Nákupní povolení
- Style
Příspěvek#916 » stř 3. úno 2016, 18:02
Piggy: Přesně jak píše Sided na severu to tak dělají, ale to není podstatné, je to maximálně více papírovnání pro PČR. Dokonce v tom dokážu najít i logiku, kdy vydané nákupko povoluje koupit a držet a nikoliv nosit (což před vydáním PZ stejně nemůžeš a nejspíš proto ti to tam nenapíší) Po registraci dostaneš rozhodnutí i s nošením a PZ. Ano vím v každém kraji jinak a psalo se o tom hodně výše. Není to podstatné jak si PČR udělá administrativu.
To co mi vadí je to že nejede vlak přes více než jeden důvod. V jiných krajích to zjevně jde a patrně se budu muset obrátit s dotazem na MV a získat nějaké stanovisko. Protože diskutovat o tom na PČR zjevně nejde (vyzkoušeno).
To co mi vadí je to že nejede vlak přes více než jeden důvod. V jiných krajích to zjevně jde a patrně se budu muset obrátit s dotazem na MV a získat nějaké stanovisko. Protože diskutovat o tom na PČR zjevně nejde (vyzkoušeno).
- Piggy
Příspěvek#917 » stř 3. úno 2016, 18:13
OT: nijak mě to nepřekvapuje - sám jsem zažil situaci, kdy státní orgán (ministerstvo) konal po několik let opakovaně proti své vlastní vyhlášce a dokonce to oficiálně přiznal a vydal k tomu stanovisko ve smyslu "My jsme to tak nemysleli."
Slibuji, že se k této věci už nevrátím (ani na ostatních fórech).
Slibuji, že se k této věci už nevrátím (ani na ostatních fórech).
- Carloss
Příspěvek#918 » stř 3. úno 2016, 19:58
Tyjo... co to je, "Povolení vlastnit..."??? To existuje? Pokud vím, zákon to označuje jako "povolení k nabytí vlastnictví"... nebo tak nějak... To jako dávaj povolení vlastnit, ale nedovolej zbraň pořídit? Bože... proč se orgánny nedržej správných formulací... proč si vymejšlej něco nadvakrát... proč nedovolujou požádat tak, jak se to má (více důvodů, což není nikde zakázáno)... Ale hlavně, proč se proti tomu žadatel neohradí???
- ArnieX
Příspěvek#919 » stř 3. úno 2016, 20:21
Carloss: Žadatel se i ohradí ale to je tak vše. Mě řekli že víc důvodů nejde a že MVČR říká něco je jedno protože policejní prezídium říká něco jiného. Pokud jde o nošení, tam mi řekli že mi to dodělají při registraci zbraně. Takže ohradit se lze ale spravní orgán vysvětlí že žadatel tomu nerozumí a udělají si to po svém. Nevím jestli existuje způsob jak je donutit to udělat správně. Mimochodem v Teplicích jsem se na dotaz zds musím respektovat přeškrtlou pistoli na krámech apod. dozvěděl že zbraň na veřejnosti přeci nosit nesmím, a že když na držení potřebuji souhlas vlastníka nemovitosti tak na nošení tuplem potřebuji souhlas. Takže asi tak...
- Carloss
Příspěvek#920 » stř 3. úno 2016, 20:26
Lze to pohnat třeba k soudu. Jde jen o to trvat na podání žádosti tak, jak ji podávám, a ne si do toho nechat kecat. Žádost podává žadatel, nikoli poldi. Při přebírání pak rozporovat, případně nechat si odůvodnit, proč je v rozhodnutí něco jiného, než je v žádosti.
- ArnieX
Příspěvek#922 » stř 3. úno 2016, 21:01
Cipis: Vsadím se že přes datovku by to dopadlo úplně stejně
, ale pro pokusy si jí zřizovat nehodlám.
