáhne. Budeš tahat v mhd pistoli či jak se budeš bránit? Asi budeš, protože se nenecháš zabít, ale pro ostatní jsi riziko velmi zvýšil. Je potřeba přemýšlet i o tom, že se ta situace nebude vyvíjet dle tvých představ a chtělo by to mít k dispozici nějaké záložní řešení.
Srovnat ho "nenápadně" ze zadu asi taky za prvé nepůjde snadno (běžně se nikdo nepohybuje směrem k útočníkovi, takže si dost možná všimne) a takovýto typ útoku (obrany) by byl nejspíš z pohledu soudu dost zákeřný a nepřiměřený. Soud ti k tomu přidá, že žena si sama byla vědoma, že ji nešlo o život, protože jinak by mu ten mobil dala, třeba si ani nebude nic pamatovat a ostatní se koukali jinam.
Pablo.gs: Je rozdíl nasazovat kejháky pro společnost, která s nepřítelem bojuje a jsi za to uznán. Druhá věc je bojovat s nepřítelem za společnost, která tě pak za to odsoudí.
Zbraň jsem si pořídil proto, že již od pohledu nejsem žádný streetfighter. Kdybych šel někoho konfrontovat, asi by si myslel, že jsem se zbláznil.
Situace se odehrává v MHD a tam střelnou zbraň použít nejde.
Momentálně je tam týpek, který po alkoholu (či jiném povzbuzovadle) zbaven zábran a zbytku morálky se snaží získat telefon, protože si chce zavolat a ty z jeho pohledu spolucestující k..vy mu ho nechtějí půjčit, tak z toho má cholerický záchvat. To co "předvádí" není z jeho pohledu útok. Proto pokud má u sebe nůž, boxera či něco jiného, tak ho nechává v kapse. V daném okamžiku nejde určit, jestli ozbrojen je, nebo není. Když ho půjdeš srovnat, přejde ze vzteku do útoku a tak je možnost, že nůž má a že ho vytáhne. Budeš tahat v mhd pistoli či jak se budeš bránit? Asi budeš, protože se nenecháš zabít, ale pro ostatní jsi riziko velmi zvýšil. Je potřeba přemýšlet i o tom, že se ta situace nebude vyvíjet dle tvých představ a chtělo by to mít k dispozici nějaké záložní řešení.
Srovnat ho "nenápadně" ze zadu asi taky za prvé nepůjde snadno (běžně se nikdo nepohybuje směrem k útočníkovi, takže si dost možná všimne) a takovýto typ útoku (obrany) by byl nejspíš z pohledu soudu dost zákeřný a nepřiměřený. Soud ti k tomu přidá, že žena si sama byla vědoma, že ji nešlo o život, protože jinak by mu ten mobil dala, třeba si ani nebude nic pamatovat a ostatní se koukali jinam.
Pablo.gs: Je rozdíl nasazovat kejháky pro společnost, která s nepřítelem bojuje a jsi za to uznán. Druhá věc je bojovat s nepřítelem za společnost, která tě pak za to odsoudí.
- cipis
Příspěvek#212 » úte 17. kvě 2016, 14:27
To je krásné, jaké se dají napsat víceřádkové výmluvy 
Jak to že nejde použít střelnou zbraň? Jak se pak budeš bránit ty, když máš teda tu pistoli, ale jsi v MHD, kde tvrdíš, že to použít nejde, a budeš ten napadený ty? Na kurzech se učí i boj se zbraní na velmi krátkou vzdálenost a obrana vlastní zbraně. A mimo jiné i použití zbraně jako boxeru. Takže zbraň můžeš použít, minimálně závěr je kus kovu, takže střílet zrovna nemusíš ...
Fakt přeji všem těm odmítačům, až se někdy do podobné situace dostanou oni nebo jejich blízcí, aby v okolí zrovna takoví odmítači nebyli ...

Jak to že nejde použít střelnou zbraň? Jak se pak budeš bránit ty, když máš teda tu pistoli, ale jsi v MHD, kde tvrdíš, že to použít nejde, a budeš ten napadený ty? Na kurzech se učí i boj se zbraní na velmi krátkou vzdálenost a obrana vlastní zbraně. A mimo jiné i použití zbraně jako boxeru. Takže zbraň můžeš použít, minimálně závěr je kus kovu, takže střílet zrovna nemusíš ...
Fakt přeji všem těm odmítačům, až se někdy do podobné situace dostanou oni nebo jejich blízcí, aby v okolí zrovna takoví odmítači nebyli ...
