Koupě plastové pistole

Glock a spol.

Příspěvek#61 » pát 9. srp 2024, 16:02

Přidej si Caniky - model Elite Combat. Sice nechceš subkompakty, ale podívej se klidně i na Elite Sub. Jde krásně nosit a je ještě přiměřeně příjemná na střelbu. Můžu půjčit vyzkoušet na Avimu v Praze.

Příspěvek#62 » pát 9. srp 2024, 17:01

Glock 48 MOS

Příspěvek#63 » pát 9. srp 2024, 19:11

Já mám Walther PDP, spokojenost :-)

Příspěvek#64 » pát 9. srp 2024, 19:37

Jak již bylo zmíněno Glock 48 by mohla byt dobrá volba.

Příspěvek#65 » ned 11. srp 2024, 07:31

FiBe píše:Požadované vlastnosti
- kompakt
- SF
- 9L
- příprava pro kolimátor

- CZ P-10C OR
- Glock 19 Gen4/5 MOS
- Heckler & Koch SFP9 OR
- Walther PDP Compact 4"

Mam zkusenost s vyse uvedenymi pricemz G19 jsem dokonce vlastnil, ale jelikoz jsem si na nej nezvykl, tak sel z domu. Z CZ a H&K jsem strilel, neb to meli (v pripade CZ) a maji (v pripade HK) kamaradi. Ani z jedne se mi dobre nestrilelo.

Kdyz prisel Walther PDP, zkusil jsem ho v krame nasucho a byl jsem z nej tak nadsen, ze jsem ho sel zkusit i na strelnici. Tam uz to takova slava nebyla, hlavne spoust mi nesedla. Taky jsem si rikal, ze pockam, az se vychytaji porodni bolesti (a ze nejake byly, viz OR desticka). No a pak prisel PDP Pro a bylo jasno. Ta zbran je pro me jak delana…na plastak bez kladiva super spoust, se kterou se nekdy trefim dokonce i ja se svyma volsovyma prackama…z meho pohledu nejlepsi checkering (drsny tak akorat)…vymenitelne hrbety, kde si presne nastavim uchop (mam kostene ruce a dlouhe prsty) a ve verzi Compact 3 zasobniky po 18 ranach u pistole.
Navic Holosun ma primo pro ni urceny kolimator, takze neni potreba menit fabricka pevna miridla. Asi ho casem taky poridim.

Jedine, co mi na vadi, je vetsi uskakanost pri strelbe. Ale to se da castecne eliminovat spravnym uchopem.

Za sebe doporucuju vsechny nekde zkusit na strelnici a az pak se rozhodnout.

Mnoho zdaru pri vyberu!

Příspěvek#66 » úte 27. srp 2024, 13:44

FiBe píše:
Požadované vlastnosti
- kompakt
- SF
- 9L
- příprava pro kolimátor

- AREX Delta 2 M/X OR
- CZ P-10C OR
- Glock 19 Gen4/5 MOS
- Heckler & Koch SFP9 OR
- Smith & Wesson MP9 M2.0 Compact OR
- Walther PDP Compact 4"

Mel jsem podobny seznam, jen to PDP bylo -F a pridal jsem H11 Pro

Vyhrala Delta X.

Příspěvek#67 » pon 14. říj 2024, 19:20

Zdravím, úspěšně jsem zvládnul zkoušky a tak vybírám první pistoli. Využívat ji chci, jak na střelnici, kde předpokládám cca 100-200 ran měsíčně, tak na nošení. Ideál pro toto si myslím, že bude compact v lugeru. Váhám mezi glockem 19 gen5 a hk USP compact. Víc se mi líbí USP, které díky sa/da mi přijde pro nošení s nabojem v komoře jistější. Jediného co se bojím jsou náhradní díly a příslušenství. Děkuji za rady

Příspěvek#68 » pon 14. říj 2024, 19:28

Jak jsem psal vyse, doporucil bybch Arex. Ma za sebou 1400 ran a zatim zadny problem. Ze zacatku slo trosku ztuha vypousteni zaveru, coz zmizelo do 500. Jen ma klouzavejsi zaver, nez vetsina konkurence, kterou jsem zvazoval a dostat zaver na zachyt porad nemam na jistotu.
Nahradni dily pres defendia.cz bez problemu, pripadne od vyrobce.
Koupil jsem v armed.cz bez OR s tritiovymi miridly za tak rozumnou cenu, ze jsem nevahal.

Příspěvek#69 » pon 14. říj 2024, 19:39

Jestli nosit, tak základní kurz obranné střelby. To bych doporučil já. Tam se člověku trošku osvítí realita. Zbraň až tak důležitá není.

Příspěvek#70 » pon 14. říj 2024, 21:52

Opavak99 píše:Zdravím, úspěšně jsem zvládnul zkoušky a tak vybírám první pistoli. Využívat ji chci, jak na střelnici, kde předpokládám cca 100-200 ran měsíčně, tak na nošení. Ideál pro toto si myslím, že bude compact v lugeru. Váhám mezi glockem 19 gen5 a hk USP compact. Víc se mi líbí USP, které díky sa/da mi přijde pro nošení s nabojem v komoře jistější. Jediného co se bojím jsou náhradní díly a příslušenství. Děkuji za rady

Kromě kurzu obranné střelby stejně časem přijdeš na to, že na zábavu a nošení na obranu to chce něco kapku jinýho. ;-)

Příspěvek#71 » pon 14. říj 2024, 22:45

Opavak99
HK USP je moja srdcovka. Pred rokmi som ho vo full normalne nosil Ale to bola doba ked sa bezne nosili CZ75. Compacta USP by som ale nechcel. Mne prisiel divny a skaredy.
Co sa tyka raze 9x19, je to dobra volba. Na obranu vhodna a ne trening najvyhodnejsia z dostupnych razi ak vyradim 22LR.
K tvojmu vyberu zbrani: Glock 19 gen.5 je aktualny model. Ma DAO spustak (Safe Action), je to velmi rozsirena zbran ku ktorej je mnoho prislusenstva, dostupne diely a servis za rozumne ceny.
HK USP je DA/SA a uz v podstate oldtimer, vybehova zbran ktora aj v case ked to bol aktualny model bola u nas pomerne zriedkava. Nema standardizovanu listu, vyrobcovia puzdier nemaju bezne na nu kopyta. Suciastky a prislusenstvo su tazsie zohnatelne a drahsie. Ak chces nieco starsie, to uz radsej CZ75 compact.

Příspěvek#72 » úte 15. říj 2024, 10:35

První zbraň si nekupuješ na nošení, ale hlavně na naučení se a získání návyků. Budeš s ní trénovat a chodit na kurzy a drily. Takže potřebuješ normální střelivo, což 9Luger je a normální velikost zásobníků cca 15 ran. Jakýkoliv kompakt od slušného výrobce je dobrá volba. A doporučuji zkusit i Walther PDP.

Co s tou zbraní budeš dělat po půlroce a co si pak dokoupíš, to ještě uvidíš :-)

Příspěvek#73 » stř 16. říj 2024, 17:51

Opavak99: Od té doby, co byly vynalezeny samonabíjecí pistole, je revolver překonaná zbraň, a od té doby, co byly vynalezeny striker-fired pistole, jsou pistole s kladivem rovněž překonány. S nábojem v komoře lze nosit zcela bezpečně, jen to člověku na první dojem připadá až příliš připravené k výstřelu. Ale mohu tě ujistit, že více chyb se nadělá u více složitého mechanismu. Pistole, u které platí, že bez prstu na spoušti nikdy nevystřelí, a s prstem na spoušti naopak vždy spolehlivě vystřelí, je nakonec bezpečnější právě pro toto snadno pamatovatelné pravidlo.
SA/DA má jiný tlak na spoušť pro první ránu a jiný pro další - je to další věc na myšlení, která je navíc. Způsobuje to, že první ránu strhneš a pošleš jinam; co to znamená v obranné situaci, kde se nacházejí i nezúčastněné osoby, si lze domyslet.
Kapitolu samu pro sebe tvoří manuální pojistka. Když jde o život, člověk si na ni nevzpomene a poslední, co v životě řešil, je otázka "co je s tím? Proč to nestřílí?" Nebo dává prst na spoušť, protože "přece je zajištěna... nebo není?"
Já doporučuji striker.

Ale na druhou stranu - sám mám doma taky jednu kohoutovou, prostě se mi moc líbila :) A nedivím se, že někdo chce i ten revolver; jsou to hezké kousky pro oko.
Ale nosit denně, a trénovat obranu, budu vždy se strikerem.

Příspěvek#74 » stř 16. říj 2024, 18:12

Díky za rady :) Včera jsem si byl zkusit pár hraček od kámošů a budu vybírat mezi G48 a G19.

Příspěvek#75 » stř 16. říj 2024, 18:12

Přesně pro tebe má teď naše zbrojovka akci 15% sleva :) Já jsem koupil jako první P10c, pak G19 gen 5 a teď P09c a ta je z nich nejlepší. Nevím, proč jsem se nechal strhnout davem a šel do strikera.

Zpět na