Zbraně v rukou slušných lidí mohou zachraňovat životy


Mnozí odpůrci legálního držení zbraní rádi říkávají, že "zbraně zabíjejí" či dokonce že "zbraně jsou určené jen k zabíjení". Ovšem zbraň sama o sobě nikdy nic nevykoná, jde pouze o nástroj - zlý člověk s ní může dělat zlé věci, ale dobrý člověk s ní může konat dobré věci - mimo jiné i zastavit zlého člověka. Dokonce i bez výstřelu.

Zpravodajský server iDNES.cz přinesl dnes informaci o ženě, která legálně drženou zbraní zahnala na útěk zloděje, kteří se jí vloupali do domu.

Zloděj se do domku v Sedlnicích na Novojičínsku vkradl v pátek před šestnáctou hodinou. Venku navíc zřejmě měl komplice. Mladá žena, její přesný věk policie neuvedla, která je s malým dítětem na mateřské dovolené, zaslechla v rekonstruované části domu podezřelý šramot.

Vzala legálně drženou pistoli a šla se přesvědčit, co se děje. "Na chodbě narazila na cizího muže. Začala křičet, ať jde pryč, že má pistoli," popsal novojičínský policejní mluvčí Petr Gřes. Mladá matka bránila své malé dítě, a to velmi účinně, protože muž okamžitě utekl.

Zdroj: iDNES.cz - Žena na mateřské zahnala z domku zloděje, pistolí bránila dítě

Samozřejmě můžeme pouze hádat, zda vetřelci přišli do domu jen krást, nebo znásilňovat či jinak ublížit. Je však zřejmé, že mladá žena by sebe a své dítě proti přesile dvou útočníků jen obtížně bránila holýma rukama. V tomto případě však naštěstí článek nenalezneme v černé kronice, protože se žena za pomoci legálně držené palné zbraně mohla účinně bránit a to bez toho, že by padl jediný výstřel.

Dva možné způsoby, jak se bránit násilnému útoku
(foto: Oleg Volk - a-human-right.com)


vynecháno prvních 29 komentářů

Komentáře

Carloss
Přesně vidím tu situaci, jak šílený vyděšený majitel krámku z něj vyběhne a za ním nazuřenej zloděj v honbě za nepohodlným svědkem. Jako řádný občan bych měl pachatele zadržet... Ale jak poznat, kdo je kdo??? A se zbraní docela fatální průser...

mobil-man
Pozor není to povinnost zadržet pachatele, ale možnost. Asi nejjistejsi je na toho cloveka navigovat pcr a zbran proste nepouzivat jako nastroj k uplatneni prava, ale pro vlastni obranu v pripade, ze by pronasledovany vas chtel smaznout.

Avatar
Mobster
"Zbraně v rukou slušných lidí mohou zachraňovat životy" - To jo, ale pouze tam, kde je povoleno se bránit. V ČR bych si to nelajsnul.

Avatar
fejfarz
V ČR můžeš chránit maximálně svůj život a stejně tím riskuješ že tě zavřou :lol:

Avatar
Mobster
Necitujeme těsně předcházející příspěvky. P
No právě.

Avatar
Unzeitik
Jako žena si myslím, že jsme na tom mnohem lépe. Nejde ani tak o zákony, ale o veřejnost. Když řekne, že na něj vystřelila, protože ji určitě chtěl znásilnit, tak se na lupiče udělá veřejný lynč.
Od chlapa se očekává, že se ubraní komukoliv a na nějaký pocit ohrožení se myslím moc nehledí. V tomhle mě nastavení společnosti mrzí, chlap se nemůže cítit ohrožen, nedostane děti, protože jakákoliv matka je přece lepší atd..

Valda83
Unzeitik
no právě, od doby co máme pod střechou zbraň se neodvážím vlízt do ložnice :lol: ale máš pravdu v tomhle máte ženský výhodu a kolikrát mě udivuje že to/ty děti zůstanou matce. Nedokážu si představit, že by mýho malýho vychovával jinej chlap. Ale to už odbočuji. Vzpoměl jsem si, že někde tady ve vlaknu byl příspěvek o tom jak v nějakým městě chlap naháněl ženskou s kudlou v ruce. Tohle je stuace která si myslím dnes už běžná, že každej vytahuje nůž když se bude střílet :lol: ne ale vážně. Ty jako ženská bys udělala to že by ses otočila a jednu mu tam napálila. Ale nemyslím si že by to u soudu jen tak prošlo, protože jsi žena. Soud musí být objektivní u kohokoliv si myslím. Moc bych na to nespolíhal ;)

Avatar
Unzeitik
Jasně, ale určitě by ten případ byl medializován atd, jinak než u chlapa a myslím si, že přeci jen se u ženské hraje snáz na strunu - pocit ohrožení, strach atd.
Já jen doufám, že takové situace potkají co nejmíň slušných lidí ať už ženských nebo chlapů. ;)

Igor Hnízdo
Máš na mysli 30 let zkušeností s krádežemi a násilím?


Bravooo maja , už dlouho jsem se tak nezasmál..... :lol:

Bohuliby
Igore : Jako první tvůj příspěvek, to nebylo dost dobrý, sorry !