- honzek86
Příspěvek#213 » úte 17. kvě 2016, 14:34
Plně se stavím za ty, co by pomohli.
Já jenom žasnu, kolik lidí tu nosí zbraň pro vlastní či cizí obranu, přičemž v tomto vláknu razí teorii nezastat se cizího člověka (nemyslím se zbraní, ale obecně). Nějak mi to do sebe nezapadá. Přitom v jiném vláknu se ti stejní perou za náboj v komoře a legalizaci ranivých střel...
Souhlasím s Wigumem - čím víc takové lhostejnosti, tím víc podle toho naše společnost vypadá. A taky stojí za to srovnat Ostravu/Prahu/Brno s malým městem ... tam je té lhostejnosti trochu míň.
Každá situace je jiná a žádnou nevyřešíme na fóru. Když bude ožrala bít ožralou šlapku, tak je nechám, ať si užijou ... když někdo v tramvaji napadne ťehuli, tak vyhecuju někoho, komu to rovněž není jedno páč budu mít svědka na své straně a průser ve dvou je poloviční úspěch. Když ožrala napadne cizí holku v opuštěné uličce, tak pochybuju, že se zastane jeho. Rozbiju mu hubu a pochybuju, že potom půjde na policii. Zaleze zpátky mezi popelnice a já si půjdu v klidu dát domů pivo. Někdy to klidně vyhodnotím tak, že je lepší se do ničeho nemotat, ale prioritně přemýšlím tak, že pokud je to vhodné, pomůžu, protože zítra třeba někdo jiný pomůže mě.
Asi se může stát, že to vyhodnotím chybně a dostanu se do průseru, ale moje okolí se na mě nebude dívat jako na někoho, kdo si točil cizí neštěstí na video a potom se zdekoval.
Jenom mě mrzí, že se na střeleckém fóru setkám s názory, že když někdo bije slabšího, mám to natočit na video a do ničeho se ne.rat, abych se nespálil. Přičemž o vlákno vedle se s EU bijem za naši legislativu, protože "čím víc ozbrojených držitelů ZP v ulicích, tím bezpečnější ta Evropa bude". Kde je ta slavná domobrana? Takový postoj mi přijde trochu schizofrenní.
Já jenom žasnu, kolik lidí tu nosí zbraň pro vlastní či cizí obranu, přičemž v tomto vláknu razí teorii nezastat se cizího člověka (nemyslím se zbraní, ale obecně). Nějak mi to do sebe nezapadá. Přitom v jiném vláknu se ti stejní perou za náboj v komoře a legalizaci ranivých střel...
Souhlasím s Wigumem - čím víc takové lhostejnosti, tím víc podle toho naše společnost vypadá. A taky stojí za to srovnat Ostravu/Prahu/Brno s malým městem ... tam je té lhostejnosti trochu míň.
Každá situace je jiná a žádnou nevyřešíme na fóru. Když bude ožrala bít ožralou šlapku, tak je nechám, ať si užijou ... když někdo v tramvaji napadne ťehuli, tak vyhecuju někoho, komu to rovněž není jedno páč budu mít svědka na své straně a průser ve dvou je poloviční úspěch. Když ožrala napadne cizí holku v opuštěné uličce, tak pochybuju, že se zastane jeho. Rozbiju mu hubu a pochybuju, že potom půjde na policii. Zaleze zpátky mezi popelnice a já si půjdu v klidu dát domů pivo. Někdy to klidně vyhodnotím tak, že je lepší se do ničeho nemotat, ale prioritně přemýšlím tak, že pokud je to vhodné, pomůžu, protože zítra třeba někdo jiný pomůže mě.
Asi se může stát, že to vyhodnotím chybně a dostanu se do průseru, ale moje okolí se na mě nebude dívat jako na někoho, kdo si točil cizí neštěstí na video a potom se zdekoval.
Jenom mě mrzí, že se na střeleckém fóru setkám s názory, že když někdo bije slabšího, mám to natočit na video a do ničeho se ne.rat, abych se nespálil. Přičemž o vlákno vedle se s EU bijem za naši legislativu, protože "čím víc ozbrojených držitelů ZP v ulicích, tím bezpečnější ta Evropa bude". Kde je ta slavná domobrana? Takový postoj mi přijde trochu schizofrenní.
- vgj
Příspěvek#214 » úte 17. kvě 2016, 14:44
honzek86:
Mluvíš mi z duše. Pevně věřím, že i ti odmítači ze strachu z oplétaček by nějak zareagovali.
Ono i projevení zájmu o situaci může tuto dost proměnit.
