Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

Trpaslo

Příspěvek#3136 » čtv 6. dub 2023, 15:49

Tak ale to stejně řešíte třeba klíčky od auta? Prostě ty děti musí vědět co smí a nesmí. Nebudu nechávat zbraně volně přístupné, ale stejně jak ty klíčky od auta, prostě kdyby jooo chtěli, tak se ke zbraním dostanou, stejně jak k autu, nožům, pile atd.
Pokud budou doma samy, tak jim tam klíč nenechám úplně ale zas že bych ho schovával když jdu na WC...

A ano s dětmi se průšvih prostě stát může...ale mnohem větší šance je že spadnou ze stromu nebo skočí pod auto než ze mi seberou klíčky od trezoru, otevřou ho, nabijou zbraně správnými náboji do správných zásobníků a tím se postrileji zatímco ja sedím na hajzliku.

JirkaCV

Příspěvek#3137 » čtv 6. dub 2023, 16:00

Je to už dlouho, když šestiletý synek mého kolegy chtěl svojí kamarádce od sousedů předvést, co ho tatínek naučil. Našel totiž pušku v garáži. Zkuste pak sousedům vysvětlit, jak málo je to pravděpodobné a že je kluk vychovaný.

Trpaslo

Příspěvek#3138 » čtv 6. dub 2023, 16:18

No ale našel pušku v garáži je dost rozdíl od toho vloupat se Ti do trezoru.. pochopitelně neznám podrobnosti.. ale tipuji že ta puška byla tedy i někde kde na ni dosáhl.. neschovaná

A pokud mám děti u kterých to hrozí, tak prostě holt investuji těch pár tisícovek extra a koupím si elektrický zámek a je po problému.. ostatně tak to mám já. Klíč slouží jen jako rezerva pro případ že by došla baterka nebo se to nějak zkratovalo atd.

kolombo

Příspěvek#3139 » čtv 6. dub 2023, 16:45

Tam jde o to "už ne to dlouho", protože bývalo běžné, že puška je támhle na věšáku a brašna s patronama hned vedle ....

Boci

Příspěvek#3140 » čtv 6. dub 2023, 18:19

Přesně,na vesnici standardní. Na věšáku flinta a v hubertusu patrony. Nikdy jsem jako kluci neudělali průser. Ani nás to nenapadlo, když jsme si chtěli strelit tak táta vzal brokovnici a pár patron a šlo se.

WALACHMOTORS

Příspěvek#3141 » čtv 6. dub 2023, 18:44

Maly a asi blby dotaz jen pro upresneni a potvrzeni..... dle zakona kdyz budu mit dejme tomu 19 zbrani ... bude stacit mit dva trezory s normou do 10 zbrani nebo budu muset mit jeden s normou do dvaceti (coz se mi zda jako blbost, ale v zakone jsou i vetsi nesmysly).
+ dal .... kdyz budu mit 11 zbrani ... bude mi stacit jeden trezor s normou do deseti a tu jedenactou zvlast v nejakem sejfu (zabezpecena dle vyhlasky tak, jako bych mel max pouze dve zbrane) ... napriklad v nejakem tom sejfu na biometriku nebo neco podobneho v loznici u postele co nesplnuje tech RU15? Su z toho jelen

kk

Příspěvek#3142 » čtv 6. dub 2023, 19:05

Uz se to resilo milonkrat, skrine do 10 muzes "retezit", takze pro 19 muzes pouzit 2x do 10. Pro 11 musíš mín min 2x do 10. nemůžeš dát 10 do skříně a 1 vhodně zabezpečit. Vyjímka do 2 zbraní platí opravdu jen pro 2.

WALACHMOTORS

Příspěvek#3143 » čtv 6. dub 2023, 19:08

Moc dekuju .. omlouvam se

iloveguns

Příspěvek#3144 » čtv 6. dub 2023, 19:12

WALACHMOTORS píše:Maly a asi blby dotaz jen pro upresneni a potvrzeni..... dle zakona kdyz budu mit dejme tomu 19 zbrani ... bude stacit mit dva trezory s normou do 10 zbrani nebo budu muset mit jeden s normou do dvaceti (coz se mi zda jako blbost, ale v zakone jsou i vetsi nesmysly).
+ dal .... kdyz budu mit 11 zbrani ... bude mi stacit jeden trezor s normou do deseti a tu jedenactou zvlast v nejakem sejfu (zabezpecena dle vyhlasky tak, jako bych mel max pouze dve zbrane) ... napriklad v nejakem tom sejfu na biometriku nebo neco podobneho v loznici u postele co nesplnuje tech RU15? Su z toho jelen

Pokud ty sejfy budeš mít v jiném objektu, například na chalupě, a tu jednu krochnu budeš mít u sebe v paneláku v nějaké plechovce jakobys měl jen dvě, bude to dle zákona O.K.

WALACHMOTORS

Příspěvek#3145 » čtv 6. dub 2023, 19:24

Tak to je jeste lepsi info .... super diky moc. ... s tou chalupou to bude nejlepsi reseni ... fakt diky

JirkaCV

Příspěvek#3146 » čtv 6. dub 2023, 19:31

To jako fakt? Že necháš hromovou hool v plechovce na chatě celý týden bez dozoru? Nebo jenom jde o to, jak ojebat pravidla?

WALACHMOTORS

Příspěvek#3147 » čtv 6. dub 2023, 19:35

Bez dozoru neni a opustena taky ne ;-)
A ke vsemu zabezpecena jeste lepe nez muj byt a to mam doma Bedexy

Jarda.Jezek

Příspěvek#3148 » pát 7. dub 2023, 05:58

O bedexech jsem ještě neslyšel, ale podle jejich webu dělají jen druhou a třetí třídu. Jestli to tak je, tak mi to přijde málo. Ale pořád o hodně lepší než standardní papundekl.

Sobiho

Příspěvek#3149 » pát 7. dub 2023, 07:16

Klíče od trezorů (mám dva) mám vždy u sebe a záložní uložené tak, že se k nim nikdo nedostane, bez speciální techniky ;-) A děti? Ví že mám zbraně, pomáhají mi třeba vyprazdňovat zásobníky a čistit, hrát si mohou se sušilkami, a chodíme střílet když chtějí (vzduchovka+flobertka)... Je to pro ně běžná věc, takže nic tajemného co stojí za tajné prouzkoumání... To je podle mne nejlepší ochrana před dětmi! ;-)

P.S:: A dokážou jasně odrecitovat 4 základní pravidla pro manipulaci se zbraní :-D Při střelbě si berou i brýle a sluchátka, tak jak to má být.

WALACHMOTORS

Příspěvek#3150 » pát 7. dub 2023, 08:05

Jarda.Jezek píše:O bedexech jsem ještě neslyšel, ale podle jejich webu dělají jen druhou a třetí třídu. Jestli to tak je, tak mi to přijde málo. Ale pořád o hodně lepší než standardní papundekl.

Delaji i ctyrky, ale to je uz uplna zbytecnost do panelaku... byt neni trezor ;) .... me staci trojky.

- A nejlepsi utajeni je ze nikdo nic nevi ... teda pokud si nekdo tady nevycucne ipadresu a nespoji si to se mnou a kde bydlim

Zpět na