Další menší změna souboru testových otázek


Jen čtyři dny po vstupu nových otázek v účinnost byl ministerstvem vnitra soubor testových otázek opět upraven. Co je nového?

Dne 6. srpna vstoupila v platnost novela zákona o zbraních a v souvislosti byl pozměněn i soubor testových otázek. O tom jsme vás informovali v samostatném článku.

Jen pár dnů později byl soubor otázek opět upraven. (Bohužel se termínem trefili do období, kdy jsem byl mimo počítač i internet, proto bohužel prodleva s aktualizací otázek; pozn. autora).

Soubor nových otázek si nyní můžete prohlédnout u nás na webu.

Aktualizována byla také naše Android aplikace.

Změny v otázkách

Tentokrát nejsou změny nijak zásadní. Vypadla otázka č. 138, přibyla otázka č. 491 a číslování otázek mezi nimi se snížilo o jedničku.

Kromě toho se mírně změnily formulace otázek č. 472 - 490 (respektive 473-491 v původním číslování), které se týkají zákona č. 156/2000 Sb. o ověřování střelných zbraní, střeliva a pyrotechnických předmětů.
Výrazná změna je pouze v otázce č. 485, která nově zní:

Otázka č. 485: Stanoveným doplňkem podléhajícím ověřování podle zákona o ověřování střelných zbraní a střeliva je
a) tlumič hluku výstřelu pro zbraně používající střelivo se středovým zápalem,
b) úsťové zařízení (například kompenzátor, tlumič výšlehu plamene nebo nástavec pro střelbu cvičným střelivem) pro zbraně používající střelivo se středovým zápalem,
c) montáže pro uchycení optických zaměřovacích zařízení na zbraně komorované pro náboje s úsťovou energií vyšší než 1500 Joule.