Carloss: No dobře, ale to mi přijde přitažené za vlasy, pokud nakonec dostanu co chci, s jejich větší pracností protože jsou blbí, tak je mi to jedno. Jiná věc by byla kdybych opravdu neoprávněně nedostal něco co chci a na co mám právní nárok. Jinak se tam s nima nechci moc hádat, jsou celkem slušní a tak se snažím být také. Nechci aby si tam hned říkali jakej jsem prudič a kdykoliv přijdu tak abych musel trpět nějaké zlé pohledy nebo narážky.
Carloss: No dobře, ale to mi přijde přitažené za vlasy, pokud nakonec dostanu co chci, s jejich větší pracností protože jsou blbí, tak je mi to jedno. Jiná věc by byla kdybych opravdu neoprávněně nedostal něco co chci a na co mám právní nárok. Jinak se tam s nima nechci moc hádat, jsou celkem slušní a tak se snažím být také. Nechci aby si tam hned říkali jakej jsem prudič a kdykoliv přijdu tak abych musel trpět nějaké zlé pohledy nebo narážky.
- Carloss
Příspěvek#923 » stř 3. úno 2016, 21:29
Pokud žádám o Povolení k nabytí vlastnictví a dostanu povolení vlastnit, tak jsem nedostal, co chci. Pokud žádám z důvodů sportu a obrany, nebudu žádat jen o jedno jen proto, že si to někdo vymyslel. Ono to totiž pak je v tom rozhodnutí a někdo někdy by to mohl použít proti mým zájmům. Se něco stane a pak vytáhnou u soudu, že jsem povolení dostal na sport a ne na obranu? Nebo obráceně... já vim, že to přehánim... Ale oni mistři práva jsou opravdu schopní použít cokoli... V Soukalce tohle prostě funguje 100%. A ještě dodávám, že vyžadují, aby co se NEŠKRTNE ještě PODTRHLO. A má to svou logiku: Aby se neškrtnuté, nepodtržené v budoucnu nemohlo změnit na škrtnuté.
- ArnieX
Příspěvek#924 » stř 3. úno 2016, 21:36
Carloss: No máš pravdu. Nedostal jsem co jsem chtěl tak úplně. Podle toho co říkají a co mi zde bylo napsáno odpovědí, tak ve finále ale dostanu 95% toho pro co jsem si tam přišel. Samozřejmě mi vadí, že to nedělají přesně tak jak říká zákon, ale těžko se tomu odporuje a útvar si také svobodně nevybereš, to je pak těžké pořízení. Pokud jde o dva důvody s tím že jsem dostal ten pro mě důležitější, tak si nedovedu úplně představit možné zneužití orgánem. Jedině snad, kdyby někdo rozhodl v budoucnu že sebeobráncům zbraně seberou ale na sport je lidem nechají, pak bych o ní přišel proto, že mi odmítli zapsat druhý důvod. No ale pokud se něco takového v budoucnu stane, tak jsme prohráli...
- Carloss
Příspěvek#925 » stř 3. úno 2016, 21:41
Já jsem taky zastáncem toho zbytečně neprudit. Ale zdůrazňuji slovo zbytečně...
Navíc nevidím jediný důvod nechávat si čůrat na paty. Ono by to totiž mohlo dopadnout i hůře. Teď si vymysleli něco a co si vymyslej příště? Jsou věci, které by si občan neměl nechat líbit, a to i přes to, že to technicky důsledky nemá. Protože to platí jen do té chvíle, než se něco přihodí, nebo než se tahle lidová tvořivost posune někam dál a to většinou předem nedefinovatelným směrem. A to přece nechceme.
- ArnieX
Příspěvek#926 » stř 3. úno 2016, 22:11
No chyba je jinde a to, že to po nich žádná vyšší instance nekontroluje a nedělá jim audit, kde by za porušování zákona dostávali nějaké sankce, to by pak lidová tvořivost snadno vymizela a vystřídalo by jí striktní dodržování zákona. Jenže to se asi neděje. Už jsme dost OT, tak toho nechme, stejně to nevyřešíme. Příště možná zvážím podání poštou/datovkou a pokud nedostanu co chci, tak se odvolám, dokud to nedostanu. Teď neboť je to mé první povolení jsem nechtěl prudit.
- Carloss
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX