Zbrojovka Steyr Sportwaffen se přejmenovala na Steyr Sport


V dnešní době je často používaným souslovím "politická korektnost". Zajímavým příkladem tohoto fenoménu je i nedávná změna oficiálního názvu rakouské zbrojovky Steyr Sportwaffen (Sportovní zbraně Steyr) na Steyr Sport. Vypuštění slova "zbraně" je záměrná snaha o "zkorektnění" názvu, protože tak zlé slovo jako "zbraň" zřejmě v dnešní době do oficiálního názvu firmy nepatří (i pokud vyrábí střelné zbraně).


Na svém webu zbrojovka vysvětluje přejmenování takto:

Ze STEYR SPORTWAFFEN je nyní STEYR SPORT

Na výstavě IWA v Norimberku jsme oznámili, že se u nás odehrála jedna změna: Změnili jsme náš firemní název a vyškrtli slovo zbraně. Od nynějška se tedy světová jednička mezi výrobci vzduchových pistolí jmenuje STEYR SPORT! Jde totiž o sport, o férový soutěžní sport. O to, abyste si díky tréninku, perfektnímu ovládání těla a psychické síle mohli spolu s podobně smýšlejícími přáteli užít napínavé chvíle. Naše produkty nejsou žádné "zbraně", nýbrž špičková sportovní zařízení. Je to totiž sport, co se počítá!

Ale zní to pěkně, že?

Poznámka na okraj: Zbrojovka Steyr Sport(waffen) vyrábí vzduchové pistole a pušky. Do roku 2001 byla součástí známé zbrojovky Steyr-Mannlicher, od které se však po restrukturalizaci a privatizaci oddělila. Více o historii této zbrojovky si můžete přečíst na firemních stránkách v němčině nebo v angličtině.

Komentáře

Zatím žádné komentáře