Pryč od bojů. Věřím, že kdo si všimne maminy s kočárem u vstupu do tramvaje. Ten si někoho všimne i při krizovější situaci.
Exkolega (2m vysoké bidlo) se vyhýbal kočárkovým matkám, že je chabrus na záda. Nejvíc si pak stěžoval, že jeho 155cm ženušce nikdo s kočárem po císaři nepomůže...
Mluvíš mi z duše. Pevně věřím, že i ti odmítači ze strachu z oplétaček by nějak zareagovali.
Ono i projevení zájmu o situaci může tuto dost proměnit.
Pryč od bojů. Věřím, že kdo si všimne maminy s kočárem u vstupu do tramvaje. Ten si někoho všimne i při krizovější situaci.
Exkolega (2m vysoké bidlo) se vyhýbal kočárkovým matkám, že je chabrus na záda. Nejvíc si pak stěžoval, že jeho 155cm ženušce nikdo s kočárem po císaři nepomůže...
- Luky22
- Octopuss
Příspěvek#217 » úte 17. kvě 2016, 16:43
franta599 píše:jirik.fx sorry ale kecy o hrubkach si strc nekam hacky carky ti na mobilu psat nebudu a existuje tu neco jako citace ... dochazi argumenty ??
Aha, mobil způsobuje zcela náhodný umisťování i/y do vět. Já tvoje příspěvky třeba vůbec nečtu, protože obsah sdělení jde ruku v ruce s formou, a příšernej sloh s absencí interpunkce, kde musím každou větu číst třikrát, než ji pochopím, to mě teda nadšením nenaplňuje. Pokud nejsi cikán se dvěma třídama základky ale očkovaný běloch se střední školou, tak nějak se očekává, že budeš psát srozumitelně a bez příšerných hrubek.
</ot>
- Václaf
Příspěvek#219 » úte 17. kvě 2016, 18:27
dallli píše:Taky bych nemohl klidně spát, pokud bych byl lhostejný v případě problému jiného. Nesouhlasím s názory některých zde, že mě se to netýká, tak si nebudu dělat problémy.
Opět bych klidně vytáhl srovnání s hasicími přístroji. Mám-li ho a uvidím-li hořet auto, zastavím, zeptám se jestli nepotřebuje pomoc a zkusím hasit tím co vozím (po zavolání hasičů - odborníků).
Mě se stalo cca před třemi lety,jdeme s manželkou a pejsky na procházku,sousedovi hořelo auto,zeptal jsem se jestli můžu pomoc a pak už jsem kmital co mi ruce stačily. Nejošklivější bylo když vyšlehli plameny z palubovky,ale dali jsme to a hasiči už jen uklízeli. Ještě že to byl nafťák. Sory za OT,ale pomoct je snad povinnost,ne? Ať už napadení,požár,nebo zranění.
- tuton
Příspěvek#220 » úte 17. kvě 2016, 18:37
V souvislosti s behanim, kteremu se taky venuju, jsem se setkal s nasledujicim porekadlem: Je jedno, jestli bezis pomalu, i tak davas na p*del vsem, co se valej doma na gauci.
Kdyz to prevedu na problematiku tohoto vlakna, ten kdo zavola policii a treba poridi fotku nasilnika, aby ho policajti pak mohli identifikovat, mozna neudelal uplne nejlip, ale i tak dokazal vic nez ti, co se radeji koukali jinam.
Pokud nekdo dokaze zorganizovat dalsiho cloveka nebo treba i pulku autobusu, ze proti utocnikovi zakroci koordinovane, pak samozrejme klobouk dolu.
Pouziti nasili/zbrane je samozrejme odvisle od konkretni situace, nejakem tom vyhodnoceni vlastnich a protivnikovych schopnosti a zvazeni moznosti tak, aby byla pomoc efektivni a pokud mozno nezvysila riziko pro vsechny zucastnene ci prihlizejici. A to se od klavesnice fakt neda urcit ani zobecnit.
Kazdopadne, a z debaty jsem nabyl dojmu, ze o tom vlastne neni sporu, dama v nesnazich si pomoc zaslouzi vzdy, a ani nemusi byt tehotna
Kdyz to prevedu na problematiku tohoto vlakna, ten kdo zavola policii a treba poridi fotku nasilnika, aby ho policajti pak mohli identifikovat, mozna neudelal uplne nejlip, ale i tak dokazal vic nez ti, co se radeji koukali jinam.
Pokud nekdo dokaze zorganizovat dalsiho cloveka nebo treba i pulku autobusu, ze proti utocnikovi zakroci koordinovane, pak samozrejme klobouk dolu.
Pouziti nasili/zbrane je samozrejme odvisle od konkretni situace, nejakem tom vyhodnoceni vlastnich a protivnikovych schopnosti a zvazeni moznosti tak, aby byla pomoc efektivni a pokud mozno nezvysila riziko pro vsechny zucastnene ci prihlizejici. A to se od klavesnice fakt neda urcit ani zobecnit.
Kazdopadne, a z debaty jsem nabyl dojmu, ze o tom vlastne neni sporu, dama v nesnazich si pomoc zaslouzi vzdy, a ani nemusi byt tehotna

- Jirik.fx
Příspěvek#221 » úte 17. kvě 2016, 20:20
Většina lidí tady na foru je ochotná přiznat, že získat zbroják a nadrilovat návyky vedoucí k efektivnímu použití zbraně dá celkem zabrat. Já k tomu dodám, že naučit se efektivně bránit dá asi tak poloviční námahu. Vyzkoušel jsem obojí. Váha protivníka opravdu nehraje roli. Přivožralej nebo zfetovanej blbeček v autobusu co někoho liská není protivník hodný zřetele. Když vytáhne šroubovák nebo nějakou podobnou blbost mám záminku přitvrdit. Spousta lidí bude tvrdit, že je to nerozum, ale málokdo z těch, kteří věnoval nějaký čas tomu, rozvíjet své schopnosti bránit se. Ten kdo by tomu věnoval tolik času a úsilí jako získání ZP by něco takového určitě neřekl. S blbečkem v busu by s chutí zametl. S převahou, s nadhledem. Pokud by pak nějaký čas strávil opruzem na policii, tak by se tomu pouze potutelně usmíval. Pokud někdo bude říkat, že je to blbost, asi se dost nevěnoval rozvoji vlastní schopnosti bránit se a spoléhá na svůj ZP, který hodlá uplatnit pouze v případě ohrožení sama sebe se všemi riziky s tím spojenými.
- Espezetka
Příspěvek#222 » úte 17. kvě 2016, 20:25
honzek86 píše:
Jenom mě mrzí, že se na střeleckém fóru setkám s názory, že když někdo bije slabšího, mám to natočit na video a do ničeho se ne.rat, abych se nespálil. Přičemž o vlákno vedle se s EU bijem za naši legislativu, protože "čím víc ozbrojených držitelů ZP v ulicích, tím bezpečnější ta Evropa bude"
Ano. A ještě v dalším vlákně ti samí "hrdinové" tvrdí, že kdo nenosí náboj v komoře, je srab a neměl by radši ani vlastnit ZP.
Není to vždycky jenom černobílé, samozřejmě... a bohužel u nás až příliš často platí, že každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán. Ale strkat hlavu do písku ještě nikdy nic nezměnilo a nevyřešilo.
- enerccio3
Příspěvek#224 » úte 17. kvě 2016, 21:26
Sorac, sice mam ban ale nedalo mi zde napsat. Vsichni jste tu za hrdiny, ale vite vubec nekdo, jak muze policejni vazba znicit zivot? Ja znam cloveka, ktery byl vic nez rok ve vazbe, a i kdyz byl nakonec osvobozen, prisel o hodne co mu nikdy tento stat nevrati. Z vazby nemuzete absolutne nic, ani si zrusit blbe zavazky, takze o vsechno prijdete protoze nikoho nezajima ze jste ve vazbe a nemuzete platit, exekutor si to proste vezme a hotovo. Je jedno, jestli jste nevinni nebo to byla pravoplatna NO. Debilni policie je alibisticka, radsi nez to zamest z povrchu jako NO, radsi to dame na soud, vzdyt soud to rozhodne. To, ze tym znici zivot nevinnemu, to nikoho netrapi, stejne pak soudci nizsich instanci. Ti nemohou byt za spatne rozhodnuti potrestani, tak proc se snazit?
- Jirik.fx
Příspěvek#225 » úte 17. kvě 2016, 21:34
Kámoš byl ve vazbě za to, že mu nechtěli uznat NO nebo KN? To s tou PČR a soudci první instance naprostý souhlas, ale pro mě to pořád není argument pro pštrosí syndrom. Znám pár lidí co byli ve vazbě naprosto nezaslouženě (živím se v oblasti práva), ale znám 10x tolik lidí co tam byli zaslouženě a nakonec jim nic nedokázali. Nemám nic proti tomu, stát má dostatek prostředků k dokazování a když nemůže dokázat tak ať si trhne.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí