Jaký je váš oblíbený revolver?

Krátké vícehlavňové zbraně

Redsnake

Příspěvek#76 » sob 19. říj 2024, 04:59

Uprimne, pro mne se treba skrze revolvery stalo prebijeni a odlevani strel mozna jeste vetsim konickem nez samotne strileni. Minimalne na stejne urovni.

Jirkaa

Příspěvek#77 » sob 19. říj 2024, 10:23

DesertEagle píše:Už dlouho zvažuju slovit revolver na Lugery. Složitost postupu mě odrazuje. Máte někdo praktické zkušenosti nebo to je jen další kočlopes ?

Ahoj, třeba LCR 9mm mám jako příjemného společníka s docela rychlým přebíjením a přesností omezenou mou (ne)schopností a ne jeho krátkou hlavní, se snadno dostupným střelivem. I po letech mi nepřijde krásný, sbírku zbraní nemám, ale LCR je zato nositelný i v kapse letních kalhot, s 5 náboji evidentně na obranu. Na kopání si jeden zvykne.

oldglock

Příspěvek#78 » sob 19. říj 2024, 13:03

Redsnake píše:Uprimne, pro mne se treba skrze revolvery stalo prebijeni a odlevani strel mozna jeste vetsim konickem nez samotne strileni. Minimalne na stejne urovni.

Přesně takto to mám také...
Je to prostě super hračka. Jak ten revolver, tak prebijeni nábojů. Dříve jsem vystrilel třeba 30tis nábojů za rok z pistole (IPSC). Nyní si jen již hraji s prebijenim a člověk z těch revolverů nemusí vystřílel kvanta nábojů. Prostě si laboruje, zkouší, ladí, měří....

Héfaistos

Příspěvek#79 » sob 19. říj 2024, 13:51

2 Redsnake - jj, přesně tak. Ani nepamatuji, kdy jsem naposledy kupoval do revolveru tovární náboje. Na blbnutí a plikning si dělám do nábojnic .357 takové 38 special +P (cca 310 m/s s poplastovanou 158 gr Ares střelou) a když chci velkou ránu, tak prostě nalaboruji plnotučné .357 FMJ/SP.

Gimpel

Příspěvek#80 » ned 20. říj 2024, 18:22

Můj oblíbený revolver je SW 60-7.
Zanedbávám ho však. Stále více zvažuji přechod na wadcuter od SB. Natrvalo abych to olovo nemusel příliš čistit. Žije se mnou zhruba dvacet let.

Zpět na