Policista zastřelil ve Vodňanech agresora
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
- kolombo
Příspěvek#1 » čtv 24. lis 2016, 21:13
Policista zastřelil ve Vodňanech agresora, který ho nožem napadl
http://budejovice.idnes.cz/policistu-napadl-utocnik-s-nozem-v-ruce-ten-agresora-zastrelil-pvo-/budejovice-zpravy.aspx?c=A161124_185618_budejovice-zpravy_khr
http://budejovice.idnes.cz/policistu-napadl-utocnik-s-nozem-v-ruce-ten-agresora-zastrelil-pvo-/budejovice-zpravy.aspx?c=A161124_185618_budejovice-zpravy_khr
- Branibor
- zedik
- Antony30011
- Antony30011
Příspěvek#4 » čtv 24. lis 2016, 23:17
Po přečtení článku sem si říkal, že na tohle snad nikdo nemůže vymyslet nějakou kravinu... a zase vobráceně
Oldřich Lacina 65776
Pokud by byl policista skutečný profesionál, dokázal by útočníka spacifikovat bez toho, že by ho zastřelil. Někoho zabít je vždy až to nejkrajnější řešení. Navíc nůž a pistole nejsou rovnocenné zbraně.
- tuton
Příspěvek#5 » čtv 24. lis 2016, 23:23
Vzpominate na policistu v prazskem metru, na ktereho utocil muz s nozem a on nestrilel a zaplatil to zivotem?
A "Oldrichove Lacinove 65776" meli plna usta toho, jak to mel vytahnout a strilet?
Tomu klukovi cetnickymu nezbyva nez poprat, aby se brzo uzdravil a aby kolem tyhle veci nebyl moc velkej humbuk. GIBS uz stejne krouzi okolo, jak hladovej sup...
A "Oldrichove Lacinove 65776" meli plna usta toho, jak to mel vytahnout a strilet?
Tomu klukovi cetnickymu nezbyva nez poprat, aby se brzo uzdravil a aby kolem tyhle veci nebyl moc velkej humbuk. GIBS uz stejne krouzi okolo, jak hladovej sup...
- dave1354
Příspěvek#9 » pát 25. lis 2016, 00:15
A já bych si i myslel, že všem těm oldřichům lacinům mělo stačit to, že se vůbec nechal pobodat a nestřílel rovnou. To mohl odnést životem a nevím, nevím kterej soudnej člověk by to nezmáčkl o metr dřív.. takle mu to snad aspoň zajistí bezproblémový ,,papírování'' jak někdo dřív trefně poznamenal.
Je docela smutný, jak si normální lidi předtstavujou svět růžově.. uplně vidím spoustu svých známých jak tvrdí to stejný -- ale přece nevěděl, že ho chce zabít! Třeba jen plašil! Měl ho střelit do nohy a nebo spíš jen tou pistolí praštit, určitě by mu to došlo a kdyby to zachránilo byť jen jedinej život.. ach jo..
Mno. Policajty v lásce fakt vůbec nemám ale tady není co řešit a jsem rád, že tenhle zůstal a snad zůstane naživu..
Je docela smutný, jak si normální lidi předtstavujou svět růžově.. uplně vidím spoustu svých známých jak tvrdí to stejný -- ale přece nevěděl, že ho chce zabít! Třeba jen plašil! Měl ho střelit do nohy a nebo spíš jen tou pistolí praštit, určitě by mu to došlo a kdyby to zachránilo byť jen jedinej život.. ach jo..
Mno. Policajty v lásce fakt vůbec nemám ale tady není co řešit a jsem rád, že tenhle zůstal a snad zůstane naživu..
- Luky22
Příspěvek#10 » pát 25. lis 2016, 06:48
Čemu se divíte? Světem vládne pokrytectví. Nechovat se pokrytecky jakoby znamenalo chovat se sprostě, buransky. Pokud se někoho nějaká situace netýká, mudruje, hraje si na "lepšího člověka". ON by to řešil humánněji... V běžném životě se pak obvykle chová jako prase.
- pelanj
Příspěvek#11 » pát 25. lis 2016, 09:02
Sice jsem tam nebyl, ale z popisu je to v podstatě jednoznačné. Pochybuji, že by se policista pro zakrytí důkazů sám pobodal před dvěma svědky. V tomhle případě je tohle nejlepší možný výsledek, protože dement s kudlou by pořád zůstal dementem a opakování situace by bylo více než pravděpodobné. Nejsem příznivec policejního násilí, ale s tímhle případem nemám absolutně žádný problém.
Docela by mě zajímalo, jestli měl JHP a kolik do něj poslal, než ho zastavil. To by byla zajímavá statistika.
Docela by mě zajímalo, jestli měl JHP a kolik do něj poslal, než ho zastavil. To by byla zajímavá statistika.
- jirka87
Příspěvek#12 » pát 25. lis 2016, 09:48
SansLogique : ty mě poslední dobou strašně bavíš
Ale fakt, to není sarkasmus, nebo tak něco.
K věci - já za sebe panům jako je Oldřich Lacina přeji aby je někdo tím nožem napadl, byl poblíž policista a mezitím, co bude bodán a bude řvát - zastřelte ho, ochraňte mě, tak bude policista lomit rukama, že je nutné jej zpacifikovat ručně, což ovšem nelze, dokud bodá a má v ruce nůž, tudíž musí počkat, až bodat přestane...Nepřeju to nikomu doopravdy, ale asi by se každý člověk měl umět vžít do role toho druhého. Přežít je úplně nejzákladnější pud...
K věci - já za sebe panům jako je Oldřich Lacina přeji aby je někdo tím nožem napadl, byl poblíž policista a mezitím, co bude bodán a bude řvát - zastřelte ho, ochraňte mě, tak bude policista lomit rukama, že je nutné jej zpacifikovat ručně, což ovšem nelze, dokud bodá a má v ruce nůž, tudíž musí počkat, až bodat přestane...Nepřeju to nikomu doopravdy, ale asi by se každý člověk měl umět vžít do role toho druhého. Přežít je úplně nejzákladnější pud...
- Chip
Příspěvek#14 » pát 25. lis 2016, 12:40
V současné době používá celá PČR s vyjímkou několika specializovaných útvarů náboje HS (homogenní střela) od S&B. Jedná se o lehkou, celomosaznou střelu s expanzní dutinou, která se v těle pěkně otevírá.(Pokud všechno zafunguje jak má, což není vždy) Ostatní útvary používají většinou Action 5 od Ruagu.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí