Policista zastřelil ve Vodňanech agresora

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
kolombo

Příspěvek#1 » čtv 24. lis 2016, 21:13

Branibor

Příspěvek#2 » čtv 24. lis 2016, 22:44

Hmm, a co čekal, idiot. Spíš je zajímavý jak jsou tyhle události medializováné. Podle mě to není nijak závážná nebo zajímavá zpráva, takže to, že o tom někdo napsal, znamená, že je to spíš výjjimečná situace, což mě těší.

zedik

Příspěvek#3 » čtv 24. lis 2016, 23:07

co je idiotské jsou zejména (mínusované) názory pár jedinců typu: že ho neměli hned zastřelit,měli střílet na nohu,ruku a nebo dotyčného zneškodnovat chvaty a hmaty proti noži ..typickej příklad toho jak i debil musí mít veřejný názor na věc o který netuší nic

Antony30011

Příspěvek#4 » čtv 24. lis 2016, 23:17

Po přečtení článku sem si říkal, že na tohle snad nikdo nemůže vymyslet nějakou kravinu... a zase vobráceně

Oldřich Lacina 65776
Pokud by byl policista skutečný profesionál, dokázal by útočníka spacifikovat bez toho, že by ho zastřelil. Někoho zabít je vždy až to nejkrajnější řešení. Navíc nůž a pistole nejsou rovnocenné zbraně.

tuton

Příspěvek#5 » čtv 24. lis 2016, 23:23

Vzpominate na policistu v prazskem metru, na ktereho utocil muz s nozem a on nestrilel a zaplatil to zivotem?

A "Oldrichove Lacinove 65776" meli plna usta toho, jak to mel vytahnout a strilet?

Tomu klukovi cetnickymu nezbyva nez poprat, aby se brzo uzdravil a aby kolem tyhle veci nebyl moc velkej humbuk. GIBS uz stejne krouzi okolo, jak hladovej sup...

Antony30011

Příspěvek#6 » čtv 24. lis 2016, 23:28

Tak tak.. aby se z toho dostal fyzicky, psychicky i papírově.

SansLogique

Příspěvek#7 » čtv 24. lis 2016, 23:30

já bych se spokojil s konstatováním, že Oldřich Lacina 65776 je debil. A doufám, že někdy někdo zaútočí nožem na něj.

P.V.

Příspěvek#8 » čtv 24. lis 2016, 23:34

Na novinkách je ještě větší koncentrace chytráků... Prý ho měl střelit do nohy, použít chvaty apod...

dave1354

Příspěvek#9 » pát 25. lis 2016, 00:15

A já bych si i myslel, že všem těm oldřichům lacinům mělo stačit to, že se vůbec nechal pobodat a nestřílel rovnou. To mohl odnést životem a nevím, nevím kterej soudnej člověk by to nezmáčkl o metr dřív.. takle mu to snad aspoň zajistí bezproblémový ,,papírování'' jak někdo dřív trefně poznamenal.

Je docela smutný, jak si normální lidi předtstavujou svět růžově.. uplně vidím spoustu svých známých jak tvrdí to stejný -- ale přece nevěděl, že ho chce zabít! Třeba jen plašil! Měl ho střelit do nohy a nebo spíš jen tou pistolí praštit, určitě by mu to došlo a kdyby to zachránilo byť jen jedinej život.. ach jo..

Mno. Policajty v lásce fakt vůbec nemám ale tady není co řešit a jsem rád, že tenhle zůstal a snad zůstane naživu..

Luky22

Příspěvek#10 » pát 25. lis 2016, 06:48

Čemu se divíte? Světem vládne pokrytectví. Nechovat se pokrytecky jakoby znamenalo chovat se sprostě, buransky. Pokud se někoho nějaká situace netýká, mudruje, hraje si na "lepšího člověka". ON by to řešil humánněji... V běžném životě se pak obvykle chová jako prase.

pelanj

Příspěvek#11 » pát 25. lis 2016, 09:02

Sice jsem tam nebyl, ale z popisu je to v podstatě jednoznačné. Pochybuji, že by se policista pro zakrytí důkazů sám pobodal před dvěma svědky. V tomhle případě je tohle nejlepší možný výsledek, protože dement s kudlou by pořád zůstal dementem a opakování situace by bylo více než pravděpodobné. Nejsem příznivec policejního násilí, ale s tímhle případem nemám absolutně žádný problém.

Docela by mě zajímalo, jestli měl JHP a kolik do něj poslal, než ho zastavil. To by byla zajímavá statistika.

jirka87

Příspěvek#12 » pát 25. lis 2016, 09:48

SansLogique : ty mě poslední dobou strašně bavíš :-D Ale fakt, to není sarkasmus, nebo tak něco.

K věci - já za sebe panům jako je Oldřich Lacina přeji aby je někdo tím nožem napadl, byl poblíž policista a mezitím, co bude bodán a bude řvát - zastřelte ho, ochraňte mě, tak bude policista lomit rukama, že je nutné jej zpacifikovat ručně, což ovšem nelze, dokud bodá a má v ruce nůž, tudíž musí počkat, až bodat přestane...Nepřeju to nikomu doopravdy, ale asi by se každý člověk měl umět vžít do role toho druhého. Přežít je úplně nejzákladnější pud...

wigum

Příspěvek#13 » pát 25. lis 2016, 10:57

jirka87 :clap:

Chip

Příspěvek#14 » pát 25. lis 2016, 12:40

V současné době používá celá PČR s vyjímkou několika specializovaných útvarů náboje HS (homogenní střela) od S&B. Jedná se o lehkou, celomosaznou střelu s expanzní dutinou, která se v těle pěkně otevírá.(Pokud všechno zafunguje jak má, což není vždy) Ostatní útvary používají většinou Action 5 od Ruagu.

Milanos

Příspěvek#15 » úte 29. lis 2016, 19:15

Tak pan Lacina se muže podívat tady: https://www.full30.com/video/9030f86490 ... 44842a91c2
Jak je nůž nebezpečný.

Zpět na